eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

VIDEO: «ΑΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ»... οι αιρετοί της Αργολίδας

...και ο Δήμαρχος της Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής
 newchannel.
Διάβασαν ποίηση οι τοπική άρχοντες σήμερα στο Φουγάρο.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 19 Μαρτίου στο Φουγάρα η εκδήλωση με τίτλο «ΑΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ» στο πλαίσιο του 1ο Πανελλήνιου Συμποσίου«Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής».
Υπό την αιγίδα  του Υπουργείου Παιδείας, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους Ναυπλίου, Άργους – Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Harvard, τα γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς της Αργολίδας προχωρεί καινοτομικά και ξεκλειδώνει τον τόπο των ικανοτήτων και ενδιαφερόντων των Αργολιδέων. Με επίκεντρο τη συν-γραφή και τίτλο «Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής», δημιουργεί το 1ο Πανελλήνιο Συμπόσιο, Μάρτιο και Απρίλιο (2016) που είναι αφιερωμένο στους συγγραφείς που έχουν γεννηθεί στην Αργολίδα ή μένουν σε αυτήν.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν, η αφύπνιση της εν δυνάμει συγγραφικής δεξιότητας που ενυπάρχει στον καθένα μας και που αδημονεί να εκφραστεί στο περιβάλλον.Επιπλέον παρουσιάστηκαν οι  οι συγγραφείς και πήραν μέρος σε στρογγυλά τραπέζια οι ποιητές της Αργολίδας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλίου  Δημήτρης Κωστούρος, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών  Δημήτρης Καμπόσος,  ο Δήμαρχος Ερμιονίδας  Δημήτρης Σφυρής και ο Δήμαρχος Επιδαύρου  Κώστας Γκάτζιος, αφού άφησαν για λίγες ώρες στην άκρη τις έγνοιες του δήμου και τις
περιφέρειας  έγιναν αναγνώστες – αναμεταδότες ποίησης. Ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Δήμαρχοι της Αργολίδας διαβάσαν και  τλιμησαν  τους «ημέτερους» ποιητές.
Ο Τάσος Χειβιδόπουλος, δίαβασε  ποιήματα ποιητών από όλη την Αργολίδα, ενώ ο Δημήτρης Κωστούρος, Δήμαρχος Ναυπλίου, ο Δημήτρης Καμπόσος, Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, ο Δημήτρης Σφυρής, Δήμαρχος Ερμιονίδας διάβασαν ποιητές του τόπου τους.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πέτρος Γάλλιας, σκηνοθέτης- χορογράφος και   Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.