eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

''ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΚΥΡΙΑ ΛΙΑΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ''

''ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΚΥΡΙΑ ΛΙΑΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ''

 Ερμιόνη, 29/03/2016
Φίλοι αγρότες και αγρότισσες,
Το νέο Δ.Σ του Συνεταιρισμού Ερμιόνης, με την ανάληψη των καθηκόντων του θεωρεί απαραίτητο να επικοινωνήσει δημόσια με όλους εσάς.
Πρωταρχικός λόγος είναι να καταλάβετε όλοι ότι ο Συνεταιρισμός αποτελεί μια επιχείρηση κερδοσκοπική - πιστωτική, η οποία ανήκει σε όλους τους αγρότες παραγωγούς. Δεν είναι "ΤΣΙΦΛΙΚΙ" Διοικητικών Συμβουλίων ή υπαλλήλων. Το Δ.Σ πρέπει να παράγει έργο, προς όφελος όλων μας, με τις αρμοδιότητες που έχει το κάθε μέλος, όπως αυτές ορίζονται στο καταστατικό. Πάντα με ΝΟΜΙΜΟ και ΔΙΑΦΑΝΗ τρόπο, ενημερώνοντας τακτικά όλα τα μέλη του Συνεταιρισμού.
Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον αγροτικό
κόσμο της Ερμιόνης, στον οποίο ανήκουμε. Οφείλουμε και πρέπει άμεσα να συντονιστούμε με τις σύγχρονες απαιτήσεις του καταναλωτικού κόσμου, όχι μόνο στην εσωτερική αγορά αλλά και στην Ευρωπαϊκή.
Βλέποντας τους κόπους μας να πηγαίνουν χαμένοι, με τα εσπεριδοειδή να βρίσκονται ακόμα στα δένδρα, ήρθε ο καιρός  ΟΛΟΙ μας να αφυπνιστούμε. Πρέπει να κινηθούμε ταχύτατα ώστε να μην χαθεί άλλη μια καλλιεργιτική περίοδος.

Το ελαιόλαδο μένει στα αζήτητα γιατί δεν έχουμε ανοικτές πόρτες στις αγορές. Μας εμπαίζουν και κερδοσκοπούν εις βάρος μας, μεσάζοντες και έμποροι, που δεν ξέρουν στην πράξη τι σημαίνει αγροτική καλλιέργεια. Απλά ρευστοποιούν χωρίς κανένα κόπο και ρίσκο τον ιδρώτα, τους κόπους και την πάλη μας, ενώ εμείς αντιμετωπίζουμε αρρώστιες και καιρικά φαινόμενα. Φουσκώνουν τους λογαριασμούς τους, όταν εμείς δεν έχουμε πλέον την δύναμη να αγοράσουμε τα απαραίτητα εφόδια και να καλύψουμε πάγεια έξοδα (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, πετρέλαιο, ΔΕΗ κλπ ) για να καλλιεργήσουμε. Μεμονωμένα ο καθένας μας βιώνει την πλήρη οικονομική απαξίωση του αγροτικού επαγγέλματος. ‘Οσο αφήνουμε τον χρόνο να περνά μένοντας άπραγοι, φτάνουμε στην ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.
Οι καινούργιοι νόμοι που υπεγράφησαν τον Νοέμβριο του 2015, σε συνδυασμό με την νέα ΚΑΠ, αλλά και το μεγάλο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Συνεταιρισμών Ευρώπης που έγινε στις 26 Φεβρουαρίου 2016 στις Βρυξέλλες, εξαφανίζει ουσιαστικά τον ΑΓΡΟΤΗ που δεν ανήκει σε κάποιο Συνεταιρισμό.
Το μέλλον προτάσει να δημιουργήσουμε δελεαστικά προϊόντα. ‘Εχουμε την τύχη να καλλιεργούμε έναν ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ. ‘Ενα τόπο που μας προσφέρει ΤΡΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΗΣΑΥΡΟ. ΛΑΔΙ, ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ και ΡΟΔΙΑ. Όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι ανωτέρας ποιότητας και μοναδικά. Εμείς που τα παράγουμε, δεν έχουμε κάνει τίποτα ώστε να διακριθούν και να προωθηθούν σε όλες τις αγορές και με όλους τους τρόπους. Αδιαφορήσαμε, αφήσαμε τα προϊόντα μας χωρίς Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.), δεν ενδιαφερθήκαμε για την μεταποίηση τους, όταν την ίδια στιγμή κάποια ορεινά χωριά της Ελλάδας με σχεδόν ανύπαρκτη πρωτογενή παραγωγή, κατάφεραν να ζουν εύπορα κάνοντας τα προαναφερθέντα. Εμείς θελήσαμε να παραμείνουμε όμηροι στα χέρια του κάθε μεσάζοντα.
Στόχος μας λοιπόν είναι να λειτουργήσουμε τον Συνεταιρισμό, κάνοντας τον μία σύγχρονη και υγιή επιχείρηση. Δημιουργώντας μονάδα μεταποίησης όλων των προϊόντων που παράγουμε. Εμπορευόμενοι τις μεγάλες ποσότητες στην αρχή της συγκομιδής και μεταποιώντας τις υπόλοιπες. Με δημόσιες διαδικασίες δημοπράτησης των προϊόντων, για να γνωρίζουν όλα τα μέλη του Συνεταιρισμού τις πραγματικές τιμές που θα διαμορφώνονται. Με συμμετοχή των προϊόντων του Συνεταιρισμού σε όλες τις εκθέσεις τροφίμων εντός και εκτός Ελλάδος, ώστε η πώληση των προϊόντων να γίνεται στις καλύτερες τιμές και χωρίς την μεσολάβηση τρίτων. Με την απασχόληση όσων γυναικών μελών του Συνεταιρισμού θέλουν να συμμετέχουν στην μεταποίηση προϊόντων, παρασκευάζοντας γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, χυμούς, αποξηραμένα φρούτα, κρέμες, σαπούνια και πολλά ακόμα είδη παράγωγα των προϊόντων μας. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και ένα επιπλέον εισόδημα για τις οικογένειες μας.
Ζητάμε την συμμετοχή όλων των αγροτών της Ερμιόνης με δημιουργικές προτάσεις και ιδέες για τον τρόπο λειτουργίας του Συνεταιρισμού. Ζητάμε από τους νέους αγρότες που έχουν επενδύσει το μέλλον τους στις καλλιέργειες, να εγγραφούν στον συνεταιρισμό και  μαζί με τα υπάρχοντα μέλη να δηλώσουν την ενεργή τους παρουσία, σε όλους τους τομείς που αφορούν τον Συνεταιρισμό. Από τα διαδικαστικά μέχρι την διάθεση των προϊόντων στην αγορά.
Με συναίσθηση των ευθυνών που αναλάβαμε, σας βεβαιώνουμε ότι όλες μας οι ενέργειες θα έχουν έναν και μοναδικό σκοπό. Να κάνουμε τον Συνεταιρισμό μία κερδοφόρα επιχείρηση με ΜΕΤΟΧΟΥΣ όλους εμάς τους αγρότες.
  Για το Δ.Σ
    ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
   Η Πρόεδρος
  ΛΙΑΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ