eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

''Η συμβολή των αιολικών πάρκων στα έσοδα Δήμου και δημοτών.''

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος

Από τις ανεμογεννήτριες που είναι εγκατεστημένες στη Τροιζηνία ο Δήμος της έχει να λάβει 101499 ευρώ και οι πολίτες της 67644 ευρώ.



Από τις ανεμογεννήτριες που είναι εγκατεστημένες στην Ερμιονίδα ο Δήμος της έχει να λάβει 584696 ευρώ και οι πολίτες της 389797 ευρώ.



Αυτά από επερώτηση βουλευτών της ΝΔ.



Πρώτη διαπίστωση: Σημαντικά ποσά κι ας λένε οι οικολογούντες ότι θέλουν. Από πού εισπράττουν οι δύο Δήμοι περισσότερα;



Δεύτερη διαπίστωση: Αυτά παρακρατούνται υποχρεωτικά από τις εταιρείες που έχουν τα αιολικά πάρκα. Δηλαδή η εντύπωση πως οι εταιρείες δεν πληρώνουν, δεν ευσταθεί. Άλλοι τα εισπράττουν και δεν τα αποδίδουν και οι άλλοι είναι δημόσιου χαρακτήρα.



Ερωτήματα:


 Όλοι γνωρίζουμε ότι στην Τροιζηνία έχουν εγκατασταθεί πολύ περισσότερες ανεμογεννήτριες απ΄ ότι στην Ερμιονίδα. Από τα ποσά όμως φαίνεται σαν να έχουν εγκατασταθεί 6 φορές περισσότερες στην Ερμιονίδα!!


Όντως αυτό συμβαίνει;



Μήπως στην Τροιζηνία αποδίδονται κατ΄ έτος κανονικά τα παρακρατηθέντα ποσά γι΄ αυτό έχει να λαμβάνει τόσα λίγα;



Μήπως στην Ερμιονίδα δεν αποδίδονται κατ΄ έτος κανονικά τα παρακρατηθέντα ποσά, γι΄ αυτό έχει να λαμβάνει τόσα πολλά που έχουν με τα χρόνια συσσωρευτεί;

Μήπως ο Δήμος Τροιζηνίας τα απαιτεί και τα παίρνει, ενώ ο Δήμος μας όχι;



Και για να μην είμαστε οι δημότες στο σκοτάδι, καιρός είναι ο Δήμος ή η Αντιπολίτευση να βγουν και να πουν αναλυτικά τι συμβαίνει στη πραγματικότητα.

Δηλαδή πόσα ευρώ έχουν μέχρι σήμερα παρακρατηθεί αρμοδίως από τα αιολικά πάρκα της Ερμιονίδας (από την ημέρα που ξεκίνησε να παράγει η πρώτη ανεμογεννήτρια μέχρι σήμερα), πόσα μέχρι σήμερα έχει εισπράξει ο Δήμος μας, και πόσα μένουν ακόμη που δεν του έχουν αποδοθεί και γιατί.

Επίσης τι μέχρι σήμερα έχει αποδοθεί στους δημότες(και σε ποιούς, αφού τα αιολικά αφορούν αποκλειστικά τα ορεινά χωριά μας) και πόσα μένουν υπόλοιπο και γιατί.



Αν η Αντιπολίτευση ελέγχει την εξουσία, να ζητήσει τα στοιχεία αυτά. Ένας οργανωμένος Δήμος τα παρέχει μέσα σε λίγα πρώτα λεπτά. Και καλό είναι να ξέρει ο δημότης πού ξοδεύτηκαν τα όσα μέχρι σήμερα έχει εισπράξει ο Δήμος μας.


Β. Γκάτσος