eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

''Και ιδιωτικό αεροδρόμιο στο Πόρτο Χέλι προβλέπει το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ''


Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στα nea.gr. Επανέρχομαι στο αίτημά μου που έχω υποβάλλει στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας. Το παρακάτω θέμα επιτέλους να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας. Ένα αίτημα που έχω υποβάλλει εδώ και 4 μήνες.
                                                                   Τάσος Λάμπρου
                                                                   Δημοτικός Σύμβουλος
                                                                   Δήμου Ερμιονίδας
                                                                   Επικεφαλής της Δημοτικής
                                                                   Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.Ε.Ρ


Ενα- ένα τα μεγάλα τουριστικά ακίνητα, και παρά τον ορυμαγδό αντιδράσεων των προηγούμενων ετών, αρχίζουν να παίρνουν το δρόμο της αξιοποίησης.

Τέτοια περίπτωση, είναι το ακίνητο επιφάνειας 627 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι, στη θέση Βερβερόντα, ένας διαγωνισμός που προκηρύχθηκε στην εκπνοή του 2015, ακριβώς επειδή το
 ΤΑΙΠΕΔ έχει γίνει αποδέκτης ισχυρού, απ’ ότι λέγεται, ελληνικού και ξένου επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Στην έκταση προβλέπεται σύμφωνα με την προκήρυξη να αναπτυχθεί γήπεδο γκολφ εννέα οπών, ξενοδοχειακό συγκρότημα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι παρέχεται στους επενδυτές η δυνατότητα δημιουργίας ιδιωτικού αεροδρομίου.....
......

Συγκεκριμένα, από τα 627 στρέμματα, τα 427 προορίζονται για αναψυχή-τουρισμό, και τα υπόλοιπα 200 για άλλους σκοπούς (περιβαλλοντικούς, μεταφορικούς, κοινωνικούς, κλπ). Η συνολική δυνατότητα δόμησης είναι τα 25.000 τετραγωνικά μέτρα, και η καταληκτική ημερονία υποβολής προσφορών είναι η 1η Απριλίου.

Ακριβώς για να μη βρεθούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές προ εκπλήξεων, δηλαδή αντιμέτωποι με την τοπική αυτοδιοίκηση όπως συμβαίνει σε πάμπολλες περιπτώσεις αξιοποίησης ακινήτων, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ συναντήθηκε χθες στη Τρίπολη με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

Σύμφωνα με πηγές της Περιφέρειας, η συνάντηση ήταν παραγωγική, συζητήθηκαν πολλά ζητήματα, με επίκεντρο το ειδικό σχέδιο χωρικής ανάπτυξης (ΕΣΧΑΔΑ) του ακινήτου, και με τη δέσμευση εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ πως θα εξασφαλισθούν τα μέγιστα δυνατά οφέλη για τη τοπική κοινωνία, αλλά και ότι θα καλυφθούν τα όποια κενά. Πόσο μάλλον όταν και το ίδιο το Ταμείο αναγνωρίζει στην ιστοσελίδα του πως το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αργολίδας και διαθέτει ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή.

Σημειωτέον πως το ακίνητο προσφέρεται ιδιαίτερα για ιδιοκτήτες θαλασσίων σκαφών καθώς το λιμάνι του διαθέτει πολύ καλή υποδομή και μεγάλη χωρητικότητα. Παράλληλα, από το λιμάνι αναχωρούν πλοιάρια για τα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού (Ύδρα, Σπέτσες κ.λπ) καθώς και για τα απέναντι παράλια του Τυρού και του Λεωνιδίου.

Το μεγαλύτερο τμήμα του ακινήτου καταλαμβάνεται από χέρσες εκτάσεις με θαμνώδη ή καθόλου βλάστηση. Τα νότια όριά του ωστόσο εκτείνονται σε όλο το πλάτος της λιμνοθάλασσας Βερβερόντας και του Όρμου του Πορτοχελίου σε μήκος περί τα 2.600 μ. και συνορεύουν με τα όρια του οικισμού.