eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

''Θα καταλάβουμε ποτέ τι γίνεται γύρω μας; ''


"Πρέπει να δραστηριοποιηθεί με δικές της πρωτοβουλίες η τοπική κοινωνία, να γίνουν νέες επιχειρήσεις με γηγενείς επιχειρηματίες, των οποίων τα κέρδη θα μένουν στον τόπο… Μου αρέσει να αποδίδω το παράδειγμα της Μάνης, με την οποία ας μην ξεχνάμε πως συνυπάρχουμε στην ίδια Περιφέρεια… Ποτέ δεν γνώρισε την οικοδομική ανάπτυξη της Ερμιονίδας η συγκεκριμένη περιοχή της Λακωνίας… Πριν από λίγο καιρό δεν υπήρχαν ούτε δρόμοι… Και όμως έχουν γίνει μεγάλες επενδύσεις και στον πρωτογενή τομέα και στη μεταποίηση και τον τουρισμό… Εμείς στην Ερμιονίδα δεν έχουμε να δείξουμε τέτοια πράγματα…. "
 
Το παραπάνω είναι απόσπασμα από όσα είπε ο κύριος Παναγιώτης Γούτος σε έρευνα της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  όπου μετείχαν με τη γνώμη τους 4 μηχανικοί του κλάδου οικοδομής από την Ερμιονίδα. Διαβάστε τη σχετική έρευνα.

Και εδώ ερχόμαστε να θυμηθούμε τον αείμνηστο φιλόλογο καθηγητή μας Νηστικούλη, την εποχή που επί Γεωργίου Παπανδρέου (του παππού για να μη μπερδευόμαστε) γίνονταν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην παιδεία. Ξέφευγε από τα συνηθισμένα και τυπικά θέματα των τότε εκθέσεων και έβαζε θέματα έκθεσης του τύπου: "Άνοιξα χθες ΤΟ ΒΗΜΑ και διάβασα τα παρακάτω σε συνέντευξη του Υπουργού παιδείας για το τάδε θέμα." Γράψτε τη γνώμη σας και την κρίση σας.

Έ, ας γίνει θέμα έκθεσης το παραπάνω απόσπασμα, αν όχι ολόκληρη η έρευνα. Αυτό σημαίνει να περάσει η τοπική ιστορία και η καθημερινότητα του τόπου μας στα τοπικά Γυμνάσια και Λύκεια.

Β. Γκάτσος