eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ: Η ΕΡΜΙΟΝΗ ΕΧΕΙ ΤΟΠΙΚΗ ΕΟΡΤΗ - ΑΡΓΙΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΝ 8η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ''

 Αγαπητοί συνδημότες,
βλέποντας την πρόσκληση της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, το 2ο θέμα "Τοπική Εορτή", ένιωσα την ανάγκη να ενημερώσω τους Τοπικούς Συμβούλους αλλά και εσάς ότι:
Τοπική Εορτή και Αργία στην Ερμιόνη είναι η 8η Νοεμβρίου, ημέρα Εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
Η μεταφορά της Τοπικής Εορτής, από την 4η Σεπτεμβρίου, (Εορτή της Αγίας Ερμιόνης), στις 8 Νοεμβρίου, (Εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών), έγινε βάση των προτάσεων των Τοπικών Φορέων της Ερμιόνης, με την συγκατάθεση των Μακαριστών Μητροπολιτών Ύδρας Ιερόθεου , Σάμου και Ικαρίας Παντελεήμονα και με την 187/ 1990 απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης.
Όλες αυτές οι προσπάθειες, ευοδώθηκαν μετά από πέντε χρόνια με την κατάθεση, (ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ-ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ), του τότε Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Μελίδη, με αιτιολογικό τις πρώτες φάσεις της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης  στον Ι.Ν. των Ταξιαρχών, (βλέπε ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ).
Έτσι με νόμο του Κράτους, μεταφέρθηκε η Τοπική Εορτή και Αργία την 8η Νοεμβρίου, (βλέπε το άρθρο 19 του Ν. 2307/1995).
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την ημέρα αυτή, μας παραχωρούσε τιμητικό άγημα και στρατιωτική μπάντα για την περιφορά της Ιερής Εικόνας.
Όλες αυτές τις ενέργειες τις αναφέρει λεπτομερώς ο συγγραφέας κ. Γιάννης Ησαϊας, στον πρόλογο της επανέκδοσης από τον Δήμο Ερμιόνης, του βιβλίου του Ιωάννου Ηρ. Μάλλωση, ( "Η ΕΝ ΕΡΜΙΟΝΗ Γ' ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ").
Υπήρχε μαρμάρινη πλάκα στην Οικία Οικονόμου, σημερινό Ι.Λ.Μ.Ε., που ανέφερε ότι η συνεδρίαση της Γ' Εθνοσυνέλευσης, ξεκίνησε την 11η Φεβρουαρίου 1827 και διήρκεσε μέχρι τις 18 Μαρτίου 1827, (βλέπε-διάβασε την 88 σελ. του βιβλίου Ι. Μάλλωση).
Θα είναι ευχής έργον,  να επιλέξετε μια Κυριακή από αυτές τις ιστορικές ημερομηνίες(11η Φεβρουαρίου μέχρι τις 18 Μαρτίου), να εορτάζεται πανηγυρικά μέσα στα πλάισια του νόμου περί αργιών - τοπικών εορτών.
Αυτή η πρόταση είχε πέσει στο τραπέζι του Δημάρχου απο τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Δημαράκη.
Τέλος,
Κύριε Πρόεδρε της τοπικής κοινότητας Ερμιόνης και Κοινοτικοί Σύμβουλοι Ερμιόνης, η τοπική εορτή - αργία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών είναι πια Νόμος του κράτους.
Θα σας παρακαλούσα και θα σας συμβούλευα η απόφαση σας να είναι στα πλαίσια του νόμου περι τοπικών εορτών - αργιών.

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΤΟΥ ΤΕΩΣ 
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ