eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΔΥΜΩΝ

  ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
Η Εθελοντική Ομάδα του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων έκοψε το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της, στο Λαογραφικό Κέντρο.
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η συντονίστρια της ομάδας Ευφροσύνη Μεθενίτη, όπου παρουσίασε τη δράση και το έργο της εθελοντικής ομάδας του Λαογραφικού Κέντρου, το οποίο πέρα από την επισκεψιμότητα διοργάνωσε και εκδηλώσεις όπως η Γιορτή της Πατάτας, μουσική βραδιά στον προαύλιο χώρο του κ.α. 
Ευχαρίστησε για την αμέριστη συμπαράσταση και
βοήθεια την απερχόμενη δημοτική και τοπική αρχή και ζήτησε από την παρούσα δημοτική αρχή να σταθεί στο πλάι του Κέντρου έτσι ώστε να γίνει θεσμός η Γιορτή της Πατάτας, να πραγματοποιούνται διάφορες εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες και μαθήματα χειροτεχνίας.

Ευχές και συγχαρητήρια για το έργο της εθελοντικής ομάδας δόθηκαν από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Διδύμων κ.Σπανό Κωνσταντίνο, από τον κ.Γεώργιο Τσατσαρό, Πολ.Μηχανικό – εθελοντή (έδωσε πληροφορίες για το κτίριο Συγγρού που στεγάζεται το Λαογραφικό Κέντρο) και από την κα Σιδηροπούλου Σούλα, ψυχολόγο – εθελόντρια (αναφέρθηκε στα συναισθήματα που δημιουργούνται μέσα σε αυτό το ιστορικό κτίριο).


Τη σεμνή αυτή τελετή τίμησε με την παρουσία της και η χορωδία του χωριού μας.
Στη συνέχεια οι καλεσμένοι γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα φτιαγμένα με πολύ μεράκι από τις εθελόντριες.
 
 
Τέλος, προσφέρθηκαν αναμνηστικά – γούρια με βάση την κανέλα, η οποία συμβολίζει την πνευματικότητα, προστασία, ευημερία και αγάπη, φτιαγμένα από τις εθελόντριες Τίνα Μπάρδη και Γιώτα Σαμπάνη.

Εθελοντική Ομάδα

Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων