eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

''H EΠITYXIA ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΙΩΤΙΚΟΥ ΓΛΕΝΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ''ΣΑΡΔΑΜ'' ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.''

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ:
<<Πρέπει να ντρεπόσαστε για το φθηνό καταντημά σας και μην βγείτε να απαντήσετε γιατί δικαιολογία δεν υπάρχει.
 Yπεύθυνος για τα πολιτιστικά είναι ο δήμαρχος και αυτόν που έχει ορίσει.>>

Γράφει ο αναγνώστης του Εικονοσκοπίου Σταύρος Γεωργίου απο τους Φούρνους

Κατα'αρχήν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Ομίλου των Φούρνων- για την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η χθεσινοβραδυνή εκδήλωση.

Μας χαρίσατε μνήμες παιδιά απο το παρελθόν πρίν 60-80χρόνια.Ακούραστοι εξυπηρετήσεται ένα μεγάλο αριθμό φί λών  και όλοι ευχαριστημμένοι που με άψογο τρόπο ήσαν όλα στην εντέλεια,ακόμα και η επιλογή των μουσικών που με τα νησιώτικα απογείωσαν όλους τους παρευρισκόμενους στα ουράνια,γιατί νησιώτι κα τραγούδια και Φούρνοι είναι άρρητα δεμένα απο τα βάθη των αιώνων.Την όμορφη διασκέδαση την μαρτυρούν οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξαν οι παρευρισκόμενοι φίλοι και καλά έκαναν που τα ανέβασαν στο διαδύκτυο.Εδώ όμως θα πρέπει να αναφερθεί και να καυτηριασθεί η πλήρης αδιαφο ρία του νομικού προσώπου κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης πολιτισμού και παιδειας οι οποίοι σε παράκληση βοήθειας απο την πρόεδρο στόν δήμο να πάρουν μερικές καρέκλες η απαντησή τους ήταν ότι δεν μπορούν να δώσουν γιατί έίχανε άλλες εκδηλώσεις.  Οσο δε για χρηματική βοήθεια, η αξιοπρέπεια των Φουρνιωτών δεν μας το επιτρέπει να είμασται ζήτουλες.Θα πρέπει να γνωρίζει όμως ο δήμαρχος ότι....
..... στο φυλλάδιο που έχει εκδοθεί για τα πολιτισ τικά το καλοκαίρι του 2013 αναφέρει<Σάββατο 20μμ.Φούρνοι Δημοτικό σχολείο.''Γλέντι του Προφήτη Ηλία''Πολιτιστικός Ομιλος Φούρνων>. Και εγώ συμπληρώνω το καραγκιοζιλίκι σας κύριοι στα ύψη του με το θράσος σας προσπαθείτε να κοροϊδέψετε τους συμπολίτες μας εδώ στην Ερμιονίδα.
Σας πήρανε χαμπάρι, δεν σώζετε τίποτα απο το καράβι που βουλιάζει: ο Μάρτης-Μάης πλήσιάζει και όπως παίζει η μουσική-Μαρτής, Μάης- γδάρτηςκαι παλουκοκάφτης δεν γλυτώνετε.

Πρέπει να ντρεπόσαστε για το φθηνό καταντημά σας και μην βγείτε να απαντήσετε γιατί δικαιολογία δεν υπάρχει υπεύθυνος για τα πολιτιστικά είναι ο δήμαρχος και αυτόν που έχει ορίσει. Αλλά βέβαια το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι και όπως έχει κάνει σαρδάμ σε άλλα πιο βασικά προβλήματα έτσι και τώρα σε αυτή την εκδήλωση φάνηκε η γύμνια.Εκτός και έχουν τίποτα με το χωριό????αλλά και να έχουν θα πρέπει να δώσουν κάποια εξήγηση.  Οσο δε για τούς φίλους που δεν παρευρεθήκανε γιατί πιθανόν δεν έφτασε το μήνυμα για το Φουρνιώτικο γλέντι στο επόμενο σας περιμένουμε να γλεντή σουμε μαζί και οι προβλέψεις μας θα υπολογισθούν για διπλάσιο αριθμό παρευρισκομένων,γιατί οι Φουρνιώτες ξέρουν να γλεντάνε.

Σταύρος.Α.Γεωργίου./
Φούρνοι.