eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

''ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΡΕΣΚΑΡΕΙ ΜΝΗΜΕΣ Ο ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΙΖΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ''

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΙΖΗ:
 <<Ο Ψεύτης και ο <<κλέφτης>> τον πρώτο χρόνο χαίρονται>>  
 <<...Αυτοί οι ανίκανοι, αυτή η Τρόικα του Δήμου Ερμιονίδας...>>
-------------------------------------------- 

Αγαπητοί συνδημότες

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ Δημήτρης Καμιζής προκειμένου να κρύψει την ανικανότητα του στο σοβαρό τομέα της ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ προσπαθεί με λεονταρισμούς <<και όπως λέει τον φοβούνται οι αντίπαλοι του>>  και με τις γνωστές του σε όλους μας <<αγωνιστικές παραιτήσεις του>>  να μας πείσει ότι ντρέπεται να περπατήσει έξω στους δρόμους και τις πλατείες που είναι γεμάτες σκουπίδια.
Και το αστείο για αυτόν είναι να μιλάει χωρίς ντροπή μετά από δυόμιση χρόνια Δημοτικής Αρχής έτσι όπως μας έχει συνηθίσει φιλολογικά!!!!!  για απύθμενο θράσος των τέως Δημάρχων Κρανιδίου και Ερμιόνης.
Εγώ θα του απαντήσω με ντοκουμέντα και θα τον παραπέμψω σε μια γνωστή σε όλους μας λαϊκή ρήση 
<<Ο Ψεύτης και ο <<κλέφτης>> τον πρώτο χρόνο χαίρονται>>      
Μπορεί αυτός από τις πολλές προεκλογικές υποσχέσεις, κάποια από αυτά που είχε τάξει να τα ξέχασε.
Ο κόσμος όμως κατάλαβε πως μετά από δυόμιση χρόνια αυτά που του πουλούσε  προεκλογικά για την καθαριότητα ούτε  τα είχε προγραμματίσει  ούτε τα είχε μελετήσει αλλά όπως λέμε εμείς οι θαλασσινοί  (Για όλα αυτά πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες). 
Εγώ πάντα του χτύπαγα το καμπανάκι,  πάντα του το φώναζα δυνατά απο το 2010 όταν ήμουνα Δήμαρχος και του έλεγα: << Δημήτρη Καμιζή η καθαριότητα δεν είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, άσε τις φιλολογικές υποσχέσεις του αέρα για την καθαριότητα γιατί αν δεν είσαι έτοιμος να τα εφαρμόσεις,  θα πέσεις εσύ μέσα στα σκουπίδια>> 
Καλά οι προεκλογικές υποσχέσεις, οι ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΕΣ,  τα προγράμματα και οι μελέτες του αέρα που είχε έτοιμες στο συρτάρι του όπως μας έλεγε και κοκορευότανε τότε...Όλα αυτά τα οράματα, αυτές τις μελέτες και αυτά τα παχιά τα λόγια  ακόμα τα  περιμένουμε να γίνουν πράξη!!!!!!!
Εγώ  θα του φρεσκάρω την μνήμη του για αυτά πού έγραφε τότε από την υπεύθυνη θέση του Δημάρχου :

Βλέπε πινακάκι που απάλλαξε τους κατοίκους της Θερμησίας από τον καπνό κλείνοντας την χωματερή στη θέση Ρορρό   

«Ερμιονίδα:μας αρέσει – δεν μας αρέσει»

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Η πρώτη απάντηση στον κ. Γιώργο Μήτσου τέως δ.σ. και τέως μέλος του ΦΟΔΣΑ από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Δ. Καμιζή

.
Κύριε Μήτσου βρισκόμαστε ακριβώς μπροστά στο αδιέξοδο των επιλογών σας…

Κύριε Μήτσου,
σε απάντηση σχετικού σχολίου σας που δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο «Ερμιονίδα μας αρέσει δεν μας αρέσει» και στο οποίο αναφέρεστε στο περιεχόμενο ενημέρωσής μου σε ιστολόγια της Ερμιονίδας σας γνωρίζω τα εξής: 

3) Ασφαλώς όσο αποτυχημένες και αδιέξοδες κι αν αποδεικνύονται οι επιλογές σας έχετε κάθε δικαίωμα να τις υπερασπιστείτε τουλάχιστον όμως μην προκαλείται κυρίως «συμβουλεύοντάς» μας Εγώ προσωπικά δεν συνηθίζω να αλλάζω εύκολα θέσεις , στάσεις και αποφάσεις για κρίσιμα ιδιαίτερα ζητήματα γιατί καταλήγω σε αυτές μετά από σοβαρή μελέτη και πληροφόρηση για τα ισχύοντα και τα κρατούντα.

4)
Οι θέσεις που προεκλογικά διατυπώσαμε για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος ισχύουν και θα τύχουν εφαρμογής. Πράγματι μεταξύ αυτών περιλαμβάνετε και η θέση μου να χαρίσουμε τον δεματοποιητή σε άλλον Δήμο κατά το δυνατόν γειτονικό και να μεταφέρουμε εμείς τα απορρίμματα του Δήμου Ερμιονίδας εκεί για δεματοποίηση. Δυστυχώς όμως κύριε Μήτσου για εσάς και κυρίως για όλους εμάς κανείς δεν βρίσκετε πρόθυμος να αποδεχθεί αυτό το «χάρισμά μας», εάν εσείς έχετε κάτι υπ’ όψιν σας και μεσολαβήσετε σχετικά ώστε να γίνει κάτι τέτοιο, μετά από τις απαραίτητες αποφάσεις και διαδικασίες φυσικά ο λαός της Ερμιονίδας θα σας χρωστά μεγάλη ευγνωμοσύνη. Σας γνωρίζω ότι στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη μεταξύ των τεσσάρων Δημάρχων του Νομού Αργολίδας και του νέου Περιφερειάρχη κου Πέτρου Τατούλη έθεσα διερευνητικά το ενδεχόμενο μιας τέτοιας χαριστικής πράξης του δεματοποιητή σε άλλο Δήμο με προτίμηση στο γειτονικό Δήμο Επιδαύρου αλλά αυτό απεκρούστη αμέσως από τον παριστάμενο Δήμαρχο κύριο Γκάτσιο.

5) Κύριε Μήτσου είναι πραγματικά εξαιρετικά δύσκολο να διαχειριστούμε το αδιέξοδο που δημιουργήσατε δεν κατέχουμε καμία μαγική ράβδο βέβαια αλλά αυτές τις λίγες μέρες που διαχειριζόμαστε τα κοινά πράγματα καταθέτουμε ως τα μοναδικά μας όπλα την κοινή λογική και την άοκνη προσπάθειά μας . Τέλος σας γνωρίζω επίσης ότι ως αποτέλεσμα της «λύσης» που καυχάστε ότι δώσατε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ιδιαίτερα μάλιστα και
σαν δημοτικός σύμβουλος του πρώην Δήμου Ερμιόνης υπήρξε και το σημερινό : οι κάτοικοι της Θερμησίας να ασφυκτιούν όλη μέρα σήμερα από τους καπνούς και την δυσοσμία που αναδίδονται
από την λειτουργούσα μέχρι και σήμερα χωματερή της Θερμησίας.

Δημήτρης Καμιζής 
Δήμαρχος Ερμιονίδας

  

Όπως και εσείς αγαπητοί συνδημότες διαπιστώσατε παραπάνω απο τα γραφόμενα του Δημήτρη Καμιζή δεν ήθελε να δεχθεί τότε την συμβουλή του Γιώργου Μήσου.Τον απαξιώσε τον κύριο Μήτσου και εφάρμοσε την δική του μελέτη και τακτική γι΄αυτά τα κρίσιμα ζητήματα...Δηλαδή για να σας το κάνω λιανά αγαπητοί μου συνδημότες: Αυτή τη σοβαρή μελέτη(όπως μας γράφει παραπάνω) που είχε ο κύριος Καμιζής για τα σκουπίδια την εφαρμόζει τώρα.Σήμερα μετά απο 2,5 χρόνια λοιπόν κατάφερε το ακατόρθωτο ο κύριος Καμιζής:Έπειτα απο αυτή την σοβαρή σκέψη που τον διακρίνει και τα μεγάλα οράματα του κατάφερε με μεγάλη επιτυχία να μένουν τα σκουπίδια χύμα , πεταμένα στους δρόμους και στις πλατείες.

 Τα κοκορέματα και τους πανηγυρισμούς του Δημήτρη Καμιζή  για το κλείσιμο της χωματερής Ρορρό  τα συνέχισε ο εκλεκτός του.
Αυτόν τον τελευταίο σε ψήφους απο τον λαό, τον όρισε ο Δήμαρχος,  Δεύτερο στην Ιεραρχία του Δήμου και Πρώτο στην αυλή του.

Σε αυτόν τον Επαναστάτη Αντιδήμαρχο ανάθεσε ο Δήμαρχος τα σκουπίδια. 



Βλέπε πινακάκι από το προσωπικό μπλοκ του Επαναστάτη Αντιδημάρχου των σκουπιδιών να μνημονεύει την 40688/2010 απόφαση του ΓΓΠΠ


"Η αλήθεια είναι πικρή... 
Αλλά είναι επαναστατική...¨
¨Δεν θα με αλλάξει ο Δήμος...
Εγώ θα τον αλλάξω...¨
Υπερασπίζομαι τον Άνθρωπο!!!
Διεκδικώ για τον Πολίτη!!!

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

Όταν έκλεινε ο δρόμος στο Δίδυμο...

 

   Επειδή πολύ κουβέντα γίνεται για την κατάσταση στο χώρο του ¨Δεματοποιητή¨ στο Σταυρό Διδύμων και οι φυσικοί και ηθικοί κατηγορούμενοι κάνουν αγωνιώδη προσπάθεια να γίνουν κατήγοροι, χωρίς να το καταφέρνουν, κάποια πράγματα ας μπουν στην θέση τους για να πάρει ο καθένας μας την προίκα που του ανήκει...
  
1.  Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΗΓΕ ΤΑ  
      ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ,   παρ'   ότι      
      υπερθεμάτιζε για αυτόν,  είχε  πάρει  και   σχετική   απόφαση                       
      (167/2010 ) και εγκαλούσε και τον πρώην Δήμο Κρανιδίου να
       εγκρίνει την Προγραμματική Σύμβαση. Παρ' όλες τις αποφάσεις
       και τις παραινέσεις  ο πρώην Δήμος Ερμιόνης  και τα εναπέθεται
       στο    Χ.Α.Δ.Α   στο   Ρορό    ακόμα και μετά το κλείσιμό του στις 
      14-12-2010 σύμφωνα    με    την   40688/20319    απόφαση   του
      Περιφερειάρχη.Και αυτό χαρακτηριζόταν σαν ¨μαγκιά¨ ( μια από
     τις πολλές )... γιατί σιγά μην τα πάνε για να πληρώσουν,   όπως
     έλεγαν... Τα απορρίμματα σταμάτησαν να πέφτουν στο
    Ρορό με παρέμβαση της δικής μας Δημοτικής Αρχής από
    τις 3 Ιανουαρίου 2011!!!
  
  Αυτοί που ευθύνονται, αυτοί που με σκοτεινές επιλογές οδήγησαν τα πράγματα ως εδώ οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να σταματήσουν, ως Πόντιοι Πιλάτοι ¨ να νίπτουν τας χείρας τους ¨, να προσπαθούν να εξαχνιστούν και να φορτώνουν τις ευθύνες σε άλλους. Και αυτό γιατί ο λαός έχει και γνώση και κρίση.... Και την έχει πολλές φορές δείξει και πρόσφατα μάλιστα!!!

Σταύρος Κούστας 

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας


  

Αυτοί οι ανίκανοι, αυτή η Τρόικα του Δήμου Ερμιονίδας για τα σκουπίδια, τώρα μετά από αυτά τα κοκορίσματα και τους πανηγυρισμούς άνοιξαν και πάνε σκουπίδια στην χωματερή Ρορρό.
Και το ερώτημα μου είναι μπορεί κανείς να τους πάρει στα  σoβαρά ;;;;;;;;;; αυτούς τους ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.


Φίλε Παναγιώτη Αποστόλου οι δεσμοί μου και οι προσωπικές μου φιλίες με τους κατοίκους των Διδύμων είναι πολύ παλιές.
Από το 1995 όταν ξεκινήσαμε μαζί την συνεργασία μας με τον επιτυχημένο Πρόεδρο και φίλο μου Αντώνη Μαλτέζο  στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Μαζί αγωνιστήκαμε χτυπώντας δυνατά όλες τις πόρτες των Υπουργείων τότε.    
Το  τι πετύχαμε για εκείνη την εποχή στην Ερμιόνη και στα Δίδυμα δεν χρειάζεται να το πω εγώ.
Φαίνεται, τα  βλέπει όλος ο κόσμος τα έργα που πετύχαμε με την συνεργασία μας ανάμεσα σε Ερμιόνη-Δίδυμα τότε. 
  
Η αναφορά μου στο Σταυρό Διδύμων στηρίζεται στη συμφωνία του Δημάρχου Δημήτρη Καμιζή με τους Υπουργούς (ΚΥΑ 17206/1873-14-3-2013ΦΕΚ Β 597/2013).

Βλέπε πινακάκι με αποσπάσματα της ΚΥΑ

Οι δεσμεύσεις για τον Δήμο Ερμιονίδας όπως αναφέρονται στο ΦΕΚ   597 14 Μαρτίου 2013  είναι οι εξής :
6. Ο Δήμος Ερμιονίδας οφείλει:
α. Να μεταφέρει τα αστικά στερεά απόβλητά του στην υποδεικνυόμενη στην παρούσα νόμιμα λειτουργούσα εγκατάσταση (Χ.Υ.Τ.Α.) και να καταβάλει το τέλος χρήσης.
β. Η εγκατάσταση δεματοποίησης στη θέση Δίδυμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφόρτωση των αποβλήτων στη διάρκεια ισχύος της παρούσης.
γ. Να εφαρμόσει πρόγραμμα ξεχωριστής συλλογής συσκευασιών στο πλαίσιο σύμβασης συνεργασίας με Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών, υπό την εποπτεία του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.), το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από την έναρξη ισχύος της παρούσας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η μείωση της ποσότητας των προς διάθεση αποβλήτων.
δ. Να μεριμνήσει για τη διευθέτηση της περιοχής της εγκατάστασης δεματοποίησης στη θέση Δίδυμα, προκειμένου να μπορεί να επαναλειτουργήσει για δεματοποίηση υπολειμμάτων παράλληλα με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.
ε. Να μεριμνήσει για την ταχεία υλοποίηση των έργων αποκατάστασης των Χ.Α.Δ.Α. της περιοχής ευθύνης του, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου που λειτουργεί ως τελικός δικαιούχος των έργων.
Εκεί φαίνεται αγαπητοί μου φίλοι ξεκάθαρα η διγλωσσία και η κοροϊδία του Δημήτρη Καμιζή τα περί (αποκατάστασης – υποκατάστασης – σταθμοί ματαφόρτωσεις Των  κλειστών χωματερών που επιχείρησαν να ανοίξουν για λίγο δηλαδή για την επαναστατική μεταφόρτωση) είναι προσχήματα
Για  να καλύψει ο Δήμαρχος και οι εκλεκτοί του Επαναστάτες των σκουπιδιών  την ανικανότητα τους
Προσπαθώντας να ρίξουν μάταια τις ευθύνες στους πρώην!!!!  μετά από δυόμιση χρόνια θητείας στη Δημαρχεία.
Τα φιλολογικά λόγια του Δημάρχου προεκλογικά και μετεκλογικά <<τα πήρε ο άνεμος και πήγανε χαμένα>> όπως λέει ο Μπιθικώτσης στο τραγούδι.
Πίσω από τα  γραφτά όμως  δεν μπορεί να κρυφτεί πιά ο Δημήτρης Καμιζής!!!!!!!
Έχει συναποφασίσει και αποδεχθεί τους όρους να κλείσουν όλοι οι ΧΑΔΑ του Δήμου Ερμιονίδας και στο χώρο του δεματοποιητή να εγκατασταθεί η κομποστοποίηση  και η μεταφόρτωση.
Μάλιστα ο <<αταλάντευτος συνδυασμός του>> όπως τον αποκαλεί έχει επιλέξει και ψηφίσει τη θέση Σταυρό  Διδύμων για την εγκατάσταση του κομποστοποιητή και τη δημιουργία ΚΔΑΥ.       
Όλα τα προφορικά λόγια του Δημήτρη Καμιζή και των εκλεκτών του στερούνται σοβαρότητας.
Δεν είναι για γέλια πια αυτοί...Πλεόν αυτοί με τα σκουπίδια χύμα πεταμένα στους δρόμους και τις πλατείες είναι για κλάματα!!!!!!!!



Εις το επανιδείν


Ανάργυρος Λεμπέσης
Δήμαρχος 
του τέως Δήμου Ερμιόνης