eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

'' Αν δεν τολμήσουμε ''

 Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Αν δεν πορευθούμε καινώς, θα βουλιάξουμε για πολλά πολλά, ακόμα, χρόνια στο βασίλειο των κοκορομάχων αντιπροσώπων.

Έχω την αίσθηση ότι η ενότητα για το συμφέρον της κοινότητας σφυρηλατείται στα Δίδυμα εκ της Ανάγκης και της Εμπειρίας. Εκεί βρήκαν, ως φαίνεται, τοίχο, οι πολιτικάντηδες αντιπρόσωποι των Παρατάξεων αλλά και τα πάσης φύσεως γκρουπούσκουλα και παρατρεχάμενοι. Η ενότητα στην κοινότητα είναι το θεμέλιο της άμεσης δημοκρατίας. Ακόμη και όταν μία απόφαση διχάζει, είναι χρέος να την ακολουθήσει η κοινότητα και στο δρόμο να την αλλάξει, χωρίς μεσάζοντες και παρατρεχάμενους.
Επιτιμητής του Καποδίστρια και του Καλλικράτη στέλεχος του κόμματος που έφερε και τους δύο στο προσκήνιο .....ως Δήμους! Βούλιαζαν το καράβι και τους μάρανε ο Καλλικράτης! Και θα περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο και βάλε!

Η ενότητα στην κάθε κοινότητα του τόπου μας πρέπει να επανέλθει. Έχουμε 10 διακριτά χωριά με τις περιφέρειές τους. Πρέπει να ανακτήσουν την κυριαρχία και την πρωτοβουλία στο χώρο τους, τον χώρο της κοινότητας. Το Συμβούλιο όλων των Κοινοτήτων Ερμιονίδας να είναι το κυρίαρχο διοικητικό όργανο, εκεί να λαμβάνονται οι αποφάσεις των κοινών μας υποθέσεων αυτών που λέμε μείζονος σημασίας. Το Συμβούλιο αυτό να εκλέγει μια ολιγομελή επιτροπή για 5 χρόνια με σκοπό να υλοποιήσει το συλλογικό όραμα των κοινοτήτων μας, και το Συμβούλιο των κοινοτήτων μας, να ορίσει διαδικασία άμεσης ανάκλησης αυτών που δεν παράγουν έργο. Επιτροπή που να λειτουργεί ως ομάδα, μέσα στο πνεύμα του σημερινού παγκόσμιου managment. Κανένα υπερδήμαρχο δεν χρειαζόμαστε, και αυτά τα ολίγα χρόνια του Καλλικράτη στην Ερμιονίδα μας το βεβαιώνουν. Σήμερα τεράστιες εταιρείες εργάζονται και διοικούνται με βάση την ομάδα σε όλα τα επίπεδα, το δε διοικητικό συμβούλιο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο είναι πολύ δύσκολο να τον διακρίνεις από οποιονδήποτε άλλον εργαζόμενο.
Πρέπει να θέσουμε τέρμα στον ανθελληνικό θεσμό των αντιπροσώπων καταρχήν στις επαρχίες που είναι άθροισμα χωριών και κωμοπόλεων. Να επανέλθουμε στους θεσμούς μας, στων Ελλήνων τις Κοινότητες.
Γιατί αυτά που παθαίνουνε τα Δίδυμα καιρό τώρα, είναι εκ της δράσεως πολιτικάντηδων αντιπροσώπων και όχι εκ της βουλήσεως των Κοινοτήτων Ερμιονίδας.

Έρρωσθε,
Βασίλειος Γκάτσος