eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

''Στην Τέρνα Ενεργειακή η διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο ''

ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ !
 ''Το πρώτο έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα που συνδυάζει, μέσω ΣΔΙΤ, ιδιωτικούς πόρους με πόρους του ΕΣΠΑ, μοντέλο που θα αποτελέσει πρότυπο''
-ΆΛΛΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΉΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΈΡΓΑ ΠΝΟΗΣ-
 ----------------------------------------------------------------------

Η Τέρνα Ενεργειακή επικράτησε στο μειοδοτικό διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαχείριση των απορριμμάτων, μετά την εξέταση των δεσμευτικών προσφορών.
Η εταιρεία θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των εγκαταστάσεων ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για διάστημα 28 ετών. Πρόκειται για μια επένδυση συνολικού ύψους.....
...... 140 εκατ. ευρώ και αφορά σε μία εκτιμώμενη ποσότητα απορριμμάτων 200.000 τόνων ετησίως.
Το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ», είναι το πρώτο έργο ΣΔΙΤ στην Ελλάδα που δημοπρατείται με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, καθώς και το πρώτο έργο διαχείρισης απορριμμάτων που συνδυάζει, μέσω ΣΔΙΤ, ιδιωτικούς πόρους με πόρους του ΕΣΠΑ, μοντέλο που θα αποτελέσει πρότυπο και στα υπόλοιπα έργα ΣΔΙΤ.
Για το έργο είχαν υποβληθεί δεσμευτικές προσφορές από τις εταιρείες Άκτωρ Παραχωρήσεις - Ηλέκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή και Μεσόγειος - J&P Άβαξ.

Αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τους υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.


http://www.sportandbusiness.gr