eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

''Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας των Ενοριών της Ερμιονίδας στο Γ.Ε.Λ. Κρανιδίου ''

Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ Εφραίμ: 
"Για τον τόπο μας -που αγαπάμε- πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον...."
Ρεπορτάζ για το eikonoskopio News: Μίλτος Ιωαννίδης
 
Η Ιερά Μητρόπολης Ύδρας διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο (07/01/2012) την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας των Αρχιερατικών Επιτροπειών Κρανιδίου και Ερμιόνης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γ.Ε.Λ. Κρανιδίου παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ. Εφραίμ, πολλών  Κληρικών της περιοχής μας,  του δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Καμιζή, των αντιδημάρχων Παντελή Κολυμπάδη και Σταύρου Κούστα, δημοτικών συμβούλων, καθώς και του Διευθυντή του σχολείου Γιάννη Δημαράκη.

Ο Διευθυντής του ΓΕΛ Κρανιδίου  -ως "οικοδεσπότης" της εκδήλωσης- αναφέρθηκε στα εγκαίνια του κτιρίου που στεγάζει το Γ.Ε.Λ. (έγιναν πριν μια δεκαετία), υπενθυμίζοντας πως ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  το  είχε χαρακτηρίσει-με αφορμή και την τοποθεσία που βρίσκεται το σχολείο- ως "Λόφο Ελπίδας". Επιπροσθέτως ο κ. Δημαράκης,  εξέφρασε την ελπίδα οι μαθητές του σχολείου "να αποκτήσουν γνώσεις για την ιστορία μας και για τον πολιτισμό μας. Να αποκτήσουν όλα εκείνα τα εφόδια που απαιτούνται ώστε να έχουν μια καλή επαγγελματική σταδιοδρομία στο μέλλον" είπε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση τραγουδήθηκαν τα κάλαντα των Εορτών από την χορωδία γυναικών της Ενορίας του Α. Νικολάου Διδύμων καθώς και από την παιδική χορωδία της ενορίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πορτοχελίου. 
Ήταν αναμφίβολα μια όμορφη εκδήλωση όπως άλλωστε...
...... επιτάσσουν οι άγιες τούτες μέρες. 

Ο
σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ Εφραίμ στην ομιλία του μίλησε για τον απολογισμό των Ενοριών της Ερμιονίδας κατά την διάρκεια των Εορτών. Συγκεκριμένα ο κκ. Εφραίμ τόνισε: "Οι Ενορίες της Ερμιονίδας βοήθησαν 182 Οικογένειες με τρόφιμα, και με χρήματα αξίας 9.950 Ευρώ. "  Ακόμη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης χαρακτήρισε το 2012 ως "χρονιά αγωνίας και φόβου για τα μελλούμενα " και αναφέρθηκε στον ρόλο που πρέπει να έχει η Εκκλησία υποστηρίζοντας: ¨Η Εκκλησία οφείλει να καλέσει τα πιστά μέλη της, να πορευτούν μιλώντας και ζώντας αληθινά και πνευματικά. Η Εκκλησία μπορεί να συμβάλλει στην αλλαγή νοοτροπίας την οποία έχει ανάγκη ο κόσμος. Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί, αν δεν υπενθυμίσουμε σε όλους μας, ότι η Εκκλησία υπάρχει πρωτίστως για να βρίσκουν οι άνθρωποι τον Χριστό.Αν η Εκκλησία-δηλαδή όλοι εμείς- τολμήσουμε να κάνουμε τις Ενορίες, και όλες τις άλλες προσπάθειές μας (τις κατασκηνώσεις, τα συσσίτια, τις Κατηχητικές συνάξεις νέων και μεγαλυτέρων), χώρους αληθινής συνάντησης με τον Χριστό και τον κόσμο, τότε υπάρχει ελπίδα.¨Η Ενορία μας είναι η Οικογένεια μας."  Ακόμα ο κκ Εφραίμ αναφέρθηκε  στο πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας με τα 2 Εκκλησιαστικά Νοσοκομεία (Σε Ύδρα και Αίγινα)-οπού παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Μητρόπολη καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχίστει η προσφορά της Εκκλησίας μας  στο θέμα της υγείας-εκφράζοντας την ανάγκη  να υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων σε κάθε Ενορία, προκειμένου να συμπαρίστανται ηθικώς και υλικός στους ασθενείς και στις Οικογένειες τους. Ακόμη μίλησε και για την καθημερινή προσφορά φαγητού αλλά και οικονομικής ενίσχυσης  σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη καθώς και για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Μητρόπολη για τη δημιουργία τράπεζας τροφίμων και ρουχισμού. 
Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης, τόνισε ότι "η ενορία πρέπει να είναι κοντά στους φυλακισμένους. Μερικές Ενορίες κάνουν επισκέψεις στα καταστήματα κράτησης, και διανέμουν τρόφιμα, ρουχισμό, αθλητικά είδη κτλ. " και πρόσθεσε: "Η Ενορία πρέπει να στέκεται κοντά στην προσπάθεια της αιμοδοσίας. Με ευαισθητοποίηση στεκόμαστε κοντά σε αυτή την μεγάλη προσφορά. Να δώσουμε αίμα για να σώσουμε ζωές." Ενώ με αφορμή μια πρόσφατη επίσκεψη του στα Μέθανα ο κκ Εφραίμ επισήμανε ότι η Εκκλησία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των μοναχικών ανθρώπων, με τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση πιστούς να παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρων την αναφορά του Μητροπολίτη: "Στα Μέθανα το 80% των κατοίκων είναι μεγάλης ηλικίας. Μπήκα στο καφενείο του Χωριού και άκουγα της συζητήσεις των γερόντων. Δεν ήξεραν -με τις αλλαγές που έγιναν στα ασφαλιστικά ταμεία- αν θα πάρουν την σύνταξη από τον ταχυδρόμο η από την τράπεζα. Μερικοί δεν είχαν κατανοήσει τις αλλαγές, δεν είχαν πάρει την σύνταξη και είχαν πέσει σε βαρυθυμία. Οπότε καλώ των Ιερέα της περιοχής, και του πρότεινα να ιδρύσει Εκκλησιαστικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών. Θα έρχονται στην Ενορία και θα εξυπηρετούνται. Θα είναι πολύ ωραίο να γίνει πράξη αυτή η πρωτοβουλία. Διότι η Ενορία λειτουργεί σωστά όταν είναι δίπλα στις ανθρώπινες ανάγκες.
 " Τέλος ο κκ Εφραίμ είπε πως η Εκκλησία θα συνεχίσει να είναι κοντά στη νεολαία αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τις κατηχητικές συνάξεις,τις παιδικές κατασκηνώσεις, τις πολιτιστικές κατασκηνώσεις κοκ.







eikonoskopio News