eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η δημοτική κοινότητα Ερμιόνης παρουσία και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ Εφραίμ. Βραβεύτηκαν και οι εισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το Ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ Εφραίμ:
"Εργατικότητα, Εντιμότητα, Αλληλεγγύη: Είναι αξίες διαχρονικές, Ελληνικές και Ορθόδοξες. Αυτές τις αξίες πρέπει να τις Πρεσβεύουμε όλοι."
  
Ρεπορταζ για το Εικονοσκόπιο:Μίλτος Ιωαννίδης
 
Η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα της και μάλιστα έτυχε και το....φλουρί κάνοντας όλους να ελπίζουν πως το 2012 θα είναι γούρικο και δημιουργικό για την πόλη μας ενώ μετά τις καθιερωμένες ευχές για τη νέα χρονιά, ακολούθησε και η βράβευση των μαθητών της Ερμιόνης που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας. 
Την εκδήλωση, τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ. Εφραίμ ο οποίος αφού έδωσε συγχαρητήρια στις επιτυχούσες και στους επιτυχόντες  των Πανελλήνιων εξετάσεων τόνισε:
αλληλεγγύη: Είναι αξίες διαχρονικές, Ελληνικές και Ορθόδοξες. Αυτές τις αξίες πρέπει να τις Πρεσβεύουμε όλοι. Σήμερα ο αγώνας μας δεν γίνεται για τα γεωγραφικά σύνορα (αν και αυτά κάποιες στιγμές, απειλούνται). Ο αγώνας μας γίνεται στα σύνορα της Ψυχής. Κινδυνεύουμε απο την άλωση και την αλλοτρίωση της Ψυχής μας. Θα πρέπει λοιπόν να κρατήσουμε τις Ψυχές μας, ΑΔΟΥΛΩΤΕΣ, ΑΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ,με τις αξίες που παραλάβαμε απο τους Πατέρες μας και απο την Ορθόδοξη Εκκλησία μας." Ενώ έκλεισε την ομιλία με μια προτροπή: "αγαπήστε την Γη των Πατέρων μας. Απο εκεί θα ζήσουμε."
"Ελπίζω μόλις αποφοιτήσουν τα παιδιά μας, να βρουν μια θέση στην αγορά εργασίας" ενώ αναφέρθηκε και στις τρέχουσες εξελίξεις που απασχολούν την Κοινωνία μας επισημαίνοντας: "Βρισκόμαστε σε δύσκολες ώρες και ημέρες. Ασφαλώς περιμένουμε πολλά  απο τις συλλογικές παρεμβάσεις και τις δημιουργικές ενέργειες των αρμόδιων  οργάνων τόσο σε επίπεδο Πολιτείας όσο και σε επίπεδο δήμου. Αλλά πέραν των συλλογικών προσπαθειών, θα πρέπει και ο καθένας μας ξεχωριστά να παλέψει και να δημιουργήσει. Είναι αδήριτος ανάγκη να στηριχθούμε στις παραδοσιακές αρχές και αξίες τις οποίες λησμονήσαμε. Οφείλουμε να είμαστε εργατικοί. Αν δεν δουλέψουμε όλοι μαζί και ο καθένας μας ξεχωριστά τότε δεν πρόκειται να πετύχουμε. Οφείλουμε να είμαστε έντιμοι. Η διαφθορά που όλοι κατηγορούμε, υπήρχε και υπάρχει στην κοινωνία μας.Οφείλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι και ο ένας κοντά στον άλλον." Και στο ίδιο μήκος κύματος συνέχισε: "Εργατικότητα, εντιμότητα, 

Στην εκδήλωση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής υποστηρίζοντας-μεταξύ άλλων- ότι "η αναγνώριση της πραγματικότητας και η αναζήτηση της αλήθειας, αποτελούν τις στέρεες βάσεις, πάνω στις οποίες πρέπει να στηριχθεί η κοινωνική συνοχή, και η αλληλεγγύη. Στοιχεία που είναι απαραίτητα προκειμένου να ξεπεράσουμε αφενός μεν τα προβλήματα που υπάρχουν και αφετέρου δε τα προβλήματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον."

Τέλος o Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης Γιάννης Κρητσωτάκης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα τιμητική την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ Εφραίμ, και ευχήθηκε "να υπάρξει μέσα μας η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Το 2012 να προσφέρει ότι επιθυμεί η καθεμία και ο καθένας μας".