eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

''Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑΚΗ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ''

Θέμα: «Μετεγγραφές μαθητών στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου»

''Η παρακάτω επιστολή διαβάστηκε στο Δ.Σ Ερμιονίδας και εστάλη στο Εικονοσκόπιο απο  τον Δημοτικό Σύμβουλο Ερμιονίδας της μείζονος αντιπολίτευσης  κ. Γιάννη Αντωνόπουλο.

Σχετικά με το θέμα των μετεγγραφών μαθητών, από το Γεν. Λύκειο Ερμιόνης, στο Γεν. Λύκειο Κρανιδίου, θα μπορούσε η Δημοτική αρχή, προ της δημοσιοποιήσεως του θέματος, και της επικείμενης συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, να έρθει σε επικοινωνία με τον Δ/ντή του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, για να ενημερωθεί σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο των μετεγγραφών, τι αυτό ορίζει, και τι ακριβώς συμβαίνει με τις εκάστοτε μετεγγραφές.

Παρακάμπτοντας το παραπάνω γεγονός, σας ενημερώνουμε, ότι οι μετεγγραφές που έχουν εγκριθεί από το σχολείο μας είναι σύννομες, αφού όλοι οι γονείς, έχουν υποβάλλει αιτήσεις που συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία, αποδεικνύουν τον λόγο της μετεγγραφής στο σχολείο μας, και καθορίζονται με το άρθρο 15 του Π.Δ. 104/1979.... 
..... 

Σημειωτέον, θα πρέπει να γίνει γνωστό, ότι το θέμα των μετεγγραφών, είναι σύνηθες γεγονός, συμβαίνει κατ'έτος, και δεν συνέβη για πρώτη φορά φέτος.  Συγκεκριμένα, μετεγγράφησαν από το Λύκειο Ερμιόνης, στο Λύκειο Κρανιδίου, το 2008 τέσσερις (4 )μαθητές, το 2009 έξι (6), το 2010 πέντε (5), και το 2011 πέντε (5).

Επομένως, ο αριθμός των φετινών μετεγγραφών, ίδιος σχεδόν με τα προηγούμενα έτη, δεν δικαιολογεί, τον τόσο θόρυβο που προκλήθηκε γύρω από αυτό το θέμα.

Άρνηση μετεγγραφών από τον Δ/ντή του Λυκείου Κρανιδίου, θα μπορούσε να θεωρηθεί άδικη και μεροληπτική, έναντι των μαθητών σε σχέση με το καθεστώς των μετεγγραφών τα προηγούμενα χρόνια.

Η έκδηλη ανησυχία των καθηγητών του Λυκείου Ερμιόνης, και η αγωνία τους για τον κίνδυνο συγχώνευσης του σχολείου τους, γεγονός που ο Δ/ντής του Λυκείου Κρανιδίου, ως Ερμιονίτης, ουδόλως επιθυμεί και απεύχεται να συμβεί, δεν πρέπει να αποδίδεται στις ολιγάριθμες μετεγγραφές μαθητών αλλά στη γενικότερη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, που αφορά τις συγχωνεύσεις μικρών σχολείων. 

Παρακαλώ η παραπάνω επιστολή να αναγνωσθεί στο επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο αφού ο Δ/ντής του Λυκείου Κρανιδίου δεν εκλήθη σε αυτό.

Ο Διευθυντής
ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ