eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΝΑΣΥΡΕΙ ΜΝΗΜΕΣ ΓΙΑ ''ΨΑΡΕΜΑΤΑ'' ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ:

''ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!
ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ...
ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΡΥΠΩΣΑΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ...''

 Αγαπητοί Συνδημότες,

Διάβασα σε γνωστό μπλόγκ για την μεταγραφή μαθητών από το Λύκειο Ερμιόνης στο Λύκειο Κρανιδίου. Μάλιστα ο Δήμαρχος διέρρευσε στον πρώην εκδότη συγκεκριμένους γονείς που μετέγραψαν τα παιδιά τους.

Επειδή στην προσπάθεια της τότε δημοτικής αρχής, των καθηγητών και των γονέων για την ίδρυση αυτόνομου Λυκείου στην Ερμιόνη είχα την τύχη να ήμουν Δήμαρχος,γι΄ αυτό θα απαντήσω ξεκάθαρα κι απλά όπως συνηθίζω. 

Μετά την εγκατάσταση του Γυμνασίου και δύο Λυκειακών τάξεων στα καινούρια κτήρια το 1998 (Βλέπε φώτο απο τα εγκαίνια) 

Ιδρύθηκε και το αυτόνομο Λύκειο 2000-2001. 

Αυτό λειτούργησε άψογα μέχρι που ορισμένοι καθηγητές του Λυκείου Ερμιόνης, λίγοι πολύ λίγοι!!! «ψάρευε» μαθητές και τους δίδασκε στο κρυφό σχολειό, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη των γονέων.

Από τότε λοιπόν, κάμποσα χρόνια πριν.... 
.... γονείς έπαιρναν τα παιδιά τους και τα μετέγραφαν στο Λύκειο Κρανιδίου. Το φαινόμενο αυτό(η φυγή των παιδιών)δεν είναι σημερινό, είναι παλιό. Τώρα τελευταία όμως το φαινόμενο αυτό αυξήθηκε πολύ, γιατί αυτά τα ίδια στοιχεία, αυτοί οι λίγοι!!! που προκάλεσαν το πρόβλημα, βρήκαν την ευκαιρία με την ίδρυση του νέου Δήμου και τρύπωσαν μέσα στον Δήμο(στον παλιό Δήμο Ερμιόνης δεν μπορούσαν....).

Ο Δήμαρχος Καμιζής βέβαια άρπαξε αμέσως την ευκαιρία για τα καλά και τους προβίβασε σε υψηλόβαθμη θέση!!!

 Γι΄αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...

Τα αίτια λοιπόν ο κ. Καμιζής και τους φόβους για το κλείσιμο του Λυκείου Ερμιόνης(κρυφό σχολειό) να τα ψάξει  σήμερα στην αυλή του!!!

Δεν είναι αρμοδιότητα της Δημοτικής Αρχής να απαγορέψει την μεταγραφή των μαθητών όταν αυτοί το επιθυμούν, ούτε να προσπαθεί να ρίξει ευθύνες στους γονείς τους, κουκουλώνοντας τις ευθύνες της.

Η Δημοτική αρχή πρέπει να αγκαλιάζει την εκπαιδευτική κοινότητα ισότιμα και να μην ξεχωρίζει τους Διευθυντές των σχολείων μας ανάλογα με το τι  ψηφίσανε και ποιον επιλέξανε στις Δημοτικές εκλογές!!!

 Ας αφήσει ο Δήμαρχος τα ψου-ψου-ψου στο ουζερί  για τις μεταγραφές των μαθητών δίνοντας <<τροφή>>!!! σε πρώην εκδότη με αποτέλεσμα να σπείρει διχόνοια και αντπαράθεση σε γονείς , μαθητές, καθηγητές και στα Δημόσια Λύκεια του Δήμου.   

 Τέλος τον συμβουλεύω καλά και τους στέλνω το μήνυμα:

Κάτω τα χέρια από την δημόσια εκπαίδευση...


                                        Ανάργυρος Λεμπέσης
                                Δήμαρχος του τέως Δήμου Ερμιόνης