''ΛΑΓΑΝΑ''
Υλικά:
1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. κίτρινο σκληρό αλεύρι
40 γρ. αλάτι
30 γρ. ζάχαρη
50 γρ. μαγιά ξερή ή νωπή
Σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπώλ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι και ανακατεύουμε
μέχρι να κάνουμε ένα ζυμάρι. Στη συνέχεια πλάθουμε το σχήμα της λαγάνας και την
αφήνουμε στο ταψί περίπου για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Μετά βρέχουμε λίγο την επιφάνεια της λαγάνας και ρίχνουμε το σουσάμι. Αφήνουμε
άλλα 10 λεπτά την λαγάνα και τέλος πιέζουμε με τα δάχτυλα μας για να δημιουργηθεί το σχέδιο της.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
''ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ''