eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

''ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ ΣΟΡΟΣΩΡΟΥ;''

''Επαναλειτουργεί ο δεματοποιητής σοροσωρού;''


 Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Δεν έχουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση, και γι’ αυτό το ερωτηματικό.
Το χωρίς ερώτημα, δηλαδή το βέβαιο είναι ότι ο χώρος στο Σταυρό Διδύμων είναι ο νέος ΧΑΔΑ της Ερμιονίδας, με την παρακάτω πρωτοτυπία. Συγκεντρώνει χύδην τα οικιακά απορρίμματα (σκουπίδια) τα αφήνει να ωριμάσουν να γίνουν δηλαδή σοροσωρός. Αν έβαλε μπρος ο δεματοποιητής τότε γίνεται η συσκευασία σε δέματα που αποθηκεύονται δίπλα.
Δηλαδή έγινε τελικά αποδεκτό ότι οι ενέργειες του κυρίου Σφυρή ήταν στην ανάγκη σωστές, γιατί τίποτα άλλο δεν μπορούσε να κάνει παρά να ακολουθήσει την Νομαρχία και Περιφέρεια, όπως και ο κύριος Λεμπέσης.
Έ, βγάλτε μια ανακοίνωση που να λέει ότι και σεις ό,τι............ παρουσιάσατε ως σχέδιο δεν ήταν τελικά άμεσα εφαρμόσιμο και ακολουθείτε την προηγούμενη λύση. Δεν είναι ντροπή, γιατί το θέμα όντως είναι δυσεπίλυτο, όχι όμως ότι οι προηγούμενοι ηθελημένα το έκαναν ενώ υπήρχαν άλλες λύσεις.
Το θέμα είναι πλέον ότι χωρίς να το καταλαβαίνετε δημιουργείτε και έναν νέο, εντελώς βέβαια παράνομο ΧΑΔΑ στο Ασπρόχωμα.
Τώρα, για την ανάλυση των ζουμιών, καλά κόκαλα έχει;

Ανοίγετε γεώτρηση νέα στις Αδέρες;

Είναι γνωστό ότι και ο Δήμος για να ανοίξει γεώτρηση χρειάζεται απαραιτήτως να πάρει από την περιφέρεια Άδεια Χρήσης Νερού, όπως και κάθε ιδιώτης. Μέσα στα πολλά έγγραφα που πρέπει να καταθέσει είναι και υδρολογική μελέτη, δηλαδή μελέτη που να δείχνει ότι εκεί που πρόκειται να γίνει η γεώτρηση η σύσταση του εδάφους, η τροφοδοσία του υδροφόρου ορίζοντα, κ.λ.π. εγγυώνται ότι μπορείς να αντλείς τις ποσότητες που ζητάς και από το βάθος που ζητάς, και για τις μέρες που ζητάς, χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα, δηλαδή να τρως νερό από το υπόγειο απόθεμα ή να προκαλείς το κατέβασμά του σε βαθμό που να εισχωρεί μέσα θάλασσα.
Για να είναι όμως περιβαλλοντικώς εντάξει ο δήμος πρέπει να έχει άδεια χρήσης νερού για όλες τις γεωτρήσεις που σήμερα χρησιμοποιεί.
Έχει;
Αν ναι, ευκαιρία να τις αναρτήσει στο site του.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος