eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Η συμπατριώτισσά μας καρδιολόγος Κούστα Μαρία στο «cardio team» του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου!

  cardioteam

Cardio Team

Ιατροί - Κούστα Μαρία - Καρδιολόγος Ηλεκτροφυσιολόγος
Κούστα Μαρία
MD, MSc
Καρδιολόγος - Ηλεκτροφυσιολόγος
Βιογραφικό Ιατρού
Η Κούστα Μαρία, MD, MSc είναι Ειδική Καρδιολόγος εξειδικευμένη στην Αρρυθμιολογία – Ηλεκτροφυσιολογία και Υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Ερμιόνης και εισήχθη το 2008 με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων στο Τμήμα Ιατρικής, Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από όπου αποφοίτησε το 2014. Ειδικεύθηκε στο Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» (2018-2022) και έλαβε το τίτλο ειδικότητας στην Καρδιολογία το 2022. Επίσης είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Καρδιολογίας (EECC, 2022). Από το 2023 έως το 2024 μετεκπαιδεύτηκε στο Ordensklinikum Elisabethinen Linz στην Αυστρία, αναγνωρισμένο Κέντρο εξειδίκευσης από την EHRA.
Εκπλήρωσε την άσκησή της στο Γενικό Τμήμα της Παθολογίας, όπως την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας.
Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (Ε.Κ.Ε.), της EHRA, καθώς και της ευρωπαϊκής κοινότητας των Νέων Ηλεκτροφυσιολόγων (Young EP community). Ακόμη, είναι εκπαιδεύτρια σεμιναρίων βασικής υποστήριξης της ζωής (BLS) και κάτοχος διπλώματος εξειδικευμένης υποστήριξης της ζωής (ALS). Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων που αφορούν στην Καρδιολογία, όπως ECG and Pharmacology (AHA) και Airway Management Course (AHA).
Έχει συμμετάσχει ενεργά ως ομιλήτρια (προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις) σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα στη διεθνή βιβλιογραφία σε έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά.
Τηλέφωνο +30-6974440570 | Email: maria.s.kousta@hotmail.com
Βρείτε μας στον χάρτη
Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, Παπαδιαμαντοπούλου 20, Αθήνα 115 28