eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

''Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, Αθανάσιος Πάτσιος για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25 ης Μαρτίου του 1821''

Δελτίο Τύπου

Σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας, συγκίνησης και με τη δέουσα λαμπρότητα
πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25 ης Μαρτίου του 1821 και του
Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδας.
Ανήμερα της Εθνικής Επετείου, οι τιμητικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την έπαρση της
σημαίας στο μνημείο των Ηρώων με τη συμμετοχή των σημαιοφόρων των Σχολείων της
Ερμιόνης.
Ακολούθησε η Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ερμιόνης με την παρουσία των Αρχών, των Σχολείων της πόλεως, καθώς και πλήθος πιστών.
Στη συνέχεια, τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στις προτομές των Ερμιονιτών οπλαρχηγών Μητσαίων και αμέσως μετά η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων στο Λιμάνι της Ερμιόνης.


Ο Πανηγυρικός λόγος της Ημέρας εκφωνήθηκε από την Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Ερμιόνης, κα Ευαγγελία Ηλιού.
Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής και οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο. Στο Λιμάνι της Ερμιόνης πραγματοποιήθηκε η λαμπρή μαθητική παρέλαση από τις μαθήτριες και τους μαθητές των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ερμιόνης.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις έλαβαν τέλος με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τους μαθητές των Σχολείων μας, έμπροσθεν του μνημείου των Ηρώων της Ερμιόνης.
Την ευθύνη των εκδηλώσεων είχε η δημοτική υπάλληλος, κα Μάντω Κασνέστη. Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας και συγχαίρουμε όλα τα παιδιά που με την παρουσία τους τόνωσαν το εθνικό μας φρόνημα, μας γέμισαν υπερηφάνεια, αισιοδοξία και μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίζουμε τον αγώνα για τα ιδανικά μας.
Συγχαρητήρια και στους Εκπαιδευτικούς για το σπουδαίο έργο που επιτελούν, μεταλαμπαδεύοντας τη γνώση και την ιστορία του τόπου μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης,

Αθανάσιος Πάτσιος