eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Ανάργυρος Λεμπέσης: Στα Ηρώα κυματίζουν μόνο η γαλανόλευκη και εγκεκριμένα σήματα.

 Ανάργυρος Λεμπέσης: 

''Κυματίζει σ΄ αυτό το Ηρώον μόνο η γαλανόλευκη και στο Ηρώον της Ερμιόνης κυμάτιζε όλα τα χρόνια η γαλανόλευκη μέχρι που ο πρώην πρόεδρος Γανώσης ανάρτησε τα σήματα «Κάτω Ναχαγιές» και «Ερμιόνης Πολιτεία» χωρίς να υπάρχει καμιά έγκριση.''


Αγαπητοί συνδημότες

Παρατήρησα για άλλη μία φορά ότι αυτοί που κρύβονται πίσω από τον παλιό μου συμμαθητή τον Μάκη, να του πιάνουν το χέρι και το μολύβι και να τον βάζουν να γράφει γι’ αυτά τα σήματα που αποκαθήλωσε η νέα Δημοτική και Κοινοτική Αρχή από το Ηρώον της Ερμιόνης. Δηλαδή αυτά τα σήματα της «Ερμιόνης Πολιτεία» και του «Κάτω Ναχαγιέ».

Ένιωσα την ανάγκη να απαντήσω σ’ αυτόν τον παλιό μου συμμαθητή, λόγω της πολύχρονης δημαρχιακής μου θητείας.

Ο νόμος του «Καλλικράτη» αναφέρει ρητά ότι τα σήματα των Δήμων ορίζονται από τα οικεία συμβούλια ύστερα από σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επομένως δεν μπορούν να αναρτηθούν σήματα στο Ηρώον που δεν έχουν εγκριθεί από το συμβούλιο τοπωνυμιών.

Στο Ηρώον του Κρανιδίου από τότε που πήγαινα στο Γυμνάσιο το 1957 μέχρι και σήμερα δεν έχει αναρτηθεί σήμα του «Κάτω Ναχαγιέ» μολονότι το Κρανίδι είναι η πατρίδα του Παπαρσένη. 

Κυματίζει σ΄ αυτό το Ηρώον μόνο η γαλανόλευκη και στο Ηρώον της Ερμιόνης κυμάτιζε όλα τα χρόνια η γαλανόλευκη μέχρι που ο πρώην πρόεδρος Γανώσης ανάρτησε τα σήματα «Κάτω Ναχαγιές» και «Ερμιόνης Πολιτεία» χωρίς να υπάρχει καμιά έγκριση.

Βλέπε τον σχετικό νόμο:


ΥΓ. Βρε παλιέ μου συμμαθητή Μάκη σ’ αυτήν την πετυχημένη εκδήλωση που έκανε το ΙΛΜΕ για τον Μακρυγιάννη και ήμουνα παρών ο καθηγητής πανεπιστημίου στην ομιλία του ποτέ δεν ανέφερε ότι ο Μακρυγιάννης έγραφε ποιήματα όπως μας πληροφορείς εσύ. 

Μίλησε ξεκάθαρα για τους ποιητές που έγραψαν για τον Μακρυγιάννη ποιήματα. Τώρα αν κανένας ιστορικός που κρύβεται πίσω από σένα έχει αντίθετη γνώμη από τον καθηγητή του πανεπιστημίου να βγει ξεκάθαρα να τον αντικρούσει.

Εις το επανιδείν

Ανάργυρος Λεμπέσης

Δήμαρχος 

του τέως Δήμου Ερμιόνης