eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΣΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ,ΔΙΑ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ, ΕΙΝΑΙ ANTIΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΣΑΣ ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ

 

Eνημερώνουμε τους ενεργούς πολίτες και ευρύτερα όλους τους δημότες και τις δημότισσες του Δήμου Ερμιονίδας ότι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 λάβαμε πρόσκληση για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για την Τρίτη 25 Οκτωβρίου με τη μέθοδο της διά περιφοράς, διά της αλληλογραφίας, κατάλοιπο της υγειονομικής κρίσης.

Βρήκανε λοιπόν τον τρόπο να συνεχίσουν στο Δήμο Ερμιονίδας τα πολιτικά τεχνάσματα για να αποφύγουν την διά ζώσης Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία προϋποθέτει ενεργή συμμετοχή των Δημοτικών Συμβούλων στις Συνεδριάσεις, δυνατότητα κατάθεσης ερωτήσεων και ελέγχου, μία δημιουργική συνθετική διαδικασία διαλόγου με στόχο τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 25 Οκτωβρίου οι συνεργάτες μου και εγώ δε μπορούμε να έχουμε καμία συμμετοχή, σε αυτή την παρωδία του Δημοτικού Συμβουλίου. Στις σημερινές υγειονομικές και κοινωνικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, είναι απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό να επιλεγεί η Διοίκηση του Δήμου, αυτή τη μορφή Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την διά περιφοράς, την διά αλληλογραφίας, η οποία εξυπηρετεί πολλές σκοπιμότητες, (οικονομικές, αυτοδιοικητικές και ευρύτερα πολιτικές) και  δείχνει το επίπεδο επιλογών της σημερινής διοίκησης του Δήμου μας.

Στον αντίλογο ότι τα θέματα είναι αμιγώς υπηρεσιακά εμείς απαντούμε ότι αντίθετα είναι πολύ σοβαρά, σχετίζονται με την συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας σε μία τοπική και δύο διεθνείς εκθέσεις, σχετίζονται με το ύψος της οικονομικής μας συμμετοχής, με την παρουσία ή μη των απαραίτητων εκπροσώπων των φορέων τουρισμού της Ερμιονίδας στις συγκεκριμένες εκθέσεις.

Επίσης επισημαίνουμε ότι η συμμετοχή μας αυτή, είναι αναγκαίο να τη δούμε με το συνολικό πρόγραμμα τουριστικής προβολής, το ποσοστό υλοποίησής του μέχρι στιγμής, αλλά και τους στόχους της επόμενης τουριστικής χρονιάς.

Φτάνει λοιπόν τα Δημοτικά Συμβούλια διά περιφοράς, δια αλληλογραφίας  Η επιμονή σας σε αυτά δείχνει το ύφος και το ήθος της Δημοτικής σας Διοίκησης.

Δε θέλουμε καμία συμμετοχή σε αυτή την παρωδία, αρνείστε τον αυτοδιοικητικό έλεγχο, αποφεύγετε τον δημοκρατικό διάλογο στα κορυφαία συλλογικά όργανα διοίκησης του Δήμου μας, συνεχίζετε να υποβαθμίζετε τη λειτουργία του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Σε αυτή τη μεθοδολογία αρνούμαστε να έχουμε συμμετοχή. Ευτυχώς οι δημότες έχουν ήδη κατανοήσει ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

Με συνέπεια στις αρχές μας.

 

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας