eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ: ''Με τέτοιες ενέργειες, η Ερμιόνη μας, θα χτίσει το σήμερα και το αύριο επάνω στο ιστορικό χθές!

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ: ''Με τέτοιες ενέργειες, η Ερμιόνη μας, θα χτίσει το σήμερα και το αύριο επάνω στο ιστορικό χθές!

Αγαπητοί Συνδημότες ,

Σε αυτόν τον παλιό μου συμμαθητή , τον Μάκη , σ΄ αυτό το γούρι μου θα απευθύνω ένα μεγάλο μπράβο, γιατί αυτός παρά τη θέλησή του βρίσκει τον τρόπο να φρεσκάρει τις μνήμες σε αυτούς που κρύβονται πίσω από αυτόν ,σ΄αυτούς  που προσπαθούν ανεπιτυχώς να υποβαθμίσουν τα Μεγάλα Έργα του Δήμου Ερμιόνης.

Αυτός λοιπόν αποκαλύπτει τα ιστορικά ντοκουμέντα  του Δήμου Ερμιόνης, φωτογραφίζοντάς  τα συχνά πυκνά,  (Βλέπε φώτο)


Αυτός ο Μάκης με έφερε κάμποσα χρόνια πίσω . 

Τότε το 2000 που επί Δημαρχίας μου  το Δ.Σ. αποφάσισε τη μεταφορά των προτομών των Μητσαίων στη φυσική τους θέση , στο περιβολάκι του Ταξιαρχιού , εμπρός από την ιστορική οικία Οικονόμου (ΙΛΜΕ) . 

Επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε τότε σε αυτούς τους Ερμιονίτες οπλαρχηγούς, για πρώτη φορά να δίνονται τιμές Ηρώων του 1821 κάθε χρόνο , την ημέρα της ιστορικής εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών , τοπικής αργίας στην Ερμιόνη. ( Βλέπεδημοσίευμα 11 Ιανουαρίου 2016) .


Συγκεκριμένα να ψάλλεται επιμνημόσυνη δέηση στις προτομές τους . Να κατατίθενται στεφάνια από εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, Κομμάτων , από τον Δήμαρχο , τον Νομάρχη και τον Ερμιονικό Σύνδεσμο. Να τηρείται ενός λεπτού σιγή και να παιανίζει ο Εθνικός μας Ύμνος από την στρατιωτική μπάντα ή την δημοτική φιλαρμονική.




Για την ιστορία.

Η τοποθέτηση των προτομών εμπρός απο το κοινοτικό κατάστημα (Λιμεναρχείο) και τα αποκαλυπτήρια τότε έγιναν επι προεδρίας του αείμνηστου Απόστολου Σπετσιώτη. Την εκπόνηση της μελέτης του χώρου και της μεταφοράς των προτομών την έκανε ο αείμνηστος αρχιτέκτων  Δημήτριος Σφυρής(Δήμαρχος).

Το περιβολάκι του Ταξιαρχιού παραχωρήθηκε για χρήση  στον Μητροπολιτικό μας Ναό από τον τότε πρόεδρο της κοινότητας Ερμιόνης  , Τσαούση. Ο χώρος αυτός καθαριζόταν τακτικότατα από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ναού  και πάντα καλούσαν το αυτοκίνητο του Δήμου να μεταφέρει τα απορρίμματα. 

Οπότε για να ξέρουμε και τί λέμε :

Η χρήση του χώρου ανήκει αποκλειστικά στο Ναό των Ταξιαρχών.

Κάθε ενέργεια καθαριότητας που γίνεται απο την κοινοτική αρχή σε οποιόδηποτε χώρο της Ερμιόνης μας , εγώ θα την επιβραβεύω.Μπράβο που καθάρισαν αυτό το ιερό μνημείο.

Με τέτοιες ενέργειες η Ερμιόνη μας θα χτίσει το σήμερα και το αύριο επάνω στο ιστορικό χθές!


Εις το επανιδείν…


ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

του τέως Δήμου Ερμιόνης