eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Βάσεις 2020: 101 Ακαδημαϊκοί πολίτες απο την Ερμιονίδα!

 

Επιμέλεια : Εικονοσκόπιο - Μ.Ι

Υψηλό ήταν το ποσοστό των μαθητών, (από τα Γ.Ε.Λ. Ερμιόνης, Κρανιδίου καθώς και από το ΕΠΑΛ Κρανιδίου), που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Έτσι, 101 μαθητές, απόφοιτοι πια, τις αμέσως προσέχεις ημέρες, θα μεταβούν στις πόλεις που είναι η έδρα των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που πέτυχαν την εισαγωγή τους προκειμένου να κάνουν την εγγραφή τους στο τμήμα της ειδικότητας τους, να αναζητήσουν στέγη και να προσαρμόσουν τη ζωή τους στα νέα δεδομένα που είναι μπροστά τους μιας και η Ακαδημαϊκή χρονιά είναι προ των πυλών!
Εν αναμονή φυσικά και των αρμόδιων ανακοινώσεων για το τι μέλει γενέσθαι σχετικά με τον COVID-19, οι φοιτητές από την Ερμιονίδα το προσεχές διάστημα, αναμένεται να κάνουν το "ντεμπούτο" τους στα ακαδημαϊκά έδρανα γεμάτοι όνειρα και φιλοδοξίες!
Σύμφωνα πάντως με την ντιρεκτίβα του Υπουργείου Παιδείας, δεν δημοσιεύονται τα ονοματεπώνυμα των επιτυχόντων πάρα μόνο οι προσωπικοί κωδικοί τους, με τους οποίους και πληροφορήθηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής, την σχολή στην οποία πέτυχαν να εισαχθούν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.
Εμείς, σας μεταφέρουμε μια γενική εικόνα από τις προτιμήσεις των υποψηφίων :
Οι επιτυχόντες, προτίμησαν τις Οικονομικές και ανθρωπιστικές σχολές καθώς και τις σχολές του ευρύτερου κλάδου της μηχανολογίας.
Η ναυτική παράδοση της Ερμιονίδας, θα συνεχιστεί καθώς για μια ακόμη χρονιά, ορισμένοι εκ των "αυριανών" Πλοιάρχων και Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού θα είναι ορμώμενοι από την επαρχία μας!
Ακόμη, επιτυχίες υπήρξαν στη Νομική Σχολή ενώ ο Ελληνικός Στρατός, σε τέσσερα χρόνια από σήμερα, θα έχει ακόμη έναν αξιωματικό στις τάξεις του από την Ερμιονίδα και συγκεκριμένα προερχόμενο από τη Σχολή Ευελπίδων...
Ευχόμαστε καλή και άκρως παραγωγική σταδιοδρομία στις επιτυχούσες και στους επιτυχόντες.
Η φοιτητική τους ζωή και διαδρομή να είναι όπως την έχουν ονειρευτεί και σχεδιάσει.
ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ