eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

''Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας απαντά στον Δημοτικό Σύμβουλο Επικεφαλής ΝΕΔΥΠΕΡ κ. Αναστάσιο Τόκα''


Κύριε Τόκα,
Σχετικά με την ενημέρωση την οποία ζητάτε και αφορά την επιλογή ξενοδοχείου για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων για την αντιμετώπιση του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού, τονίζω για μία ακόμη φορά, πως μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης και κατόπιν αναφοράς που έγινε, οι αντιδράσεις μας ήταν εντονότατες και σε οξύ τόνο.
Επανειλημμένα έχω δηλώσει σε όλους τους τόνους, ότι ο Δήμος Ερμιονίδας δεν έχει ενημερωθεί για οποιαδήποτε επιλογή ή ενέργεια γίνεται, από τους ανάλογα την περίπτωση αρμόδιους σχετικά με το θέμα του κορωνοϊού, με μόνη εξαίρεση τον προγραμματισμό που έγινε εν μέσω καραντίνας κατά την διήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά.
Διαπιστώνουμε όλοι λοιπόν, πως και αυτή την φορά βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων, αφού δεν ερωτήθηκε ο Δήμος Ερμιονίδας, δεν μας έγινε καμία σχετική ενημέρωση, δεν ζητήθηκε άποψή μας επί του θέματος, και ως εκ τούτου δεν καταθέσαμε καμία γνώμη κατά την διαδικασία επιλογής του ξενοδοχείου.

Δυστυχώς για την τοπική κοινωνία, οι αρμόδιοι δεν ενημέρωσαν τον κύριο εκφραστή της, δηλαδή τον Δήμο Ερμιονίδας, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να γίνεται λόγος για μία συμφωνία μεταξύ ενός ιδιώτη - επιχειρηματία και του Υπουργείου Τουρισμού χωρίς περαιτέρω πληροφορίες.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι στην εν λόγω απόφαση, αφενός διότι πρόκειται για το μοναδικό μέχρι τώρα κέντρο σε όλη την Αργολίδα, και αφετέρου διότι η Ερμιονίδα καλείται για μια ακόμα φορά να σηκώσει αυτό το βάρος. Επιπλέον, αυτό το κέντρο απέχει πολλά χιλιόμετρα από οργανωμένο νοσοκομείο και τέλος η συγκεκριμένη επιχείρηση η οποία βρίσκεται εντός του οικιστικού και εμπορικού ιστού της πόλης, στον ίδιο χώρο φιλοξενεί και το πρακτορείο των ΚΤΕΛ Αργολίδας.
Για όλα τα παραπάνω, έχουμε απευθυνθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες και αφού συλλέξουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται, θα καταθέσουμε μία εμπεριστατωμένη και ορθά τεκμηριωμένη άποψη η οποία θα φτάσει και μέχρι το γραφείο του Πρωθυπουργού.       

Ο Δήμαρχος



Ιωάννης Γεωργόπουλος