eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ « ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ» ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Σχεδόν όλοι οι σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου μας τάσσονται πλέον κατά της υποβάθμισης της λειτουργίας του ανώτερου θεσμικά οργάνου, του Δημοτικού Συμβουλίου, θέμα  το οποίο ανέδειξε η παράταξή μας από τις 15 Μαΐου 2020 με επιστολή στον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.


Όπως τόνισα και τότε δεν ταιριάζει στην ιστορία των συνεδριάσεων του ΔΣ του Δήμου μας η επιμονή στην διαδικασία της «βουβής διεκπεραίωσης» όπως είναι αυτή της «διά περιφοράς» συμβουλίων που υποβαθμίζει το ρόλο και το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο σύνολό του.


Αυτή την κρίσιμη περίοδο στον Δήμο Ερμιονίδας , αν και με αποφάσεις του Υπ. Εσωτερικών  έχει αποδυναμωθεί ο ρόλος  του δημοτικού συμβουλίου δίνοντας παράλληλα αυξημένες αρμοδιότητες στην οικονομική επιτροπή, απαιτείται  να τηρείται η δημοκρατική διαδικασία.


Τα κρίσιμα θέματα της διαχείρισης της καθημερινότητας,    τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών της περιοχής, η διαχείριση των απορριμμάτων, τα προβλήματα στην ύδρευση –αποχέτευση, κλπ,   απαιτούν την σωστή  λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.


Τάσος Τόκας



Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας



Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ