eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ:''ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΩ ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΤΙΒΑΡΑ ΧΈΡΙΑ, ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ''

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ:
''ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΩ ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΤΙΒΑΡΑ ΧΈΡΙΑ, ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ''


Απάντηση στο άρθρο του κ.Γεωργόπουλου
"ο τουρισμός στον αυτόματο πιλότο"
Κύριε Γεωργόπουλε,
αναφορικά με το άρθρο σας στο "Εικονοσκόπιο" και στους "Ιχνηλάτες",
θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Τουρισμός ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΤΙΒΑΡΑ ΧΈΡΙΑ, ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ.
Η αντίληψή σας για την προβολή του Τουρισμού της Ερμιονίδας σε "εκδηλώσεις όπως η εμποροπανήγυρη - "ζωοπανήγυρη" της Τεγέας!!!, καθώς και το σχόλιό σας για προβολή μέσω διανομής φυλλαδίων σε Διεθνείς Εκθέσεις, δείχνουν το ποσό πολύ απέχετε, ως παράταξη, από την σημερινή τουριστική πραγματικότητα.
Εμείς έχουμε αποφασίσει να συμμετέχουμε μόνο σε σημαντικές Εκθέσεις Τουρισμού της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Κανένας σύγχρονος τουριστικός φορέας δεν ασχολείται πλέον με τα φυλλάδια, τα οποία και κοστίζουν, και δεν τα διαβάζει κανείς, πετάγονται στα σκουπίδια και ρυπαίνουν.
Έμεις κάνουμε ηλεκτρονικές παρουσιάσεις για την τουριστική προβολή της περιοχής μας, οι οποίες είναι αποτελεσματικές, επίκαιρες διαχρονικές και αναλλοίωτες.


Όσον αφορά στην ανικανότητα και στην αδιαφορία της Δημοτικής αρχής και εμού του ιδίου, να προβληθεί ο τόπος μας στην Διεθνή Έκθεση τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο - σχόλια που χωρίς σκέψη και με έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπό μου ξεστομίσατε - θέλω να σας επισημάνω τα εξής:
σας διαβεβαιώνω ότι ΕΜΕΙΝΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ, διότι είχα πλήθος συναντήσεων με τουριστικούς παράγοντες από διάφορες χώρες, με δημοσιογράφους και bloggers, καθώς και με επίσημους εκπροσώπους του Τουρισμού υψηλού επιπέδου και διεθνούς εμβέλειας, που διαφημίζουν την Ερμιονίδα και την Πελοπόννησο γενικότερα, όπως ο Γερμανός Υπουργός και Επιτετραμμένος για την Ελλάδα κύριος Barthie, τον οποίο προσκάλεσα στην περιοχή μας και ο Πρόεδρος των Γερμανών τουριστών πρακτόρων κύριος Ιnger.
Όσο για τις εκδρομούλες στις οποίες με προσβλητικό τρόπο αναφερθήκατε, έχω να σας δηλώσω απερίφραστα ότι αυτές γινόντουσαν στο παρελθόν, με σπατάλη χρήματος, με μόνο σκοπό την διασκέδαση.
Πριν από εμάς, ο Δήμος δεν είχε τολμήσει να εμφανιστεί πουθενά, εκτός από μία δύο εκθέσεις στην Ελλάδα, μόνο και μόνο για να μοιράσει φυλλαδιάκια σε περαστικούς και να διασκεδάσουν οι συμμετέχοντες προσωπικά.
Για πρώτη φορά επί των ημερών μας, είχε παρουσία σε όλες τις σημαντικές Εκθέσεις στην Ελλάδα και στις σημαντικότερες του εξωτερικού, συμμετέχοντας, μέσω του περιπτέρου της Περιφέρειας, για να μην ξοδευτεί ο Δήμος με δικό του περίπτερο.Σε ότι αφορά τα έξοδα του συμμετέχοντος, εμού εν προκειμένω, ήταν τα ελάχιστα τα οποία θα μπορούσε να ξοδέψει ένας άνθρωπος για τα ταξίδια στις συγκεκριμένες πόλεις και εποχές, όπως φθηνά εισιτήρια ευκαιριακών αεροπορικών εταιρειών και μετακινήσεις μόνο με μαζικά μέσα μεταφοράς, όπως απαιτεί το Δημόσιο Λογιστικό.
Αν ξέρετε σήμερα πολλούς, με εφάμιλλα προσόντα, που να έχουν την ευχέρεια να συνομιλούν με Ευρωπαίους παράγοντες και υψηλού επιπέδου πρόσωπα, ανοίγοντας πόρτες, για τη ουσιαστική προβολή της Ερμιονίδας μας, θα έπρεπε ήδη να τους είχατε φέρει στην Επιτροπή Τουρισμού για να βοηθήσουν το έργο μας.
Επιπρόσθετα, οι άνθρωποι αυτοί θα έπρεπε να έχουν την διάθεση, τον χρόνο, την εμπειρία διεθνών ταξιδίων και την οικονομική δυνατότητα, βάζοντας χρήματα από την τσέπη τους,
διότι είναι αφελές και αστείο να θεωρεί κανείς ότι ο Δήμος μπορεί να καλύψει τα πραγματικά έξοδα, όταν μάλιστα η αποζημίωση δίδεται
5-6 μήνες μετά την πραγματοποίηση του ταξιδίου.
Αυτά, για γνωρίζουν οι πολίτες της Ερμιονίδας την πραγματικότητα και όχι τα μυθεύματα που δημοσιεύετε.

Απόστολος Λαδάς
Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού
Δήμου Ερμιονίδας