eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

''Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τη συνεχιζόμενη δυσλειτουργία και αδυναμία του ΕΟΠΠΕΠ στην Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων''



Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα τη συνεχιζόμενη δυσλειτουργία και αδυναμία του ΕΟΠΠΕΠ στην Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με σειρά προηγούμενων σχετικών μου Ερωτήσεων έχω επισημάνει την έντονη δυσλειτουργία του Εθνικού Οργανισμού για την Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό (ΕΟΠΠΕΠ).
Δυστυχώς, η κατάσταση ελάχιστα βελτιώνεται και έτσι τα προβλήματα με το χρόνο οξύνονται ακόμη περισσότερο, καθώς σε ειδικότητες των ΙΕΚ (Δημόσιων και Ιδιωτικών) δεν έχουν προχωρήσει εδώ και χρόνια οι εξετάσεις πιστοποίησης των αποφοίτων, ώστε να λάβουν τη σχετική βεβαίωση. Για παράδειγμα, στην ειδικότητα του Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων ή στην ειδικότητα των Κυβερνητών Σκαφών Αναψυχής, έχουν χρόνια να γίνουν εξετάσεις πιστοποίησης.
Έτσι οι απόφοιτοι παραμένουν εγκλωβισμένοι, κάποιοι από το 2015, αποκομμένοι από την οικεία αγορά εργασίας, αφού δεν έχουν τη βεβαίωση πιστοποίησης για την οποία μόχθησαν σπουδάζοντας δύο χρόνια.
Κατόπιν των ανωτέρω,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1.      Για ποιο λόγο σε ειδικότητες των ΙΕΚ δεν έχουν πραγματοποιηθεί εξετάσεις πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ;
2.      Τίθεται για το Υπουργείο ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης όταν απόφοιτοι Δημόσιων Δομών εκπαίδευσης / κατάρτισης δεν μπορούν να λάβουν τα πτυχία τους εξαιτίας της πολυετούς καθυστέρησης υπηρεσιών και οργανισμών του Υπουργείου;
3.      Πότε θα γίνουν εξετάσεις πιστοποίησης σε όσες ειδικότητες παραμένουν σε εκκρεμότητα;».