eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

''ΤΑ 19 ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΞΗ ''



ΕΜΠΕΙΡΟΣ - ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΙΑ... ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ - ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ !




ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΕΡΜΙΟΝΗ 29/3/2019


ΠΡΟΣ:  Δήμαρχο Δήμου Ερμιονίδας
ΚΟΙΝ/ΣΗ:  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ερμιονίδας


Κύριε Σφυρή,


Η δημοτική παράταξη που συνιδρύσαμε «Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας » διασπάσθηκε με δική σου ευθύνη και το ταξίδι της συνεργασίας μας έφτασε στο τέλος του.


 Γνωστοί είναι οι λόγοι που έχουν επισημανθεί και από άλλους ήδη ανεξαρτητοποιημένους συμβούλους ,που άνηκαν στην παράταξή μας , αλλά και από στελέχη και φίλους.


Εγώ έχω να αναφέρω και να διασαφηνίσω πρόσθετους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια της ανεξαρτητοποίησής μου.


1. Δε συγκάλεσες ποτέ τη δημοτική παράταξή μας στο σύνολό της , ώστε να συζητήσουμε και συναποφασίσουμε τα προβλήματα , τις θέσεις μας, την κοινωνική πολιτική , την βελτίωση της εικόνας του συνδυασμού κλπ. πριν τις ανεξαρτητοποιήσεις και την αντικατάσταση προσώπων σε διάφορες θέσεις του Δήμου μας.


2. Δεν είχες συνεργασία με τους πολλούς , αλλά με τους λίγους και μάλιστα συγκεκριμένους αυλοκόλακες, που ήθελες για να σου τονώνουν την προσωπικότητά σου.


3. Δε δημιούργησες ομοψυχία στη παράταξη, ώστε να υπάρχει εξωστρέφεια και επιχειρηματολογία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.


4. Δε συνεργάστηκες μαζί μας σε σημαντικές στιγμές της θητείας μας λόγω του εγωκεντρισμού σου.


5. Δεν συναποφασίσαμε για την ιεράρχηση και αξιολόγηση όλων των έργων και προβλημάτων της Δ.Κ. Ερμιόνης παρά τις ομόφωνες αποφάσεις και έγγραφα που σου στείλαμε. 


6. Από τις 138 ομόφωνες αποφάσεις της Δ.Κ. Ερμιόνης υλοποίησες πολύ λίγες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού κατά το δοκούν και μάλιστα κατόπιν δικών μου επιστολών  πίεσης και από υπογραφές δημοτών .


7. Ενώ υπήρχε η δέσμευση αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων και η πρωτοβουλία ενεργειών , έγινες συγκεντρωτικός, καχύποπτος , επιθετικός , ειρωνικός και απαξιωτικός.


8. Δεν υπήρχε κανένας συντονισμός, αλλά γινόταν ότι προέκυπτε στη στιγμή , βιαστικά,δηλαδή δουλειές του ποδαριού.


9. Απαξίωσες το θεσμό των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και λειτουργούσες με το αποφασίζω και διατάσσω.Δεν μας κάλεσες ποτέ στην εκτελεστική επιτροπή για τη σύνταξη του τεχνικού προγράμματος του Δήμου.


10. Δεν έδειξες πολιτικό ανάστημα σε διάφορες πολιτικές αντιπαραθέσεις , αντίθετα ποινικοποίησες την πολιτική ζωή για άμυνά σου σε ανούσια ζητήματα.


11. Επικρότησες ενέργειες και πράξεις που έπληξαν κοινωνικές ομάδες και αρκετούς δημότες μας όπως λογαριασμούς ΔΕΥΑΕΡ, συμβάντα στη ΔΕΥΑΕΡ, καταμέτρηση τετραγωνικών σε οικίες, διάφορα ανταποδοτικά τέλη , αιτήσεις πολιτών κλπ.


12. Με πλάγιο τρόπο θέλησες να καπηλευτείς το έργου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας , που με κόπο και δυσκολίες κατάφερε όλη η προηγούμενη διοίκηση επί θητείας μου να εντάξει έργα σε πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων , να συγκεντρώσει αρκετά έσοδα για την εκτέλεση εργασιών και βέβαια αυτά να υλοποιούνται εν καιρώ , λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας και το τέρας της γραφειοκρατίας.

Εσύ μπορείς τώρα σαν εντολοδόχος μας να κόβεις την κορδέλα που όλοι εμείς δρομολογήσαμε και εγώ δημοπράτησα.


13. Ηγέτης είναι αυτός που δεν είναι αχάριστος αλλά αυτός που έχει πολιτικό ανάστημα ανδρός , που αντιλαμβάνεται, προλαμβάνει,υπερασπίζεται τους συνεργάτες του και δεν τους εκθέτει δεξιά και αριστερά λέγοντας ψεύδη , συκοφαντίες, ανακρίβειες κλπ.

14. 4,5 χρόνια δεν αξιώθηκες να βάλεις ένα πετραδάκι στη Δ.Κ. Ερμιόνης, ούτε ένα κιλό ασβέστη σε δημοτικά μας κτίρια που βρίσκονται σε αθλία κατάσταση. Είναι λυπηρό και κοροϊδία μέσα σε 2 μήνες προεκλογικής περιόδου να λες ότι κάνεις έργο και να γελάει μαζί σου ο κάθε πικραμένος.

15.  Από το προεκλογικό μας πρόγραμμα που αφορά τη Δ.Κ. Ερμιόνης δεν υλοποίησες μέχρι σήμερα ούτε ένασημαντικό έργο πνοής.


16.  Δεν αφουγκράστηκες, δεν εκτίμησες , δε σεβάστηκες τους φίλους , τους συνεργάτες, τα στελέχη της παράταξης που μεανιδιοτέλεια πρόσφεραν και έβαλαν πλάτη με όλες τις δυνάμεις τους για να γίνεις εσύ Δήμαρχος .


17.  Μετέφερες πάντα τις ευθύνες σε τρίτους για να καλύψεις  την ανικανότητα διοίκησης και την απραξία σου. Πάντα έφταιγαν όλοι οι άλλοι !!! Υπάλληλοι, συνεργάτες και αντιπολίτευση! Έδειξες και έβγαλες την προσωπική σου εμπάθεια.


18.  Όλα τα παραπάνω έχουν επισημανθεί σε όλη τη θητεία μας , εγγράφως σε αλληλογραφία μας και αιτήσεις που τις θεωρούσες χαρτοπόλεμο. Είναι έγγραφα που δείχνουν την αγάπη και το πάθος μου για την υπεράσπιση του τόπου μου που δεν βρήκαν ανταπόκριση από εσένα.

Τα έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν τα λεγόμενά μου θα δημοσιοποιηθούν εν καιρώ για του λόγου το αληθές.


19.  Δεν αξίζει στην Ερμιόνη μας αυτή η απαράδεκτη εικόνα που εσύ δημιούργησες σε αντίθεση με όλα αυτά που σου λέγαμε και γράφαμε να υλοποιήσεις.



Η επιλογή μου να δημοσιοποιήσω σε αυτήν τη χρονική στιγμή όλα αυτά τα προβλήματα  είναι αφενός γιατί οι δημότες σε λίγο καιρό πρέπει να γνωρίζουν τί θα αποφασίσουν για το μέλλον του τόπου μας , της Ερμιόνης και αφετέρου η ανεξαρτητοποίησή μου σε πρότερο χρόνο και η μη συνεργασία μας θα χρησιμοποιείτο από εσένα ως άλλοθι για την αδράνεια και απραξία της θητείας σου.


Τέλος για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρώ ότι δεν είναι στις αρχές μου , στις αξίες μου , στα ιδανικά μου , στα πιστεύω μου να παραμείνω στο πλευρό σου.

Δεν εγκαταλείπω την Ερμιόνη και τους Ερμιονίτες γιατί δε με εγκατέλειψαν ποτέ. Πάντα με τιμούσαν και τους τιμώ.


Αφού λοιπόν ταξίδεψα και ολοκλήρωσα το ταξίδι ως όφειλα, σεβόμενος και τιμώντας τους δημότες μας , δηλώνω με την επιστολή μου αυτή ότι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΙ από την παράταξη « Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας » και παραμένω δυνατά στις επάλξεις ανεξάρτητος δημοτικός κοινοτικός σύμβουλος με στόχο ένα καλύτερο αύριο για την Ερμιόνη μας και τους δημότες της.

ΕΧΕ ΓΕΙΑ !!!

ΜΕΞΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ