eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

«Αποχαιρετιστήρια Επιστολή της απερχόμενης Δ/ντριας του ΓΕ.Λ. Ερμιόνης Σοφίας Σαρρή»



«Αποχαιρετιστήρια Επιστολή της απερχόμενης Δ/ντριας του ΓΕ.Λ. Ερμιόνης Σοφίας Σαρρή»



  Μετά από έξι χρόνια στη διεύθυνση του Γενικού Λυκείου Ερμιόνης, ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού!

 Ήταν Σεπτέμβριος του 2011 όταν ανέλαβα τη δ/νση του σχολείου με τετραετή θητεία η οποία το 2015 ανανεώθηκε για δύο ακόμη έτη.

 Από την αρχή έβαλα ως στόχο την προβολή και ανάδειξη του μικρού αυτού «οικογενειακού» θα λέγαμε σχολείου, με υποστήριξη των καινοτόμων δράσεων, όπως προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, συμμετοχή σε μαθητικούς διαγωνισμούς και εκδηλώσεις, σχολικά πρωταθλήματα, δημιουργία ιστοσελίδας και προμήθεια εξοπλιστικών ειδών, ώστε το σχολείο να γίνει ελκυστικό για όλους.

 Βάζοντας πάντα το συμφέρον του σχολείου πάνω από όλα, αναγκάστηκα κατά καιρούς να έρθω σε ρήξη με κάποια άτομα του χώρου της εκπαίδευσης και της αυτοδιοίκησης, ωστόσο θεωρώ πως δικαιώθηκα στο τέλος.

 Κάνοντας τώρα πια τον απολογισμό μου νιώθω υπερήφανη και χαρούμενη γιατί αφήνω το σχολείο σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, και με τον μεγαλύτερο αριθμό μαθητών από όλα τα προηγούμενα χρόνια, 115 παιδιά, περισσότερα φέτος κι από του Γυμνασίου Ερμιόνης.

 Καταπολεμήθηκε η μαθητική διαρροή, το σχολείο διαθέτει πλέον πίνακες μαρκαδόρου, βιντεοπροβολείς και στα δύο Εργαστήρια, Πληροφορικής και Φυσικών Επιστημών, φορητούς υπολογιστές, νέο σύγχρονο φωτοτυπικό μηχάνημα, κλπ. Βγήκε από τον απομονωτισμό και την εσωστρέφεια, έγινε ανοικτό στην κοινωνία, ταξίδεψε ακόμη και στο εξωτερικό, εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε σαν ζωντανός οργανισμός.

 Για να γίνουν όλα αυτά χρειάστηκε πολλή και σκληρή δουλειά και άπειρες ώρες εθελοντικής εργασίας!

 Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους με βοήθησαν σε αυτό το δύσκολο έργο και τους λίγους καλούς συνεργάτες μου εκπαιδευτικούς και μαθητές καθώς και την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη που πάντα ανταποκρινόταν στα αιτήματά μας με συνεχείς χορηγίες.


 Το πρόβλημα στελέχωσης του σχολείου με εκπαιδευτικούς παραμένει κάθε χρονιά, επειδή το σχολείο βρίσκεται σε πολύ μακρινή απόσταση από το κέντρο του νομού με συνέπεια να μην το προτιμούν οι καθηγητές και μόνο για το λόγο αυτό κι έτσι δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό.  Όσο για το κτιριολογικό έχει πια παγιωθεί από χρόνια η χρήση λυόμενων αιθουσών διδασκαλίας.

 Εύχομαι σε όλους μια καλή σχολική χρονιά και στη νέα διευθύντρια Γρηγορίου Ιωάννα καλή επιτυχία στο έργο της και στη νέα της θητεία. Το σχολείο χρειάζεται την αρωγή όλων, γονέων, δημοτικών αρχόντων και την υποστήριξη των κατοίκων της Ερμιόνης για να συνεχίσει τη δημιουργική πορεία του.

 Όσο για μένα, αν και αγάπησα αυτό το σχολείο και τα παιδιά του, πηγαίνω κι εγώ πιο κοντά στο σπίτι και την οικογένειά μου και ανέλαβα ως Δ/ντρια στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ναυπλίου, όπου θα συνεχίσω στις επάλξεις της εκπαίδευσης να αγωνίζομαι για το καλό του δημόσιου σχολείου.





                         Με εκτίμηση

                         Σοφία  Σαρρή

                           Φιλόλογος