eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Αθήνα: Η αναξιοποίητη Πρωτεύουσα

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
 
Από τις 12 000 000 αφίξεις στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μόνο οι 300 000 έχουν προορισμό και την Αθήνα με μέση διαμονή τις δύο μέρες, ενώ άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ξεπερνούν τις έξι μέρες.
Με τις μεγάλες επενδύσεις στο Ελληνικό, τη μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, επενδύσεις στον Αστέρα Βουλιαγμένης κ.λ.π., το ξένο κεφάλαιο αναγνωρίζει ότι η Αθήνα είναι επενδυτική ευκαιρία. Σε 5 χρόνια, αν όλα πάνε κατ' ευχήν, η Πρωτεύουσα και το παραλιακό της μέτωπο θα είναι αγνώριστα. Η αιχμή του δόρατος του τουρισμού μας.

Και όταν ο προορισμός είναι ΑΘΗΝΑ, η σημαντικότερη απόδραση είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Δηλαδή το τουριστικό πακέτο "7 μέρες ΑΘΗΝΑ", σίγουρα θα έχει μια μέρα νησιά Αργοσαρωνικού. Το σημερινό πακέτο είναι "2 μέρες Αθήνα", να δούμε την Ακρόπολη και την Πλάκα, και μετά να φύγουμε στα νησιά του Αιγαίου για άλλες 7 μέρες ήλιο και θάλασσα. Πακέτο που αφήνει σχεδόν εκτός τον Αργοσαρωνικό.
 
Ως εκ τούτου τα κότερα που φτάνουν στην Ερμιόνη δεν είναι ευκαιριακό φαινόμενο. Θα πολλαπλασιαστούν, και πιθανόν να συμπληρωθούν από ημερήσιες κρουαζιέρες. Και οι τουρίστες θα είναι πιο ευκατάστατοι.
 
Το έχει συνειδητοποιήσει αυτό το Think tank (δεξαμενή σκέψης) της Ερμιόνης, ώστε από τώρα να βάλλει τις βάσεις του τουριστικού προϊόντος  "Προορισμός ΕΡΜΙΟΝΗ" ; Και είναι δυνατόν να μπουν αυτές οι βάσεις χωρίς συνεργασία με Πόρο, Τροιζηνία, Ύδρα, Σπέτσες;
Ή μήπως η δεξαμενή μας είναι άδεια;

Βασίλης Γκάτσος