eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Έπεσε η αυλαία για την 6η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιονη!

''Απ όλα είχε ο Μπαξές...''


Γράφει ο Θωμάς Σκούρτης


Το Ρόδι είναι Σύμβολο καλοτυχίας και καρπός ζωής !

Έτσι και φέτος λοιπόν οι σπόροι του Ερμιονίτικου ροδιού έφεραν τύχη για να πραγματοποιηθεί μια πολύ όμορφη Γιορτή.
Μεγάλη επιτυχία είχε η Σαββατιάτικη συναυλία με τον αιώνιο έφηβο και μύθο του Ελληνικού πενταγράμου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου να τραγουδά στο πλήθος μεγάλες του επιτυχίες που άντεξαν στο χρόνο...

Το πρωί της Κυριακής έμποροι και παραγωγοί έστησαν τα περίπτερα τους στο λιμάνι της Ερμιόνης και πρόβαλαν τα προιόντα τους που έχουν κύριο συστατικό το πιο δυνατό και επίσημο προϊόν της Ερμιονίτικης γής ,το Ρόδι.

Την εκδήλωση παρουσίασαν με ιδιαίτερο και επαγγελματικό τρόπο ο γνωστός Δημοσιογράφος Παρουσιαστής -πολιτικός συντάκτης Διονύσης Μποτώνης μαζί με την λαμπερή παρουσιάστρια του Καλημέρα Ελλάδα Μπάγια Αντωνοπούλου.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη ενώ το κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκθέματα του ροδιού.

Την σκυτάλη πήραν οι καλλίφωνοι ''Κανταδόροι της Ερμιόνης'' και η Χορευτική ομάδα Ερμιόνης

Αρκετοί πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες που θα δείτε στις φωτογραφίες έδωσαν το Παρόν στην 6η Γιορτή ροδιού της Ερμιόνης και ελπίζουμε να ακούν τα παράπονα για να προσφέρουν στην Κοινωνία αυτά για τα οποία ψηφίζονται.
Καλό θα είναι όμως (επικοινωνιακά πάντα για το καλό του τόπου και του ροδιού)  να προσέξουμε στον δημόσιο λόγο μας γιατί υπάρχει ενδεχόμενο σε λίγο καιρό να τα λέμε μόνοι μας και να τα ακούμε μόνοι μας.

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε και τους οικοδεσπότες παραγωγούς και εμπόρους της Γιορτής Ροδιού αλλά και τους αυτοδιοικητικούς αρωγούς που ήταν ο Δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής , η πρόεδρος του ΝΠΔΔ πολιτισμού Κέλλυ Μήτσου και ο Περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας κύριος Αναστάσιος Τζανής.


Επειδή απο εδώ εμείς υπήρξαμε πολύ σκληροί στην καταστροφική άσκηση των 3,5 ετών Δημαρχίας Καμιζή , δεν θα μπορούσα εγώ προσωπικά τουλάχιστον να λησμονήσω μέσα απ΄αυτές τις γραμμές πως το μεγαλύτερο έργο(ίσως και το μοναδικό) του Δημήτρη Καμιζή είναι η θέσπιση της Γιορτής Ροδιού στην Ερμιόνη και της Γιορτής Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι.
Άρα θεωρώ, για όσους διαθέτουν στοιχειώδες αντικειμενικό ήθος & ύφος, αυτές τις ημέρες Γιορτής Ροδιού και Ελιάς,  δεν πρέπει να ξεχνάμε το όνομα του Δημήτρη Καμιζή που θέσπισε την Γιορτή μετά απο πολύχρονη επιμονή του Σταμάτη Μερτύρη.

Είναι γεγονός πως όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε να προβάλλουμε επικοινωνιακά την Γιορτή Ροδιού σε όλη την Ελληνική περιφέρεια με σκοπό την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας , των παραγωγών - εμπόρων αλλά το κυριότερο που καταφέραμε ήταν να προωθήσουμε αυτό το γιορτινό τριήμερο ως ενναλακτική μορφή τουρισμού κατα την φθινοπωρινή(νεκρή τουριστικά) εποχή.
Αυτό το καταφέραμε ...

Και του χρόνου,
Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο για την πραγματοποίηση της 6ης Γιορτής Ροδιού.

Υ.Γ:Όταν η δημιουργική Εξωστρέφεια νικήσει την καταστροφική εσωστρέφεια σε μια κοινωνία τότε τα αποτελέσματα που έρχονται ξεπερνούν τις προσδοκίες και εκτοξεύουν τα θεμιτά ''όνειρα'' για τον τόπο! 
  
ΘΩΜΑΣ Ι. ΣΚΟΥΡΤΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:ΘΩΜΑΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ - ΡΟΔΟΥΛΑ ΜΕΡΤΥΡΗ