eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Εικονοσκόπιο - Εκλογές Σεπέμβριος 2015 :''Πως ψήφισαν οι πολίτες της Ερμιονίδας ''

Νίκη ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρώτο κόμμα και....αυτοδύναμο  η αποχή που κατέγραψε ποσοστό-ρεκόρ 43,45 %! 
Πρωτοφανής η αποδοκιμασία του Πολιτικού Συστήματος της Χώρας από τους Έλληνες!
4.268.479 ψηφοφόροι ΔΕΝ ψήφισαν!
* Καλοί οι πανηγυρισμοί αλλά θα κρατήσουν για λίγο καθώς το νέο 3ο μνημόνιο, ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί....
* Θα εφαρμοστεί όπως όλα δείχνουν, από τα κόμματα που μας το...έφεραν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που συγκεντρώνουν 155 Βουλευτές...

* Σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχασαν συνολικά περισσότερους από 500.000 ψηφοφόρους!

* ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ κέρδισαν την 3η έδρα στην Αργολίδα από τον Λαϊκό Σύνδεσμο- Χρυσή Αυγή.

*Ανδριανός-Γκιόλας και Μανιάτης οι νέοι Βουλευτές Αργολίδας


Ρεπορτάζ: Μίλτος Ιωαννίδης

Αν αυτό δεν είναι ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ αποδοκιμασία των Ελλήνων στα ψέμματα, τις ήξεις αφίξεις και τις πολιτικές "κωλοτούμπες" που εμβρόντητοι παρακολουθούν εκατομμύρια Έλληνες, ειδικά τα πέντε τελευταία χρόνια του..
...μονόδρομου των μνημονίων  τότε τι άλλο μπορεί να είναι;
Το 43,45% που κατέγραψε η αποχή και τα 4.268.479 Έλληνες ψηφοφόροι που δεν πήγαν να ψηφίσουν, μεταφράζεται ως γύρισμα της πλάτης, σε αυτούς που ΔΗΘΕΝ δεν είχαν ως επιλογή τους το ΔΝΤ, (Παπανδρέου το 2009) κραυγάζοντας "Λεφτά υπάρχουν", σε αυτούς που έχασαν το μέτρημα στα....Ζάππεια και τις ΔΗΘΕΝ αντι-μνημονιακές πολιτικές "Κορώνες", (Σαμαράς 2011) και σε αυτούς που ΔΗΘΕΝ θα έσκιζαν τα μνημόνια, δηλώνοντας ότι "Το μνημόνιο τελειώνει την πρώτη μέρα της Κυβέρνησης της Αριστεράς", (Τσίπρας, μη ζητάτε χρονολογίες είναι αμέτρητες οι φορές που το είπε) και σε όλους εκείνους που μετέτρεψαν το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 σε....ΝΑΙ μέσα σ΄ένα μόλις βράδυ!
Εκατομμύρια Έλληνες λοιπόν, ΓΥΡΙΣΑΝ την πλάτη σε αυτούς που εκστόμιζαν ωραία πολιτικά λόγια στην αντιπολίτευση και μόλις....στρογγυλοκάθισαν στις καρέκλες της εξουσίας, έπραξαν άλλα από αυτά που έλεγαν. 
Εφάρμοσαν άλλες πολιτικές από αυτές που είχαν εξαγγείλει και είχαν πάρει την εντολή!
Και φυσικά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν οι χαρές και τα πανηγύρια που παρακολουθήσαμε χθες βράδυ από τις τηλεοπτικές μας οθόνες είχαν περιθώριο να....υπάρχουν καθώς τα μέτρα του 3ου μνημονίου, ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί.
Κι όμως! Πολιτικά στελέχη υποστήριζαν και μάλιστα σοβαρά, ότι δικαιώθηκαν για την πολιτική τους που ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί!
Κοινώς δεν έχει φτάσει ακόμη η....λυπητερή στον κόσμο από ένα πακέτο μέτρων που ΔΕΝ θα έχει καμία σχέση με το.....αντι-μνημονιακό πρόγραμμα της Θεσ/νίκης που είχε εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας.
Κατά τ΄άλλα με μόλις το 56,55% των Ελλήνων να συμμετέχει στις εκλογές, τις δεύτερες μέσα σ΄ένα 7μηνο, πολιτικοί ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, δήλωναν ότι δεν πρέπει πια να μιλάμε για μνημόνιο και αντι-μνημόνιο!
Και στη συνέχεια είχαν μεταξύ τους αντιπαραθέσεις ενώ μόλις τον περασμένο μήνα, είχαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ψηφίσει τα μέτρα του 3ου μνημονίου!
Αυτά και άλλα τέτοια ωραία βλέπαμε από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες χθες βράδυ, από τα ίδια πολιτικά πρόσωπα που αφενός μεν μας έφτασαν στο χείλος του γκρεμού και αφετέρου δε τόνιζαν σε όλους τους τόνους πως πρέπει να υπάρχει συναίνεση για να λάβει τέλος το μνημόνιο που θα έχει ισχύ για άλλα τρία χρόνια μέχρι το....2018!
Δηλαδή, αυτοί που μας έφεραν σαν Χώρα μέχρι εδώ θέλουν τώρα να μας σώσουν και αυτοί που ψήφισαν και ένα και δυο και...τρία μνημόνια, θέλουν τώρα να μας απαλλάξουν από αυτά!
Το άκρων άωτο του παραλογισμού δηλαδή....

Κατά τ΄άλλα είχαμε και αποτελέσματα....

Με καταγεγραμμένο το 99,72% των αποτελεσμάτων στην επικράτεια , ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μια άνετη και καθαρή νίκη από τη δεύτερη ΝΔ με τη διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων να ξεπερνάει τις 7 μονάδες.
Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ποσοστό 35, 46% έναντι 28,10% της ΝΔ.
Τρίτο κόμμα αναδείχθηκε ο Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή που συγκέντρωσε 6,99%.
Τέταρτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη, (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με ποσοστό 6,28%.
Στην πέμπτη θέση το Κ.Κ.Ε. με ποσοστό 5,55%.
Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα για το ΠΟΤΑΜΙ που συγκέντρωσε 4,09%.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, διέψευσαν τις δημοσκοπήσεις και εισήλθαν στη Βουλή με ποσοστό 3,69%.
Την 8κομματική νέα Βουλή συμπληρώνει το κόμμα-έκπληξη αυτών των εκλογών, η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη που συγκέντρωσε ποσοστό 3,43%.
Τέλος, απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις της Λαϊκής Ενότητας που μολονότι άγγιξε την είσοδό της στη Βουλή δεν τα κατάφερε οριακά καθώς συγκέντρωσε το 2,86% της προτίμησης των ψηφοφόρων....

Οι έδρες

Οι έδρες που συγκεντρώνουν τα κόμματα έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 145
ΝΔ 75
Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή 18
Δημοκρατική Συμπαράταξη 17
ΚΚΕ 15
Το Ποταμι 11
Ανεξάρτητοι Έλληνες 10
Ένωση Κεντρώων 9

Πως ψήφισε η Ερμιονίδα

Και στην Ερμιονίδα το ποσοστό της αποχής ήταν ιδιαίτερα υψηλό καθώς το 43,24% επί των εγγεγραμμένων δεν προσήλθε να ψηφίσει κάτι που σημαίνει ότι η συμμετοχή στις εκλογές ανήλθε στο 56,76% με τη ΝΔ να κερδίζει την πρωτιά με 32, 96% και 2.268 ψήφους έναντι 30, 18% και ψήφους 2.077 του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην τρίτη θέση ο Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή με 12, 28% και 845 ψήφους.
Στην τέταρτη θέση η Δημοκρατική Συμπαράταξη, (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 8,25% και 568 ψήφους.
Το ΚΚΕ ήρθε 5ο συγκεντρώνοντας ποσοστό 3,17% και 218 ψήφους.
Ακολουθούν η Λαϊκή Ενότητα, (3,14% 216 ψήφοι), το Ποτάμι, (3,01% 207 ψήφοι), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, (2,94% 202 ψήφοι) και η Ένωση Κεντρώων με 1,64% και 113 ψήφους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τον Δήμο Ερμιονίδας ΕΔΩ:  http://ekloges.ypes.gr/current/v/public/index.html#{"cls":"level","params":{"level":"dhm","id":9235}}


Πρώτη και στην Αργολίδα η ΝΔ. Πήρε την έδρα ο Μανιάτης

Σε επίπεδο Αργολίδας η ΝΔ ήρθε πρώτη με 17. 747 ψήφους και ποσοστό 33,71% με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκέντρωσε ποσοστό 29, 51% με 15.534 ψήφους.
Ανατροπή είχαμε στην τρίτη θέση μιας και η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατετάγη τρίτη και κερδίζει την έδρα από τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή.
Συγκεκριμένα ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ συγκέντρωσαν 9,67% και 5.089 ψήφους έναντι 8,54% και 4.498 ψήφων της Χρυσής Αυγής.

Έτσι οι τρεις Βουλευτές που θα εκπροσωπήσουν την Αργολίδα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα είναι ο Γιάννης Ανδριανός (ΝΔ), ο Γιάννης Γκιόλας (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Γιάννης Μανιάτης (Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Αναλυτικά τα εκλογικά αποτελέσματα για την Π.Ε. Αργολίδας ΕΔΩ   http://ekloges.ypes.gr/current/v/public/index.html#{"cls":"level","params":{"level":"ep","id":44}}