eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ερμιόνη …

 villadidimo.brodimas
… φέτος ξεπέρασε τον .. εαυτό της, ακριβέστερα τον καλλίτερο εαυτό της.
Με τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε το φετινό καλοκαίρι.
Εκδηλώσεις που ‘γεννήθηκαν’ στην Ερμιόνη ή από Ερμιονίτες και καταγράφουν, διατηρούν και αναδεικνύουν ό,τι ‘γέννησε’ και ό,τι ‘γεννά’ η Πόλη.
Που με απλά λόγια σημαίνει ότι δεν παραμερίζουν, δεν ‘θάβουν’ την παράδοση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έρχονται, δεν ‘γεννώνται’ νέα πράγματα.
Και θα ήταν νομίζω χρήσιμο για όλους εμάς τους υπόλοιπους να συναχτεί ένας κατάλογος με μια σύντομη αναφορά σε κάθε εκδήλωση.
Έτσι για να συνειδητοποιήσουμε ΟΛΟΙ το μέγεθος και την έκταση της δουλειάς που γίνεται εκεί, αλλά και την ποιότητα όχι μόνο των εκδηλώσεων αλλά και των ανθρώπων που τις σχεδιάζουν, τις οργανώνουν και τις υλοποιούν.
Και την βοήθεια που έχουν από τον Δήμο.
Και να πάρουμε μαθήματα.
Γιατί αν κρίνει κανένας από τα γραφόμενα, ιδιαίτερα σε ένα ιστολόγιο, θα σχηματίσει την εντύπωση ότι στην Ερμιόνη κατοικούν ή κατάγονται από εκεί ένα μεγάλο σύνολο αχαρακτήριστων ανθρώπων ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει ένας ‘ήρωας’, σαν αυτόν που περιγράφει ο Κίπλινγκ, που έχει αφιερώσει την ζωή του να τους νουθετεί, να τους απαξιώνει, να αποκαλύψει τις απάτες τους, να τους τιμωρήσει, να τους φέρει στον ίσιο δρόμο…
Πρόεδρε τι λες;
Μήπως αυτό είναι δουλειά της Κοινότητας;
Εννοώ τον κατάλογο.
Τα άλλα άστα, δημοκρατία (=λεσëντζë) έχουμε.