eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ



Ένα απλό κριτήριο πολιτικής επιλογής – αξιολόγησης

Βρισκόμαστε 15 μέρες πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015 και οι πολίτες αναζητούν κριτήρια τα οποία θα τους βοηθήσουν στο να ληφθούν όλες εκείνες οι πολιτικές επιλογές – αξιολογήσεις οι οποίες θα εξασφαλίσουν τόσο την επαναλειτουργία της οικονομίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού περιβάλλοντος όσο και να διεκδικήσουν τη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Η επιλογή μου να ανταποκριθώ στο κάλεσμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της ευρύτατης κεντροαριστεράς και να έχω συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της σχετίζεται με μία σημαντική παράμετρο, με μία σημαντική μεταβλητή. Να δούμε τις εθνικές εκλογές και με «όρους» Αργολίδας με «όρους» τοπικούς και περιφερειακούς. Υπάρχουν κριτήρια που καλούμαστε να τα αναζητήσουμε για να αναδείξουμε κόμματα και πρόσωπα που θα μας
εκπροσωπήσουν στη Βουλή των Ελλήνων, στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας.
Σας καλώ να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της δημοκρατικής συμπαράταξης (ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΔΗΜ.ΑΡ και άλλες πολιτικές κινήσεις) για να κερδίσουμε και πάλι την έδρα στον Νομό Αργολίδας, το οφείλουμε στην τοπική μας κοινωνία αλλά και στην ιστορία των δημοκρατικών αγώνων στην Αργολίδα.
Ζητούμε την στήριξή σας, ζητούμε την ψήφο σας για τους εξής λόγους:
Α. Για την αναπτυξιακή προοπτική τόσο της Αργολίδας όσο ιδιαίτερα της Ερμιονίδας.
Τα προηγούμενα χρόνια υλοποιήθηκε ο σχεδιασμός. Τώρα είμαστε στη φάση της υλοποίησης για να εκτελεστούν σημαντικά έργα υποδομής, που θα αλλάξουν σημαντικά την εικόνα του τόπου μας. Ο Υπουργός και Βουλευτής κ. Ι. Μανιάτης είχε σημαντική συμβολή, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα σημαντικά έργα υποδομής στο Δήμο Ερμιονίδας (το έργο της αποχέτευσης για τη Δ.Κ. Κρανιδίου- Ποροχελίου, για την Τ.Κ Κοιλάδας, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης για τη Δ.Κ. Κρανιδίου, οι χρηματοδοτήσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων από τη διαχείριση απορριμμάτων) και βρίσκονται στην τελική φάση υλοποίησης. Άρα επιθυμούμε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για να συνεχιστούν τα παραπάνω έργα τα οποία πάγωσαν κατά την τελευταία περίοδο ακυβερνησίας. Οι πολίτες απαιτούν να αξιολογήσουν ποιές είναι οι ομάδες και ποιά είναι τα πρόσωπα που θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν σημαντικά έργα υποδομής για τον τόπο μας και για να δώσουμε μία αναπτυξιακή προοπτική στην Αργολίδα.

Β. Με κριτήριο την συνεργασία και το διεκδικητικό πλαίσιο καλώ τους πολίτες της Αργολίδας και ιδιαίτερα τους δημότες της Ερμιονίδας να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο μας, να μου δώσουν τη δύναμη να διεκδικήσω για τον τόπο μας, για την Ερμιονίδα και ολόκληρη την Αργολίδα. Το ζήτημα δεν είναι μόνο η έλλειψη των πόρων αλλά και η αξιολόγηση και η διαχείριση αυτών. Καθώς επίσης ζητώ από εσάς την στήριξή σας για να επιβάλλουμε συνεργασία σε όλους τους τομείς της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής δράσης. Να επιβάλλουμε την συνεργασία ανάμεσα στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και επιτέλους απαιτείται συνεργασία όλων των φορέων για να ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της οικονομικής συρρίκνωσης και της στασιμότητας.

Γ. Η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Αργολίδας. Καλώ τους πολίτες της Αργολίδας να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να εκπροσωπηθεί ο δημοκρατικός κόσμος της Αργολίδας στην νέα σύνθεση της Βουλής. Να αφήσουμε πίσω αυτά που μας χωρίζουν και να βρούμε αυτά που μας ενώνουν. Απαιτείται να κερδίσουμε την τρίτη έδρα, το οφείλουμε στην Αργολίδα της ιστορίας, του πολιτισμού, της δημοκρατίας, του πλουραλισμού, της Ευρωπαϊκής προοπτικής, της πολιτισμικής μας και τουριστικής κοινωνίας, το οφείλουμε στην νέα γενιά. Και οι τρεις εκπρόσωποι μας στην νέα Βουλή των Ελλήνων θα έχουν την παιδεία, την κουλτούρα ανεξάρτητα από το θεσμικό τους ρόλο να συνεργαστούν για την πρόοδο του τόπου και την ευημερία των κατοίκων του.
Συμμετέχω ουσιαστικά και συμβολικά σε αυτή την συλλογική προσπάθεια και σας ζητώ να δείτε και από την σκοπιά της Αργολίδας τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Μαζί δίνουμε τη μάχη για την Αργολίδα και για την Ελλάδα.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ
ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ