eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Λίγη περισσότερη προσοχή δεν βλάπτει. Μη τα παίρνουμε όλα σβάρνα.

 
Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου δρομέων Summit Runners Ερμιονίδας αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι :
1) Τη συμμετοχή του συλλόγου μας στη συνδιοργάνωση των αγώνων δρόμου που θα διεξαχθούν στην Ερμιόνη περί τα τέλη Ιουνίου του έτους 2015 και οι οποίοι διεξάγονταν κατά την αρχαιότητα προς τιμή του Μελαναίγιδος Διονύσου.

Ο Παυσανίας δεν έγραψε κάτι τέτοιο, όπως διαβάζουμε στην φωτογραφία και στην παράγραφο 35.1. Προς τιμή του έχουμε αγώνα μουσικής κάθε χρόνο και άμιλλα κολύμβου και πλοίων, προφανώς ιστιοπλοϊκούς και κωπηλατικούς αγώνες και κολυμβητικούς - καταδυτικούς αγώνες. Θέλουμε να πιστεύουμε οι Ερμιονίτες ότι η παράδοση των ιστιοπλοϊκών αγώνων έφτασε μέχρι των ημερών μας με τις Κόντρες που έκαναν οι βάρκες με τα πανιά τους παραμονή των Αγίων Αναργύρων (σεντραέρες) που όμως φαίνεται να συνδέονται περισσότερο με τους Διόσκουρους και όχι με τον Διόνυσο.
Δηλαδή η Ερμιόνη, κατεξοχήν ναυτική πόλη από την αρχαιότητα μπορεί να οργανώσει στα Μαντράκια τους αγώνες αυτούς και μάλιστα των μεγάλων αποστάσεων, μέχρι το νησάκι της Κάπαρης, μέχρι απέναντι το Μαυρονήσι και ιστιοπλοϊκούς μέχρι Ύδρα, Τσελβίνια που ήταν τα άκρα της επικράτειας των Ερμιονέων. Τώρα μάλιστα που τα Μαντράκια είναι καθαρά, λόγω βιολογικού, αυτοί οι αγώνες επιβάλλεται να καθιερωθούν και να γίνουν παγκοσμίως γνωστοί. Σε αυτούς τους αγώνες θα επανέλθω.
Αγώνα δρόμου οργανώστε, αλλά μην μπλέκετε τον...... Διόνυσο γιατί δεν έχει σχέση.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος