eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» : ''ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΡΟΔΗΜΑ''




Την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 ο Δήμαρχος Κρανιδίου κ. Δημήτρης Σφυρής ενημέρωσε το Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλή της Παράταξής μας κ. Τάσο Λάμπρου ότι στις 8 μ.μ. στο Λύκειο Κρανιδίου θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση – σύσκεψη με θέμα την πρωτοβουλία του καθηγητή κ. Γιώργου Μπροδήμα και συνεργατών του για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων στην Τοπική Κοινότητα Διδύμων. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε και συμμετείχαν άτυπα η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας όσο και επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων. Η πρωτοβουλία του κ. Μπροδήμα ήταν πολύ σημαντική καθώς
ανέδειξε την αναγκαιότητα κατασκευής μικρών φραγμάτων για την εξοικονόμηση νερού για την Τοπική Κοινότητα Διδύμων, καθώς επίσης και τη δυνατότητα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της συγκέντρωσης όμβριων υδάτων στον κάμπο των Διδύμων. Φυσικά για την υλοποίηση της ιδέας αυτής απαιτούνται συστηματικές έρευνες τουλάχιστον για τρία έτη όπως μας παρουσιάστηκε από την ομάδα των καθηγητών που είχαν και την ευθύνη της συγκεκριμένης εισήγησης. Αξίζει όμως να επισημάνουμε ότι το αίτημα της κατασκευής φραγμάτων και η αποδοχή αυτού ήταν και το συμπέρασμα της ημερίδας που διοργανώθηκε κατά την περσινή προεκλογική περίοδο στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου, στην οποία συμμετείχαν οι περισσότερες Δημοτικές Παρατάξεις με τους επικεφαλής τους πλην της Δημοτικής Παράταξης του κ. Σφυρή. Ήταν μία πολύ θετική πρωτοβουλία των μπλόγκερ της Ερμιονίδας και ιδιαίτερα του κ. Μάκη Κατσαΐτη. Καταλήγοντας θεωρούμε ότι πρέπει να εξεταστεί σε κάθε του λεπτομέρεια από επιστημονικούς φορείς και ειδικούς επιστήμονες η δυνατότητα κατασκευής μικρών φραγμάτων συγκέντρωσης νερού σε όλη την έκταση του Δήμου Ερμιονίδας ως μία από τις πολλές λύσεις που απαιτούνται για να φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε για μία ολοκληρωμένη διαχείριση του υδάτινου πλούτου του τόπου μας. Θεωρούμε σημαντική την πρωτοβουλία και αναμένουμε με ενδιαφέρον την συνέχειά της και την ενδεχόμενη υλοποίησή της.


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΤΑ

Ήταν να το ακούσουμε και να το δούμε και αυτό! Η Κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου δέσμευσε τα χρήματα των Ο.Τ.Α, τα οποία θα διαβιβαστούν στην Τράπεζα της Ελλάδας για να καλύψει τις ταμειακές της ανάγκες. Αυτονόητο είναι ότι συμφωνούμε με το ψήφισμα της Κ.Ε.Δ.Ε (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) το οποίο εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση για την συγκεκριμένη ενέργεια. Θεωρούμε ότι η πράξη αυτή είναι αντισυνταγματική και καταστρατηγεί το Σύνταγμα αφού ακυρώνεται η αυτοτέλεια και η αυτονομία των Ο.Τ.Α. Πιστεύουμε ότι είναι μία μορφή εσωτερικού δανεισμού και απαιτείται να αναθεωρηθεί αυτή η απόφαση. Από την άλλη πλευρά χωρίς να πολιτικολογούμε απαιτείται η Κυβέρνηση να πάρει τις τελικές αποφάσεις σχετικά με τις κύριες στρατηγικές επιλογές της που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας καθώς επίσης και με την προοπτική της χώρας στο γεωστρατηγικό χάρτη τόσο της Ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, όσο και της Ευρώπης. Ζητούμε τόσο από το Δήμο Ερμιονίδας μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και από την Π.Ε.Δ Πελοποννήσου την έκδοση ανάλογων αποφάσεων στο πνεύμα του ψηφίσματος της Κ.Ε.Δ.Ε.

Η 4η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε η 4η Γιορτή Ελαιολάδου και Ελιάς στη Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου. Ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια να αναδειχτούν τα τοπικά προϊόντα του πρωτογενή τομέα της οικονομίας μας (λάδι και ρόδι). Μία πρωτοβουλία της προηγούμενης δημοτικής περιόδου, μία πρωτοποριακή ιδέα νέων αιρετών στελεχών που έπεισαν τότε τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και την κοινωνία για την αναγκαιότητα αυτής της γιορτής ( και πάντα οι ιδέες έχουν ονοματεπώνυμο). Η γιορτή έχει γίνει πλέον θεσμός και πρέπει να στηριχτεί από όλους τους φορείς του τόπου μας. Φυσικά θέλει πάρα πολλή δουλειά ακόμη για να πετύχουμε τον στόχο της «εξωστρέφειας» που όπως επισημάναμε στο προηγούμενο Δελτίο Τύπου δε γίνεται μόνο με την αλλαγή ημερομηνίας υλοποίησης της γιορτής ούτε με την αύξηση του προϋπολογισμού της γιορτής. Γίνεται και με άλλους τρόπους, με άλλα μέσα, με άλλες διαδικασίες. Άρα η «εξωστρέφεια» ακόμη αναζητείται. Σε όσους δούλεψαν για αυτή τη γιορτή αξίζουν συγχαρητήρια. Είμαστε στη διάθεσή  να συζητήσουμε στα θεσμικά όργανα του Δήμου πώς πραγματικά θα αγγίξουμε τον στόχο της πραγματικής και ολοκληρωμένης «εξωστρέφειας» με κύριο στόχο να εφαρμοστούν στην τοπική μας οικονομία σύγχρονες μεθόδους μάρκετινγκ για τη διακίνηση και την προώθηση του πολύτιμου αγαθού του ελαιολάδου του Κρανιδίου και ευρύτερα του Δήμου Ερμιονίδας.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»