eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Γ. Μανιάτης : «H Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη στήριξη της Διοίκησης μπορεί να κάνει άλματα.»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, παρέστη σήμερα σε εκδήλωση στην Περιφέρεια Αττικής, με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, και τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, για την υπογραφή σειράς συμβάσεων κατασκευής δέκα (10) νέων έργων.
Τα έργα θα συμβάλλουν στη βελτίωση της
καθημερινότητας των πολιτών και ο συνολικός Προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 35,32 εκ. Ευρώ. Η χρηματοδότησή τους γίνεται από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, επεσήμανε :
«Ο Αϊνστάιν είπε ότι “δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε, όταν τα δημιουργήσαμε”. Ως χώρα πρέπει να αλλάξουμε μυαλά  και τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την επίλυση των προβλημάτων να στηριχτούμε σε δύο πυλώνες: τους ανθρώπους - “μυαλά” και το περιβάλλον. Χρειάζεται μεταρρύθμιση στον τρόπο που σκεφτόμαστε. Όλοι πήραμε ένα μάθημα κι έτσι ελπίζω ότι τώρα γίναμε σοφότεροι..
Στην Ελληνική Προεδρία τον επόμενο χρόνο θα πρέπει να διεκδικήσουμε, να μην καταδικαστούμε από τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια για τους ΧΑΔΑ. Σήμερα δίνουμε ένα συμβολικό και ουσιαστικό μήνυμα: η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη στήριξη της κεντρικής Διοίκησης, μπορεί να κάνει άλματα.
Με  τον Περιφερειάρχη Αττικής  έχουμε αποφασίσει να προωθήσουμε για ψήφιση στη Βουλή το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής, προκειμένου να προσφέρουμε στο λεκανοπέδιο και, κατ’ επέκταση στο 1/3 του πληθυσμού της πατρίδας μας, ένα νέο οδικό χάρτη διεξόδου που θα στηρίζεται στην αειφορία και στο όραμα για το μέλλον».

Οι συμβάσεις κατασκευής έργων που υπεγράφησαν, αφορούν σε:

·         Αποκαταστάσεις ΧΑΔΑ, συνολικού προϋπολογισμού 6,63 εκ. ευρώ περίπου. Πιο συγκεκριμένα:
-         Δεύτερη φάση αποκατάστασης ανενεργών ΧΑΔΑ σε Βαρνάβα, Κάλαμο, Γραμματικό και Αυλώνα, προϋπολογισμού 1,67 εκ. ευρώ
-         Αποκατάσταση ανενεργών ΧΑΔΑ στα Μέθανα και το Αγκίστρι, προϋπολογισμού 1,0 εκ. ευρώ
-         Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Σπετσών, προϋπολογισμού 3,96 εκ. ευρώ
·         Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Παλαιό Φάληρο και ανοικτών γηπέδων στον περιβάλλοντα χώρο,  συνολικού προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ.
·         Προσθήκη δύο Υπογείων και Επισκευή, Αποκατάσταση, Ανακαίνιση Υπαρχόντων Κτηρίων και Ανάπλαση Περιβάλλοντος χώρου στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο στην Κηφισιά, συνολικού προϋπολογισμού 11,5 εκ. ευρώ.
·         Κατασκευή βασικών συλλεκτήρων και ολοκλήρωση συλλεκτήρων απορροής ομβρίων υδάτων της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης και πέριξ στο Δήμο Μοσχάτου, συνολικού προϋπολογισμού 2,2 εκ. ευρώ.
·         Συντήρηση αντλιοστασίων, αρμοδιότητας ΔΚΕΣΟ, προϋπολογισμού 850 χιλ. ευρώ.
·         Αποκατάσταση βλαβών κρηπιδωμάτων του νέου Λιμένα Πόρου, προϋπολογισμού 568,4 χιλ. ευρώ.
·         Ανάπλαση των οδών Προύσης - Αβέρωφ, στους Δήμους Αγ. Βαρβάρας και Αιγάλεω, προϋπολογισμού 2,87 εκ. ευρώ.
·         Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών Μεταφοράς και Εξαγωγής παλαιών τεφρών του Αποτεφρωτήρα Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων, προϋπολογισμού 700 χιλ. ευρώ.
Παράλληλα, υπογράφτηκαν τέσσερις (4) Προγραμματικές Συμβάσεις, προϋπολογισμού 2,2 εκ. ευρώ  που αφορούν σε :

·         «Βελτίωση - συντήρηση της οδού Φειδιππίδου του Δήμου Μαραθώνα», προϋπολογισμού 400 χιλ. ευρώ.
·         Μελέτη για την αντιμετώπιση του πλημμυρικού φαινομένου στο ανατολικό τμήμα της δημοτικής ενότητας Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, προϋπολογισμού 830,4 χιλ. ευρώ.
·         Αποπληρωμή μελετών του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ. 235Α στην περιοχή Δροσούπολης του Δήμου Φυλής και Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Ο.Τ. 139 2Α στην περιοχή Αγ. Νικολάου του Δήμου Φυλής, προϋπολογισμού 388 χιλ. ευρώ.
·         Μελέτη Ολοκλήρωσης Αστικής Ανάπλασης της περιοχής Λίμνης Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής, προϋπολογισμού 600 χιλ. ευρώ.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι Δήμαρχοι των περιοχών στις οποίες πρόκειται να κατασκευαστούν τα έργα, Αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ευχαρίστησε τον Υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκη, για την καθημερινή και ουσιαστική επαφή, ενώ απευθυνόμενος στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτη, αφού τον ευχαρίστησε, τόνισε ότι η Αττική δεν πρέπει να χάσει το στοίχημα με το περιβάλλον.