eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ :11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΜΕ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΣ ¨ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ(ΥΠΕΚΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Μ.Π.Ε

  ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ:

 <<Με αυτά και αυτά είμαι σίγουρος ότι όσο και να προσπαθήσετε να ξανασηκώσετε την παράταξη δεν κάνετε τίποτα γιατί ο κόσμος γνωρίζει τα πάντα.
Οσο για τους ενεργούς πολίτες σας το ξαναγράφω ήσαν  πάρα πολλοί αλλά με τον τρόπο σας την λακίσανε την μάντρα, σας φύγανε.>>

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ :11ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ2013 ΜΕ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΣ ¨ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ(ΥΠΕΚΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Μ.Π.Ε =Μελέτη Περιβαντολογικών Επιπτώσεων,στον χώρο του δεματοποιητή για απομμακρυνση των δεμάτων και τοποθέτηση του Κομποστοποιητή και του Κ.Δ.Α.Υ.(Κέντρο Δ ιαλογής Ανακύκλωσης Υλικών.

Μεγάλος ο τίτλος του έκτακτου θέματος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ερμιονί δας μας. Πολύ μεγαλύτερο και το μπέρδεμα με το πρόβλημα των σκουπιδιών για την προστασία του Περιβάλλοντος που αφορά την υγεία των ανθρώπων.Ετσι έχουμε και λέμε τι συνέβη στο συγκεκριμένο συμβούλιο:
1)Πρώτον.Οπως συνήθως τίποτα το διαφορετικό απο τα άλλα συμβούλια:ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ-ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ-ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ. 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΕΥΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ  ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ  ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.
2)ΔΕΥΤΕΡΟΝ.Μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ,ότι έχουν ανακοινωθεί υποψηφιότητες δημάρχων για τις επόμενες δημοτικές εκλογές και δεν ήσαν παρόντες σε ένα τέτοιο ζωτικό θέμα. Καθώς επίσης και μπλόγκερς και πρώιμοι εκπρόσωποι εφημερίδων απουσίαζαν=Σημειώστε ΧΙ. 


3)Τρίτον.
Η αποκεντρωμένη δίοικηση ,περιφέρεια και υπηρεσίες του υπουργείου ΥΠΕΚΑ  την ΜΠΕ(μελέτη περιβαντολογικών επιπτώσεων του χώρου του δεματοποιητη)του δεματοποιητη το 2009,και η οποία τροποποιήθηκε τον Αύγουστο και την ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο της δημαρχεύουσας παράταξης στι:07-Αυγούστου-2012 για εγκατάσταση κομποστοποιητή και κέντρο διαλογής ανακύκλωσης υλικών παρόλο που ο χώρος είχε κορεσθει στο φούλ απο σκουπίδια ,και έτσι ο χώρος του δεματοποιητή στη θέση Σταυρός- Δίδυμα,είχε μετατραπεί σε μια ανεξέλεκτη χωματερή.Αυτή λοιπόν  η μελέτη ψηφίσθηκε απο τους συμβούλους της πλειοψηφίας χωρίς καν να αντιδράσουν και να ορίσουν νέον χώρον που θα τοποθετήσουν τον δεματοποιητή και τους κομποστοποιητές και το Κ.Δ.Α.Υ. Ετσι λοιπόν ήρθε η τελεσίδικη απόφαση του υπουργείου και της αποκεντρωμέ νης δίοικησης ,και περιφέρειας να γίνουν αυτά  τα γνωστά που θα γίνουν.4)Ερωτησή μου προς τον δημαρχεύωντα : ή μή προσέλευση του κλιμακίου των Ευρωβουλευτών της Ευρωπαικής Ενωσης(Του Γερμανού-Του Ιταλού-Του Ισπανού και Του Ελληνα κυρίου Χουντή)ωφείλετε κατα την γνώμη σας σε αυτό  θέμα για να περάση η υπόθεση αβλεπή?????.Γιατί  στον εισαγγελεία του Ναυπλίου δηλώσα τε δια του εκπρωσώπου σας κυρίου δικηγόρου κάτι λίγα σκουπιδάκια(20Ιουλιου2012) αλλά συνεχίζατε να ρίχνατε σκουπίδια μέχρι που υπερκορέσθηκε ο χώρος και με αποτέ λεσμα να έχουμαι φωτιές το Φεβρουάριο και τον Μάη του 2013 και τον Μάη,τότε που έπρεπε ο δήμοςΕρμιονίδας να είχε σημάνει το σήμα Σ.Ο.Σ για τα σκουπίδια.5) Τι μας είπατε στο σημερινό συμβούλιο προσφυγή παράστασης στον Υπουργό ΥΠΕΚΑ ,ότι δεν θέλετε να μπεί ο κομποστοποιητής και το ΚΔΑΥ στον χώρο του δεματοποιητή και  πάνε τα δέματα στην διπλανή έκταση ,εάν δεν γίνει η αποκατάσταση του όλου χώρου, αυτό θα λέει η σημερινή απόφαση του συμβουλίου.Και ερωτώ αφου θα πάτε που θα πάτε στην Αθήνα γιατί δεν πάτε και στον δικηγόρον να κάνετε προσφυγή στο συμβούλιο επικρατείας κατα της τροποποιημένης μελέτης περιβαντολογικών επιπτώσεων παίρνων τας μια καινούργια μελέτη περιβαντολογικών επιπτώσεων απο κάποιο καθηγητή περι βαντολογο ,ο οποίος θα περιγράφει την σημερινή κατάσταση, τα σκουπιδο-χωματο-καμινόβουνα που σιγοκαίνε και τα άλλα που έχετε θάψει ???

Για τα θα θέλαμε να γνωρίζουμε όλοι ότι ήρθαν επιθεωρητές απο το Υπουργείο Οικονομικών να επιθεωρήσουν την δημόσια περιουσία στην Ερμιονίδα που την κάνατε ΧΥΤΑ.

Στην ερωτησή μου αυτή για προσφυγή στο συμβούλιο επικρατείας μου απαντήσατε :ότι θα γίνει και αυτό όταν  κάνετε προσφυγή στο ΥΠΕΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ.

6)Εκτο.Ερωτώ?? και πάλι όλα αυτά μήπως είναι ένα τρύκ ,γιατί στις 15 Οκτωμβρίου 2013 λήγει η σύμβαση μεταφοράς των χύμα σκουπιδιών που είχε γίνει μεταξύ :Φυλής-Δήμου Ερμιονίδας και ΥΠΕΚΑ(η περιβόητη ΚΥΑ) και τώρα δεν ξέρετε που θα τα πάτε ????
7)Εβδομο.Με αυτά και αυτά είμαι σίγουρος ότι όσο και να προσπαθήσετε να ξανασηκώσετε την παράταξη δεν κάνετε τίποτα γιατί ο κόσμος γνωρίζει τα πάντα.Το μόνο που σας μένει είναι τρέξτε μήπως και σωθεί τίποτα έτσι που τα κάνατε.
Οσο για τους ενεργούς πολίτες σας το ξαναγράφω ήσαν  πάρα πολλοί αλλά με τον τρόπο σας την λακίσανε την μάντρα, σας φύγανε.
Σταύρος.Α.Γεωργίου/ΦΟΥΡΝΟΙ