eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

''ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΒΕ ΒΟΝΝΗΣ''


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συνάντηση του Επιμελητήριου Αργολίδας με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βόννης που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου στη Βόννη. Μέσα από αυτή την επιχειρηματική αποστολή αποδείχτηκε για ακόμη μία φορά το ενδιαφέρον της Διοίκησης όχι μόνο για την βοήθεια που θέλει να προσφέρει στα μέλη του Επιμελητηρίου αλλά και για την εξεύρεση νέων προγραμμάτων που θα ωφελήσουν απευθείας ορισμένες κατηγορίες πολιτών και κυρίως τους νέους που πλήττονται από την ανεργία.

Το ΕΒΕ Βόννης αντιπροσωπεύει
ένα σχετικά μεσαίο σε μέγεθος Επιμελητήριο που καλύπτει γεωγραφικά την ευρύτερη περιοχή Βόννης και Ρήνου-Σίγκ,– Βεστφαλίας.

Μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών συζητήθηκαν η κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην κρίση, το μέλλον των Επιμελητηρίων στην Ελλάδα, το υψηλό ποσοστό ανεργίας και ειδικότερα των νέων και η αναζήτηση γρήγορων αποδοτικών λύσεων, καθώς και ο ρόλος της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Η επίσημη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του ΕΒΕ Βόννης. Το Επιμελητήριο Αργολίδας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Φώτης Δαμούλος ο κ. Δημήτρης Μαγκλάρας (Αντιπρόεδρος), ο κ. Δημήτρης Καρράς (Γεν. Γραμματέας), ο κ. Μανώλης Δανούσης (Οικονομικός Επόπτης) και η κα. Αλεξάνδρα Κωστοπούλου (Ειδικός Συνεργάτης).

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης τα στελέχη του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) ο κ. Γιάννης Βασιλείου (Αντιπρόεδρος), ο κ. Δημήτρης Κούρος (Γεν. Γραμματέας), ο κ. Γιάννης Μπούρλος-Μάυ (ιδρυτικός Πρόεδρος) και η κα. Χριστίνα Αλεξόγλου-Πατέλκου (Γραφείο KAUSA Κολωνίας). Το ΕΒΕ Βόννης εκπροσώπησαν η Αντιπρόεδρος Δρ. Κνάουμπερ-Νταουμπενμπύχελ,  ο Γεν. Διευθυντής Δρ. Χουμπέρτους Χίλλε, o δ/ντης κ. Γιούργκεν Χίντενμπεργκ και το στέλεχος κα. Αλίνα Τούρνβαλντ.

Και οι δύο πλευρές επεσήμαναν στις δηλώσεις τους ότι τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο περιοχές απαιτούν δράσεις διακρατικού χαρακτήρα, κάτι που θα φανεί το επόμενο διάστημα.

Στη διάρκεια της συνάντησης ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη δημιουργίας δικτύων για την ανάπτυξη και στήριξη της εξωστρέφειας των αργολικών επιχειρήσεων ενώ  θα αναληφθούν δράσεις και κοινές πρωτοβουλίες διασυνοριακού χαρακτήρα για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και των τοπικών οικονομιών.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να δοθεί στη συνάντηση του Επιμελητηρίου Αργολίδας με τον Υφυπουργό Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας κ. Τόμας Ράχελ, με αφορμή την εναρκτήρια παρουσίαση ενός καινοτόμου προγράμματος με την επωνυμία «KAUSA Servicestelle Köln» που έλαβε χώρα στα κεντρικά γραφεία του Συνδέσμου στην Κολωνία. Ο κ. Ράχελ γνωστός για το φιλελληνικό του πνεύμα και για τη σημαντική συμβολή του στην ελληνογερμανική συνεργασία, ενημερώθηκε σχετικά με την περιοχή της Αργολίδας τόσο ως τουριστικό προορισμό όσο και για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των συνεργαζόμενων φορέων με επί κεφαλή τον Πρόξενο της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ, κ. Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Αργολίδος κ. Δαμούλος χαρακτήρισε τη συνάντηση των δύο Επιμελητηρίων καθώς και τη συνεργασία με τον Γερμανο – Ελληνικό Σύνδεσμο ως ένα σημαντικό βήμα στήριξης των επιχειρηματιών και των ατόμων που αναζητούν εργασία σε καιρούς κρίσης στη επαγγελματική εκπαίδευση και στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Προσέθεσε ότι θα πρέπει να δούμε την παρούσα κρίση ως μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε προοπτικές για την ανάπτυξη της περιοχής και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνδράμει το Επιμελητήριο Αργολίδας με δράσεις που θα ανακοινώσει σύντομα.