eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος».Ένα ξεχωριστό καλοκαίρι στην Ερμιόνη


΄Ηταν το καλοκαίρι που μας πέρασε, το καλοκαίρι που γίναμε όλοι παιδιά, που η βιβλιοθήκη μας γέμισε φως, χρώματα, χαμόγελα παιδιών, γονιών, νέων εθελοντών, παππούδων και  γιαγιάδων !

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Ο κόσμος στη βιβλιοθήκη μας έγινε πολύχρωμος!  
Τρείς  μήνες καλοκαιρινής εκστρατείας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης  «Απόστολος Γκάτσος».

Αρχίσαμε στις 14 Ιουνίου και περάσαμε τρείς ανεπανάληπτους  μήνες με εκδηλώσεις για παιδιά και εφήβους. Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε μιαν  άλλη  οπτική για την ύπαρξη και τη  χρήση των βιβλιοθηκών σήμερα, που  έχει σχέση με την  …
ανάσα ζωής  που όλοι δικαιούμαστε, με το δικαίωμα στη μάθηση ,στην πληροφόρηση, το δικαίωμα στη συμμετοχή, στη σκέψη, στη δημιουργία, στη χαρά.                                                                                                                                                          Αυτό το καλοκαίρι καταβάλαμε προσπάθεια –άθλο για τη πραγματοποίηση δράσεων διασκέδασης  και μάθησης, που να τις χαρακτηρίζουν  εξ ίσου η ποιότητα και η φρεσκάδα. Προσπαθήσαμε πράγματι το γκρι της  ζωής όλων μας να μετατραπεί σε πολύχρωμες δέσμες από φως.
Οι εθελοντές, που ανέλαβαν τις παρουσιάσεις των θεμάτων και όλη την εργασία υποστήριξης, υπερέβαλαν σε ζήλο και  το αποτέλεσμα ήταν ο ενθουσιασμός και η αγάπη που δεχτήκαμε από μικρούς και μεγάλους.

Στο διάστημα αυτό έγιναν 30 εκδηλώσεις, απασχολήσαμε δημιουργικά 790 παιδιά,  παρευρέθηκαν 393 ενήλικες, 716 άτομα δανείστηκαν από τη συλλογή μας  1139 βιβλία.    

Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας  του Δήμου Ερμιονίδας ευχαριστεί και επιβραβεύει όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν  στο ξεχωριστό, πολύχρωμο καλοκαίρι  της Ερμιόνης.

Ευχαριστούμε τα ιστολόγια που μας στήριξαν με τις δημοσιεύσεις των ανακοινώσεών μας.                                                                                                                                           

Ευχαριστούμε το Future Library - ΄Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος  και τους πολύτιμους συνεργάτες  του,  για την έμπνευση και το σχεδιασμό της καλοκαιρινής εκστρατείας Ανάγνωσης, Καινοτομίας, Δημιουργικότητας , τη στήριξη και τις  χορηγίες του στη βιβλιοθήκη μας. 

Ερμιόνη, 15-10-13     
Κείμενα και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις  θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης  «Απόστολος Γκάτσος»  www.dbe.gr και φωτογραφίες  στο  http://www.flickr.com/photos/97631308@N03/