eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

''Ευχαριστήρια επιστολή προς την Λιμενική Αρχή Ερμιόνης ''

φωτο αρχείο

<<Αγαπητοί κκ. Δαρεμά Δημήτρη, Νικολίτσα Δημήτρη,
Αισθάνομαι την υποχρέωση να σας ευχαριστήσω θερμά, και δημόσια, για την πολύτιμη βοήθεια που μου προσφέρατε κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο έρημο νησί Δοκός, όπου ανταποκριθήκατε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο σήμα ανάγκης-κινδύνου ανθρώπινης ζωής...

.....Θυμίζοντας τα γεγονότα, ως συγκυβερνήτης του Ιστιοφόρου Δονούσα ΝΠ 7727, που παρέμενε αγκυροβολημένο στον βόρειο κόλπο του απομονωμένου νησιού Δοκός του Αργοσαρωνικού Κόλπου, αισθάνθηκα αφόρητους πόνους στην περιοχή της κοιλιάς που δυνάμωναν συνεχώς και δεν υπήρχε ίδια δυνατότητα διάγνωσης ή θεραπείας. Επιπλέον, λόγω της φύσης του σκάφους (ιδιαίτερα αργή πλεύση), δεν υπήρχε καμία δυνατότητα για άμεση μετάβαση στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, για διάγνωση κι αντιμετώπιση του προβλήματος της υγείας μου.
Σε επικοινωνία με το συντονιστικό κέντρο 112, ήρθε σε επαφή μαζί μας το προσωπικό του υπολιμεναρχείου Ερμιόνης, και συγκεκριμένα ο κυβερνήτης Επικελευστής Δαρεμάς Δημήτριος και ο Μηχανοδηγός Κελευστής Νικολίτσας Δημήτριος, οι οποίοι μας συνέστησαν, για να κερδίσουμε όλοι χρόνο, να ξεκινήσουμε εμείς με το αργό ιστιοφόρο με κατεύθυνση την Ερμιόνη και αυτοί με το περιπολικό σκάφος ΠΛΣ 754 και να συναντηθούμε στην πορεία στη μέση, για να με παραλάβουν με το ταχύτατο περιπολικό σκάφος, με κατεύθυνση το λιμάνι της Ερμιόνης.
Με μεγάλη ανακούφιση, μετά από μία εξαιρετική πλεύση με το περιπολικό σκάφος του λιμενικού στη φουρτουνιασμένη θάλασσα νοτίως της Ερμιόνης, σε ελάχιστα λεπτά είχαμε φτάσει στο λιμάνι της Ερμιόνης, όπου με ιδιαίτερη χαρά αντίκρισα το ασθενοφόρο να περιμένει ήδη στην προκυμαία για τη μεταφορά μου στο κέντρο υγείας του Κρανιδίου, όπου και νοσηλεύτηκα με κολικό του αριστερού νεφρού, όπως διαγνώσθηκεαπότον εφημερεύοντα ιατρό.
Ακρίβεια, ταχύτητα, επαγγελματισμός, αίσθημα ευθύνης και σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, είναι μόνο λίγες από τις αρετές που επέδειξαν οι προαναφερθέντες λιμενικοί υπάλληλοι, και αισθάνομαι τυχερός που ήταν εν υπηρεσία το συγκεκριμένο απόγευμα της 11/8/2013.
Έχοντας βοηθήσει και ο ίδιος αρκετές φορές ανθρώπους στη θάλασσα, στα 25 περίπου χρόνια που ταξιδεύω στις ελληνικές θάλασσες, αισθάνομαι την υποχρέωση να ενημερώσω όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για το συμβάν αυτό που αυτή τη φορά έτυχε να "πρωταγωνιστώ" εγώ και να εκφράσω τις θερμότερές μου ευχαριστίες. Επίσης, θερμές ευχαριστίες στο συντονιστικό κέντρο 112, καθώς και στο πλήρωμα, στον οδηγό του ασθενοφόρου, τον ιατρό και το νοσηλευτικό προσωπικότουκέντρου υγείας Κρανιδίου και οποιοδήποτε άλλο συντελεστή του συμβάντος αυτού που δεν έτυχε να γνωρίσω προσωπικά. Τέλος, ένα μεγάλο Ευχαριστώ στον αγαπητό φίλο και κυβερνήτη του ιστιοφόρου σκάφους Ψωμαδάκη Ιωάννη, για την απαράμιλλη ψυχραιμία του, την εμπεριστατωμένη γνώση του, και τη συνολική του βοήθεια στην αντιμετώπιση του συμβάντος.
Να είστε όλοι σας καλά!>>
με τιμή, Δημήτριος Αρενίκη


costagarda.blogspot.gr