eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

'' Ο Μάριος Σαλμάς, οι απειλές και το συμβούλιο «παρωδία» ''

Ο Μάριος Σαλμάς, οι απειλές και το συμβούλιο «παρωδία» Καταπέλτης για τον κ. Μάριο Σαλμά είναι η αφήγηση πρώην ανωτάτου στελέχους δημόσιου νοσοκομείου. Μιλά στο “Newsbomb.gr” για την «αυτοκρατορική συμπεριφορά» του πριν ακόμα γίνει αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Το πρόσωπο αυτό μάλιστα παρακαλά να τηρηθεί η ανωνυμία επειδή φοβάται τις αντιδράσεις από τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και υπουργό (υποτίθεται) εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού…

«Εκείνη την ημέρα, με πήρε στο τηλέφωνο κατά τις δωδεκάμισι στο γραφείο μου ο κ. Σαλμάς. Αν και είχα κόσμο απάντησα. Μου είπε: “ρε τσογλάνι, ρε κωλόπαιδο, θα σε σκίσω ρε αλήτη. Θα σου πετάξω τα μάτια έξω. Θα σου ξεριζώσω τα αυτιά ρε αλήτη”. Τον σταμάτησα για να του ανταπαντήσω κι εκείνος συνέχισε λέγοντας με ότι μετά τις εκλογές θα μετρούσα τις σκάλες του νοσοκομείου με κλωτσιές!».
Με αυτά τα λόγια περιγράφει το εκδιωχθέν από τον σημερινό αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά στέλεχος δημοσίου νοσοκομείου πώς αντέδρασε ύστερα από τη διενέργεια υπηρεσιακού συμβουλίου κρίσεως γιατρών, λίγο πριν από τις εκλογές του 2007. Εκεί θα αναβαθμίζονταν γιατροί που υπηρετούν στην Αιτωλοακαρνανία.
Στο συμβούλιο εκφράστηκαν αντιρρήσεις ως προς την επάρκεια του γιατρού Μ.Μ. για τον οποίο συνεργάτες από το γραφείο του κ. Σαλμά είχαν εκτιμήσει πως θα έπρεπε να γίνει προϊστάμενος. Ύστερα από τις έξαλλες αντιδράσεις του τότε υφυπουργού Υγείας ο γιατρός πήρε τη θέση που ήθελε, από υπηρεσιακό συμβούλιο που χαρακτηρίσθηκε παρωδία.
«Ο μεγαλύτερος εξευτελισμός της ζωής μου»
«Θεώρησα τον μεγαλύτερο εξευτελισμό στη ζωή μου που παραβρέθηκα στο συμβούλιο κρίσης των γιατρών. Ουδέποτε παρανόμησα στη ζωή μου, αλλά εκεί έσκυψα το κεφάλι για να γίνει προϊστάμενος εκείνος ο γιατρός», αναφέρει το πρώην στέλεχος. Επισημαίνει ότι δέχθηκε τηλεφωνικές πιέσεις ακόμα και κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκείνης της εποχής όταν ο κ. Σαλμάς ήταν υφυπουργός.
Το στέλεχος που ζήτησε να μιλήσει στο “Newsbomb.gr” αφηγείται μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, στέλεχος της πολιτικής ηγεσίας τον κάλεσε για να τού υπενθυμίσει πως πρέπει να αξιολογηθεί θετικά ο Μ.Μ., εκείνος απάντησε απηυδισμένος: «Ξέρω ότι δίπλα σας είναι ο κ. Σαλμάς και τώρα μάς ακούει». Στο γεγονός βρίσκονταν παρόντες το στέλεχος του νοσοκομείου, δύο αξιολογητές και δύο καθηγητές γιατροί, οι οποίοι αντέδρασαν κι έφυγαν λέγοντας ότι δεν ήθελαν να συμμετάσχουν σε «κρίση – παρωδία».
Έτσι κι έγινε. Η απόφαση με την οποία έγινε προϊστάμενος ο γιατρός που υπέδειξε το πολιτικό γραφείο του κ. Σαλμά δείχνει ότι κρίθηκε από τριμελές κι όχι από πενταμελές συμβούλιο. Αυτά συνέβαιναν λίγο πριν από τις κρίσιμες εκλογές του 2007, την ώρα που κρίνονταν πολλά σοβαρά θέματα για τη χώρα.
Τον προειδοποίησε με αποπομπή
Προφανώς όμως δεν άγγιζαν τον τότε υφυπουργό Υγείας, ο οποίος τηλεφώνησε στο στέλεχος του δημοσίου νοσοκομείου κι αφού τού επιτέθηκε με απρεπέστατες εκφράσεις, τον προειδοποίησε ότι θα τον διώξει από τη θέση του. Το πρόσωπο που μας μίλησε ενημέρωσε για εκείνο το περιστατικό τόσο την ιεραρχία του υπουργείου Υγείας, όσο και την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Το πρώην στέλεχος του νοσοκομείου υποστηρίζει ότι γνωρίζουν τα γεγονότα αυτά και τις καταγγελίες αρκετά ανώτατα κομματικά στελέχη της ΝΔ τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και στα κεντρικά της Ν.Δ. δεδομένης της έκτασης που είχε πάρει τότε το ζήτημα. Κανείς όμως δεν προέβη σε μια σύσταση προς τον κ. Σαλμά για την πρωτοφανή συμπεριφορά και τις παρεμβάσεις του.
«Δεν έχω πρόβλημα ούτε με τον κ. Σαλμά, ούτε με κάποιον άλλο από τους βουλευτές της Ν.Δ. στην Αιτωλοακαρνανία. Έχω πρόβλημα με τη νοοτροπία. Η Ελλάδα χάνεται βουλιάζοντας κι εκείνοι περί άλλα τυρβάζουν. Αυτό με στεναχωρεί για τον τόπο μου», δηλώνει το στέλεχος που δεν θέλει να δημοσιευθεί το όνομά του φοβούμενος για τις αντιδράσεις του σημερινού αναπληρωτή υπουργού Υγείας.
Τέτοιους πολιτικούς είχε επιλέξει ο κ. Αντώνης Σαμαράς για να στελεχώσει την «Πολιτική Άνοιξη». Αυτούς επέβαλε στη Ν.Δ. με την επιστροφή του και τους ανέδειξε σε υπουργούς πρώτης γραμμής στην κυβέρνησή του.
Να τους χαίρεστε κ. πρωθυπουργέ, αν και δεν σας κολακεύουν όσο δεν παραιτούνται έστω από φιλότιμο. Με τέτοια στελέχη (που γνωρίζουν πολύ καλά την ευπρέπεια και την αξιοκρατία) η Ν.Δ. θέλει να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Υπάρχει και συνέχεια…