eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

''ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ο.Υ. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ''



   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

Με παρέμβαση του Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτή Αργολίδας, κ. Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος μετά από αίτημα του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Δημ. Καμιζή επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Μαυραγάνη, για το ζήτημα του κλεισίματος της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου, υπήρξε συνεννόηση για συνάντηση του κ. Υφυπουργού με αντιπροσωπεία του Δήμου Ερμιονίδας με επικεφαλής τον Δήμαρχο.

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο ότι ο ίδιος προσωπικά δεν θα μπορέσει να παραυρεθεί στην αυριανή συνάντηση, δεδομένου ότι μαζί με τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Ευάγγελο Βενιζέλο θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Όμως έχει ήδη ασκήσει σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο, προκειμένου η Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου να μην ενταχθεί στην ομάδα των υπολοίπων Δ.Ο.Υ. της χώρας που κλείνουν.
Στο σχετικό κείμενο που κατέθεσε στις 21.09.2012 ο κ. Μανιάτης προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρα, ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται:
«Κύριε Υπουργέ,
ανακοινώθηκε ότι ανάμεσα στις Δ.Ο.Υ. που θα κλείσουν, είναι και η Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου, το προσωπικό και οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου.
Αντιλαμβάνεσθε ασφαλώς ότι η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα,  τόσο στους κατοίκους του Δήμου Ερμιονίδος,  όσο και στο σύνολο των εργαζομένων και επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής.
Σε μια εποχή που απαιτείται η στήριξη της επιχειρηματικότητας και η διευκόλυνση της εξυπηρέτησης του πολίτη από το κράτος, οποιαδήποτε απόφαση μείωσης των υποστηρικτικών λειτουργιών του δημοσίου προς τους πολίτες, οφείλει να είναι απόλυτα τεκμηριωμένη και κοινωνικά αποδεκτή.
Πολύ περισσότερο που η απόσταση της Ερμιονίδας από το Ναύπλιο ξεπερνά τα 90 χιλιόμετρα και με διάστημα πρόσβασης πάνω από 1,5 ώρα.
Σε σχετική ερώτηση που σας είχα υποβάλλει γι' αυτό το θέμα στις 30.7.2012, είχατε δεσμευτεί για ειδική πρόνοια σε περιπτώσεις θεμάτων που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα Κ.Ε.Π. και εφόσον η χιλιομετρική απόσταση είναι μεγάλη, με ιδιαίτερη αναφορά στη δυνατότητα λειτουργίας Γραφείου  Δ.Ο.Υ. σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως η Ερμιονίδα.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1.        Ποιοι είναι οι λόγοι που επέβαλαν τη συγκεκριμένη απόφαση περί κλεισίματος της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου, παρά το γεγονός της μεγάλης απόστασης από τη Δ.Ο.Υ. υποδοχής που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα εξυπηρέτησης;
2.        Ποιες είναι οι διαβεβαιώσεις που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δίνει στους χιλιάδες κατοίκους και επαγγελματίες της Ερμιονίδας ότι δεν θα υποβαθμιστεί σε καμία περίπτωση η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επαγγελματιών του Δήμου;»