eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Γιάννης Ανδριανός:''Επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης των καθυστερήσεων στην εκδίκαση των υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

Η επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης των καθυστερήσεων στην εκδίκαση των υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, ζήτημα το οποίο έθιξε ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Κ. Γιαννόπουλος με χθεσινές του δηλώσεις στο Ναύπλιο, όπου είχε μεταβεί για να καταθέσει ως μάρτυρας σε σχετική δίκη στο Εφετείο Ναυπλίου, η οποία εντέλει αναβλήθηκε, είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στη Βουλή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Α. Ρουπακιώτη.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Κ. Γιαννόπουλου στο Ναύπλιο, παρατηρείται σημαντική κωλυσιεργία στην εκδίκαση υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, οι οποίοι συχνά έχουν ως δράστες συγγενικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα την περαιτέρω ψυχική βλάβη των θυμάτων παιδιών.
Ο κ. Γιαννόπουλος επισημαίνει ότι σε πολλές περιπτώσεις, λόγω αυτής της μακρόχρονης και ψυχοφθόρας διαδικασίας, εγκαταλείπεται ο δικαστικός αγώνα με αποτέλεσμα ο δράστης να μένει ατιμώρητος, ενώ αναφέρει το παράδειγμα παιδιού που μετά από τέσσερα χρόνια στα δικαστήρια τελικά πήγε πίσω στην οικογένειά του, όπου ο πατέρας του συνέχισε την σεξουαλική του κακοποίηση. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το ότι ο κ. Γιαννόπουλος επρόκειτο να καταθέσει ως μάρτυρας σε σχετική δίκη στο Εφετείο Ναυπλίου, η οποία εντέλει αναβλήθηκε.
Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1.      Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις και άμεσες πρωτοβουλίες σκοπεύει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα των μεγάλων καθυστερήσεων στην εκδίκαση των υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την παράταση της ατιμωρησίας των βιαστών και την περαιτέρω ψυχική βλάβη των θυμάτων παιδιών».