eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

''Εύγε!''

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Να λοιπόν που η δημιουργία και η καινοτομία ξαναβρίσκουν τη θέση τους στην Ερμιονίδα. Να λοιπόν ένα ultra premium brand Ερμιονης για το λάδι μας. Να λοιπόν που είναι δυνατόν το εξαίρετο λάδι μας να πουλιέται στο εξωτερικό 58 και 78 € το λίτρο! Πάνω από όσο πουλάει ο αγρότης τον τενεκέ, και πολύ πιο πάνω απ’ όσο το παραδίδει στο λιτρίβι...
....

Ένας άξιος αγρότης, ο Αντώνης Δημαράκης, ένας άξιος νέος με πτυχίο πληροφορικής και ένας άλλος άξιος νέος με καριέρα στο μάρκετινγκ σε πολυεθνικές εταιρίες, άνθρωπος του ιδιωτικού τομέα, γνώστης της ντόπιας και ξένης αγοράς και του τρόπου λειτουργίας της, με μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά, συνεργάζονται, δημιουργούν και καινοτομούν.

Μα πρώτ’ απ’ όλα αλλάζουν, αλλάζουν οι ίδιοι, γιατί έθεσαν βασικά ερωτήματα: γιατί να μπορούν οι άλλοι και όχι εγώ, εμείς; Γιατί οι Σκωτσέζοι το κριθάρι τους να το κάνουν ουίσκι με όνομα και γω να μη μπορώ να κάνω το ίδιο με τις ελιές μου; Γιατί αυτοί μπορούν και επιβάλλουν το ουίσκι τους σε μένα και γω να μην μπορώ να κάνω το ίδιο με το λάδι μου;
Θα μπορούσε ο Αντώνης να μείνει στην ησυχία του αγρότη των επιδοτήσεων και του έτσι τα βρήκαμε. Να συζητάει ώρες ατέλειωτες στα καφενεία για το πώς χάλασε η γη, το νερό, η βροχή, η τιμή, πόσο φταίνε τα κόμματα, η κυβέρνηση, η Ευρώπη και η Κίνα. 
Έσπασε αυτή τη γυάλινη φυλακή και τράβηξε τον δρόμο της προόδου.

Θα μπορούσε ο Γιώργος να περιμένει στην ουρά, για διορισμό, να τρέχει πίσω από τον κάθε πολιτικάντη, να τακτοποιηθεί, να γλιτώσει από τα χώματα, τα δέντρα τη ζέστη και το κρύο. Τράβηξε τον δρόμο της προόδου αλλά και της παράδοσης, γιατί η γη είναι ευλογία.

Θα μπορούσε ο Κώστας να μείνει στέλεχος επιχειρήσεων, να κάνει πετυχημένη καριέρα. Δεν του έφτανε, ήθελε και να δημιουργήσει, να υλοποιήσει οράματά του.
Ένωσαν τις δυνάμεις τους, πάτησαν γερά στη γη, στην πληροφορική, στην αγορά και την οικονομία.

Καλή επιτυχία στη προσπάθειά τους που δείχνει τον δρόμο και σε άλλους, παλιούς και νέους. Η Ερμιονίδα έχει αγροτική παράδοση, έχει νέους μορφωμένους, μπορούν να κάνουν θαύματα ενώνοντας τις δυνάμεις τους και έχοντας κοινό όραμα και στόχο. Σε όλους τους παραγωγικούς τομείς.

Οι άλλοι ας ψάχνουν να βρουν τον ΦοΣΔΑ, να ρίχνουν τα χαρτιά και να μαδάνε την μαργαρίτα, αν κατέβει ή δεν κατέβει το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Μας κάνει και ο Αντιδήμαρχος για δήμαρχος.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος