eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

''Αδαής μεν Πατριωτική δε''

Νέα πατριωτική αποκοτιά: Τα δεματοποιημένα σκουπίδια στα ξένα.
Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Είναι άραγε σύμφωνος και ο σύμβουλος περιβάλλοντος του Δημάρχου και της πατριωτικής Παράταξης;

Μα καλά, πέρα από το δυσβάστακτο κόστος, ξέρετε τι λέτε;

1.    Πρώτα πρέπει να χαρακτηρίσετε τα δεματοποιημένα σκουπίδια, γιατί δεν είναι πλέον οικιακά απορρίμματα, αφού περιέχουν μεικτό φορτίο το οποίο επί μήνες έχει υποστεί ανεξέλεγκτες διεργασίες σε αναερόβιες συνθήκες. Δηλαδή τα υπάρχοντα σε δέματα καλώδια, βαρέα μέταλλα, πλαστικά κ.λ.π. έχουν προφανώς εν μέρει διαλυθεί. Άρα πρέπει δειγματοληπτικά να πάρετε αντιπροσωπευτικά δείγματα, να κάνετε αναλύσεις και test εκπλυσιμότητας, ώστε να δώσετε στα απορρίμματα κωδικό σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κατάλογο. Εργασία δυσκολότατη, πολύ ακριβή, που γίνεται βάσει νόμων και σε διαπιστευμένα εργαστήρια. Τα απόβλητα πλέον μπορεί να χαρακτηριστούν και ως επικίνδυνα και μετά ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Δηλαδή θα σας μείνουν αιωνίως εκεί ως επικίνδυνα. Ενώ έτσι πάντα υπάρχει η περίπτωση να γίνει ένα εργοστάσιο ή να υπάρξει ένας ΧΥΤΥ που θα τα δεχθεί ως έχουν. Γιατί όσο τα σκαλιζετε...βρωμάνε.
2.    Μετά πρέπει να πάρετε άδεια μεταφοράς από το ΥΠΕΚΑ. Αν τα καταφέρετε μέσα σε δύο τρία χρόνια θα είναι άθλος.
3.    Μετά θα διαπιστώσετε ότι τα απόβλητα δεν διακινούνται με τον κώδικα των εμπορευμάτων, δεν φορτώνονται σε οποιοδήποτε πλοίο, δεν έχουμε λιμάνια που να είναι αδειοδοτημένα για εξαγωγή αποβλήτων. Παράνομη διακίνηση δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει, εκτός αν έχετε κατά νουν ότι στην Ελλάδα του σοσιαλισμού όλα επιτρέπονται. Γνωρίζετε ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να μεταφέρει τα χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια από τις μονάδες της στα νησιά και να τα παραδώσει σε μονάδες αξιοποίησης στην ηπειρωτική Ελλάδα, γιατί δεν είναι εμπόρευμα και απαγορεύεται να φορτωθούν σε όχημα που θα ταξιδέψει με πλοίο;

Άρα δεν ξέρετε τι λέτε. Λόγια, λόγια, λόγια. Όπως ενώ είσαστε Προοδευτική (τρομάρα μας) δημοτική κίνηση Ερμιονίδας, μέσα σε ένα βράδυ γίνατε Προοδευτική (τρομάρα μας) Πατριωτική (τρομάρα μας) Συμπαράταξη (με ποιες άλλες παρατάξεις συμπαραταχθήκατε μέσα σένα βράδυ;) Ερμιονίδας. Λόγια στα λόγια. Δηλαδή οι εκτός συμπαράταξης δεν είναι πατριώτες, γιατί αν ήσαν θα ήσαν μέσα στην Συμπαράταξη.

Εξηγείστε μας καλύτερα τα εύκολα: Πώς επί σοσιαλισμού (λεφτά υπάρχουν) έφτασε η Ερμιονίδα να ετοιμάζει συσσίτια για τους κατοίκους της; Αυτή η υπερήφανη και εργατική επαρχεία που δεν βαρυγκώμιασε ποτέ, που δεν κλάφτηκε ποτέ, να μπαίνει σε δημοτικά συσσίτια και διανομή τροφίμων, όχι φυσικά δημοσίων και δημοτικών ανέργων υπαλλήλων, αλλά του ιδιωτικού τομέα και να καμαρώνει η Πατριωτική παράταξη και οι πέριξ αυτής, ότι θα προσφέρουν θεάρεστο έργο στους συμπολίτες τους μέσα και δίπλα από το Δήμο. Από φταίχτες τώρα στο θεάρεστο έργο του φιλόπτωχου! Και με καμάρι! Ευτυχώς που πτωχεύσαμε για να σας δείξουμε τις αρετές και τον πατριωτισμό μας!
Εξηγείστε πώς επί σοσιαλισμού έφτασε σε αυτό το χάλι η Ερμιονίδα, τα ιστορικά και άλλα στελέχη, του σοσιαλισμού που βιώσαμε, ας πουν δυο λόγια για το χάλι και βέβαια δεν βλάπτει και να παραιτηθούν. Αλλά από την μέχρι τώρα πορεία της διοίκησης του δήμου μας και των παρατρεχάμενων καταλαβαίνουμε απόλυτα, γιατί φτάσαμε ως εδώ. Και η μείζων αντιπολίτευση να μας εξηγήσει πώς φτάσαμε μέχρι εδώ. Και φυσικά δεν είναι να επιχαίρει και καμιά άλλη παράταξη, γιατί υπάρχουν μεγάλες ευθύνες απ’ όλους μας. Χωρίς αυτές τις εξηγήσεις δεν υπάρχει νέα αρχή, αλλά ένα νέο κουκούλωμα. Αλλά και η σιωπή που επιβάλλει η συλλογικότητα στα μέλη της δεν είναι, σε μέρες κρίσης και αμφισβήτησης των πάντων, χρυσός.

Έρρωσθε,

Βασίλης Γκάτσος