eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 16 Απριλίου 2011

''ΟΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ''

ΑΥΤΟΒΟΥΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ:
''Συμβασιούχος του Δήμου, σφάγιο, στο κλίμα των ημερών''
 

AUTOVOULOI POLITES


Στην 11η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας ήμασταν θεατές μιας προσχεδιασμένης δραματικής σκηνής με πρωταγωνιστές το Δήμαρχο και νεαρή συμβασιούχο του Δήμου. Σ' αυτήν λοιπόν τη σκηνή ο Δήμαρχος, συνεπικουρούμενος από την Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. έπρεπε να ταπεινώσει την νεαρή κοπέλα με πρόσχημα το ποσό, που η ίδια ελάμβανε, όταν προσέφερε τις υπηρεσίες της στα σφαγεία του τέως Δήμου Κρανιδίου.

Ο κ. Βάθης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Καμιζή στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, ορισθείς από το Δήμαρχο ως «εκκαθαριστής των σφαγείων» δημοσίευσε στις 14-4-2011 στο ιστολόγιό του αποδείξεις αμοιβής της συγκεκριμένης υπαλλήλου σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει την απρέπεια του Δημάρχου και τις προκληθείσες εξ αιτίας της αρνητικές αντιδράσεις σε τοπικά ιστολόγια.

Ο κ. Βάθης οφείλει να γνωρίζει ότι για να λύσει ένα μαθηματικό, οικονομικό, κ.λ.π. πρόβλημα πρέπει να διερευνήσει, να εξετάσει και να συνυπολογίσει όλες τις παραμέτρους, που το προκάλεσαν.  Ο εκκαθαριστής κ. Βάθης όμως παρέλειψε να ασχοληθεί με το θέμα των δαπανών των σφαγείων στην ολότητά τους. Συγκεκριμένα:

1η ομάδα ερωτημάτων: Πόσες χιλιάδες ευρώ δαπανήθηκαν για την κατασκευή των σφαγείων; Από ποιους πόρους αντλήθηκαν τα χρήματα γι' αυτήν την κατασκευή; Είχε προηγηθεί οικονομοτεχνική μελέτη και μελέτη βιωσιμότητας της Δημοτικής Επιχείρησης Σφαγείων Κρανιδίου;

2η ομάδα ερωτημάτων: Ήταν πράγματι το έλλειμμα κατά τη διάρκεια της πρώτης τετραετίας (2003 έως 2006) λειτουργίας της ΔΕΣΦΑΚ επί Δημαρχίας κ. Καμιζή 60.000 ευρώ όπως έχει ανακοινωθεί; Ποιος ή ποιοι πλήρωσαν αυτό το έλλειμμα; Πόσοι ήταν οι εργαζόμενοι στα σφαγεία και τι αμοιβές έπαιρναν; Εισπράχθηκαν από την ΔΕΣΦΑΚ όλες οι απαιτούμενες οφειλές από όλους αυτούς, που έκαναν χρήση των δημοτικών σφαγείων;

  3η ομάδα ερωτημάτων:  Τίθενται όμοια ερωτήματα με αυτά της δεύτερης ομάδας για τη δεύτερη τετραετία (2007 έως 2010) λειτουργίας της ΔΕΣΦΑΚ επί Δημαρχίας κ. Σφυρή.

Επομένως πρέπει να καταλογιστούν πολιτικές ευθύνες τόσο για το κόστος κατασκευής (1η ομάδα ερωτημάτων) όσο και για τα χρέη που δημιουργήθηκαν από τη λειτουργία των σφαγείων (2η ομάδα ερωτημάτων) στον κ. Καμιζή, ο οποίος δημιούργησε μια ζημιογόνο δημοτική επιχείρηση. Επίσης πρέπει να καταλογισθούν πολιτικές ευθύνες και στον κ. Σφυρή, ο οποίος συνέχισε τη λειτουργία αυτής της ζημιογόνου επιχείρησης (3η ομάδα ερωτημάτων). Και τούτο διότι όπως όλοι καταλαβαίνουμε το κόστος κατασκευής καθώς και τα χρέη από τη  λειτουργία των σφαγείων φορτώθηκαν στις πλάτες των δημοτών του τέως Δήμου Κρανιδίου.

Ο κ. Βάθης παρέβλεψε τα παραπάνω θέματα που αντιστοιχούν σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και ασχολήθηκε με τα 4585 ευρώ, τα οποία εισέπραξε η νεαρή συμβασιούχος του Δήμου σε διάστημα τριών ετών. Ασχολήθηκε δηλαδή με την παρωνυχίδα του θέματος των δαπανών των σφαγείων για να δικαιολογήσει και την ανελέητη επίθεση του Δημάρχου στο πρόσωπό της.

Ο κ. Βάθης έδειξε από την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος ότι διακατέχεται από πολιτική μονομέρεια. Επομένως δεν μπορεί να εγγυηθεί την αξιόπιστη και αδιάβλητη διεκπεραίωση της εκκαθάρισης των σφαγείων.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να αντικαταστήσουν τον κ. Βάθη με ένα αξιόπιστο πρόσωπο που να έχει την αποδοχή τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης, εάν πραγματικά θέλουν να υπάρξει διαφάνεια στο θέμα των σφαγείων.

Η νεαρή συμβασιούχος υπήρξε βορά μιας παλαιοκομματικής πολιτικής που στο βωμό του μικροκομματισμού δεν υπολογίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προσπαθεί να παρουσιάσει την αδιαντροπιά σαν ηθική αξία.

Οι Αυτόβουλοι Πολίτες