eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

''ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ''

6ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 10 Απριλίου, ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος της Θεσσαλονίκης “Μέγας Αλέξανδρος”. Επισήμως περισσότεροι από 800 μαραθωνοδρόμοι από όλο τον κόσμο, θα λάβουν εκκίνηση στις 8:30 το πρωί μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου  στην πόλη της Πέλλας. Τερμάτισαν 522 δρομείς στον Μαραθώνιο, 606 στα 10χλμ και 346 στα 5χλμ,..  
Η διαδρομή του αγώνα θεωρείται γρήγορη και εύκολη χωρίς υψομετρικές διαφορές, ωστόσο την συγκεκριμένη μέρα ο αέρας, έπαιζε τα δικά του παιχνίδια με τους αθλητές. Ο άνεμος έντασης τουλάχιστον 5 μποφόρ, αποδείχτηκε δύσκολος, και ήταν δυστυχώς κόντρα στους αθλητές και πλαγιομετωπικός πράγμα που σε δυσκόλευε να παραμείνεις στην πορεία σου , στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, και κυρίως στα 25 πρώτα χιλιόμετρα. Στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν, και ο αέρας πέρασε ευνοϊκός για τους αθλητές στο τελευταίο κομμάτι. Το τελικό αποτέλεσμα παρά τις δύσκολες συνθήκες και τον ήλιο, ήταν για αρκετούς αθλητές ικανοποιητικό. Όπως και η οργάνωση άφησε ικανοποιημένους όλους τους συμμετέχοντες και η διοργάνωση συνεχίζει την ανοδική της πορεία μετά την περσινή κρίσιμη χρονιά. Το μόνο αρνητικό σημείο στην όλοι προσπάθεια από τους διοργανωτές ήταν η παντελής έλλειψη του κόσμου στον τερματισμό.
Από το σύλλογό μας πήραν μέρος τέσσερεις δρομείς στην Μαραθώνια διαδρομή και μια αθλήτρια στα 5χλμ.  οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.. Η πιο αξιοσημείωτη βέβαια εμφάνιση ήταν του Γεωργίου Βλάχου ο οποίος τερμάτισε στη 35η θέση της γενικής κατάταξης, ήταν ο 27ος Έλληνας και πέμπτος  στην ηλικιακή του κατηγορία με  χρόνο 3 ώρες 04’ και 58’’. Ακολούθησαν οι Δημήτρης Σαμαρτζής (337ος) με χρόνο 4 ώρες  11’ 11’’, ο Δημητρης Μπουσδρής (365ος) με χρόνο 4 ώρες 18’ 29’’ , ο Δημήτρης Βύρλας (498ος) με χρόνο 5 ώρες 07’ 11’’και η Δήμητρα Δούρου τερμάτισε στα 5χλμ. (326η) με χρόνο 47’’¨17  στην πρώτη της προσπάθεια και της ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.
Γράφει ο Γεώργιος Βλάχος