eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

''ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ ... ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΙΛΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ''

''ΦΙΕΣΤΑ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΟΝΤΟ''

 Πέρυσι τέτοια εποχή, ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ αθλητικός οργανισμός της Ελλάδας, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, βαλλόταν πανταχόθεν,  εξαιτίας της τραγικής αγωνιστικής του εικόνας. Εξάλλου η Πέμπτη θέση στα play off, αποτύπωνε με ακρίβεια την αγωνιστική κρίση που μάστιζε την ομάδα.

Μια ομάδα που έχει στο DNA της τα «γονίδια» της νίκης, του πρωταθλητισμού,  μια ομάδα ΚΥΡΙΑΡΧΗ στον Ελληνικό αθλητισμό, ξαφνικά έγινε περίγελος στα μάτια των αντιπάλων του, που ονειρεύονταν ξανά «πέτρινα χρόνια» για τον Ολυμπιακό και ένδοξα γι αυτούς..............
Το περασμένο καλοκαίρι λοιπόν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού. Η θετική αύρα του ντάμπλ, τα εξασφαλισμένα λεφτά από τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League,η  διοικητική και οικονομική κρίση που μάστιζε τους ερυθρόλευκους,  έδιναν το δικαίωμα στους φίλους του ΠΑΟ, να ονειρεύονται. πράσινες δυναστείες, και..αιώνιες πλάκες κατά του Ολυμπιακού, θεωρώντας προφανώς πως επιστρέψαμε στην δεκαετία 1987-1997, τότε που το ποδόσφαιρο δεν είχε.»παράγκες», τότε που οι διαιτησίες ήταν.χάρμα ιδέσθαι, τότε  που στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν όλα «όμορφα και αγγελικά πλασμένα», τότε που ΔΕΝ έπαιρνε πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. (Αυτό δα έλλειπε κάτι.παιχτάκια της.σειράς σαν το Ντέταρι, τον Φούνες, τον Προτάσοφ, τον Μπέντ Κρίστενσεν, να έπαιρναν και τίτλο!)
Το πρωτάθλημα λοιπόν άρχισε να χαλάει τότε που ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ άρχισε να παίρνει τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός (1997-2003). Έφτιαξε το 2004 (τότε που ο ΠΑΟ πήρε το νταμπλ), μετά.. ξαναχάλασε μέχρι το 2010(που ξαναπήρε το ντάμπλ ο ΠΑΟ), και φέτος που ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή του Ελληνικού ποδοσφαίρου.χάλασε ξανά και έγινε. αναξιόπιστο.
Όμως οι «Κασσάνδρες» διαψεύστηκαν πανηγυρικά, και τα όνειρα των απανταχού αντι-Ολυμπιακών, ήσαν πολύ καλά για να είναι αληθινά.

Αυτό που δεν υπολόγισαν όμως ήταν ότι αυτή η ομάδα έχει την εκπληκτική ικανότητα να σηκώνεται από το καναβάτσο.  Και έτσι είναι. Δεν υπολόγισαν στην «τρέλα» του Βαγγέλη Μαρινάκη να ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΙ  τον Θρύλο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, παραλαμβάνοντας την «σκυτάλη» της συνέχειας από τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ των Σωκράτη Κόκκαλη.  Αυτός είναι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.  Ένας μεγάλος αθλητικός οργανισμός, που ιδρύθηκε για να εκπροσωπεί την λαϊκή τάξη. «Γεννήθηκε» στις προσφυγικές φτωχογειτονιές του Πειραιά και με την πάροδο του χρόνου έγινε ΚΙΝΗΜΑ με αμέτρητους πιστούς και φανατικούς εχθρούς που δεν μπόρεσαν ΠΟΤΕ στη ζωή τους να καταλάβουν πως είναι δυνατόν μια ομάδα από τον περιθωριακό τότε Πειραιά, να τους ξεπερνάει, να αποκτάει ισχυρό λαϊκό έρισμα, να γίνεται με λίγα λόγια ΘΡΥΛΟΣ του Ελληνικού αθηλτισμού.

Το φετινό πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Ολυμπιακός, είναι η απαρχή μιας νέας αυτοκρατορίας των Πειραιωτών. Η μεγάλη δύναμη αυτής της ομάδας, ο κόσμος του, που τόσα άκουσε την Περσινή αγωνιστική περίοδο από τους επίδοξους.πράσινους δυνάστες,  παραμένει στο πλευρό της ομάδας, φιλοδοξώντας η νέα διοίκηση, να κάνει το.καθήκον της στις μεταγραφές, για να γίνει ο Ολυμπιακός ακόμα πιο δυνατός, ώστε τα συνθήματα τους στο Γήπεδο Καραϊσκάκη, να ακούγονται μέχρι τον ουρανό, από τους αδικοχαμένους φιλάθλους της ΘΥΡΑΣ 7, που από κει ψηλά θα βλέπουν τον Θρύλο όπως τον ονειρεύονται..


ΥΓ. Ο Ολυμπιακός είναι ΙΔΕΑ. Είναι κάτι παραπάνω από μια απλή ομάδα. Εξάλλου, σκαλίζοντας τα «κιτάπια» της ιστορίας, θα διαπιστώσει κανείς, ότι στην περίοδο της κατοχής, ο Νίκος Γόδας, στο εκτελεστικό απόσπασμα που έστησαν οι Γερμανοί, όταν τον ρώτησαν, ποια είναι η τελευταία του επιθυμία, είπε: «Να αφήσω την τελευταία μου πνοή, φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού» Αυτό τα λέει όλα.