eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

'' ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ''

Γράφει για το Εικονοσκόπιο ο Δημοσιογράφος Μίλτος Ιωαννίδης
 
Το φετινό καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την Ερμιονίδα. Οι καταστηματάρχες περιμένουν πως και πώς να αρχίσει η τουριστική κίνηση προκειμένου να «ανασάνουν» έπειτα από έναν δύσκολο χειμώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου, είδαν τις εισπράξεις τους να μειώνονται δραματικά απόρροια της οικονομικής κρίσης που μαστίζει το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.  Στην σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας, πληθαίνουν οι «φωνές» εκείνων που υποστηρίζουν ότι πρέπει να επενδύσουμε στο ισχυρό μας χαρτί που είναι αναμφίβολα ο τουρισμός........ 
Η Ερμιονίδα που αποτελεί έναν διαχρονικό τουριστικό προορισμό, οφείλει να είναι πρωταγωνίστρια σε αυτόν τον τομέα.  Αξιοποιώντας τους αρχαιολογικούς μας χώρους, βελτιώνοντας τις υποδομές μας,  διαφημίζοντας σωστά την περιοχή μας, έχοντας ως στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής  μας.  Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι πολλή δουλειά απ όλους. Προεκλογικά, οι δυο υποψήφιοι για την ανάληψη του δημαρχιακού θώκου του νέου δήμου Ερμιονίδας, εξέθεσαν επανειλημμένως τις προτάσεις τους  για  την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Τόσο ο κ. Καμιζής όσο και ο κ. Σφυρής, μίλησαν για την αναγκαιότητα, να ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ. Χαρακτήρισαν επίσης τον τουρισμό «πολύ σοβαρή υπόθεση για την περιοχή». Είναι θετικές αυτές οι δηλώσεις. Προμηνύουν ένα κλίμα συναίνεσης μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης του δήμου προς όφελος όλων μας.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέσα Απριλίου , ο υπουργός πολιτισμού και τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, συναντήθηκε στην Τρίπολη, με τους τουριστικούς φορείς της περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι εκπρόσωποι από τις 21 ενώσεις ξενοδόχων και ιδιοκτητών καταλυμάτων, έθεσαν υπόψιν    του Υπουργού τα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως την αποσαφήνιση της φορολογίας, την παροχή κινήτρων  για την ενίσχυση της απασχόλησης στον  ξενοδοχειακό τομέα, ενώ αναφέρθηκαν και στο μείζον θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης. Με τον κ. Γερουλάνο να αναφέρει ότι «Η Πελοπόννησος είναι γεμάτη από προορισμούς τόσο με φυσικό κάλλος όσο και με σπουδαία αρχαιολογική σημασία με παγκόσμια ακτινοβολία. Το ζητούμενο είναι να καταφέρει να τις δέσει σε οργανωμένες εμπειρίες και να αναβαθμιστεί έτσι το προϊόν και η ζωή όχι μόνο των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων. Μέχρι σήμερα τις επιλογές στις προτεραιότητες για την Πελοπόννησο τις έκανε ένας Υπουργός με βάση την επιρροή τοπικών παραγόντων. Τώρα όμως δίνουμε το λόγο στις τοπικές κοινωνίες ώστε να ιεραρχήσουν τις επαγγελματικές προτεραιότητες με βάση τα δικά τους κριτήρια. Οι δυνατότητες που δίνει ο Καλλικράτης για οργανωμένες στρατηγικές θα πρέπει να αποτελέσει το πιο σημαντικό εργαλείο για τον αναπτυξιακό σας σχεδιασμό" »
Μένει να δούμε τι αποτελέσματα θα έχει η διαβούλευση με την περιφέρεια Πελοποννήσου, για την δημιουργία της αναπτυξιακής στρατηγικής της περιφέρειας, στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού.

ΥΓ 1. Η συναίνεση στον δήμο μας, είναι απαραίτητη, προκειμένου να προστυχεύσουμε τις ακτές  μας. Prive παραλίες δεν προβλέπονται. Ο νοών νοείτο.

ΥΓ 2. Γεράσιμος Ανδρεάτος, Βασίλης Λέκκας, Παντελής Θαλασσινός, Γιώτα Νέγκα. Ελπίζουμε το καλοκαίρι να έχουμε και άλλους εκλεκτούς και διακεκριμένους καλλιτέχνες. Το έχουμε ανάγκη.

ΥΓ 3. Διαβάζοντας την συνέντευξη της Αντριάννας Παρασκευοπούλου στον Θωμά Σκούρτη, και το εκπληκτικό κείμενο που έγραψε ο Γιώργος Καλλιάνος για τον μεγάλο Νίκο Παπάζογλου,  κατάλαβα τον λόγο για τον οποίο το ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ συγκαταλέγεται ανάμεσα στα TOP BLOGS . Νέοι άνθρωποι με γνώση του αντικειμένου, πάνε μπροστά. Μαζί τους κι εμείς.